Το Αυγό του Κόκορα

Μεζέδες με μεράκι σε πλατεία με δροσιά

Tαυτισμένο με τον καλλιτεχνόκοσμο που το έχει στέκι από την πρώτη του έδρα στην Κυψέλη του ’80, το «Αυγό του Κόκορα» θα γεμίσει για άλλη μία χρονιά την Πλατεία Αυδή με μυρωδιές και γεύσεις ποτισμένες με ελληνική παράδοση. Παραδοσιακό και ήσυχο αλλά κι εδραιωμένο pit stop για τη θεατρική πιάτσα που ξεδιπλώνεται στα πέριξ, το ταβερνάκι του Μεταξουργείου βγάζει στην πρώτη γραμμή γεύσεις που μυρίζουν παιδικάτα.

Αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, ενώ σε αντίστοιχα παρεΐστικο κλίμα παίζουν οι πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών που ψήνει με αγάπη η σχάρα, οι ζουμερές τηγανιές που σκορπούν μυρωδιές από την κουζίνα καθώς και οι περιβόητοι κοκορομεζέδες, που αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.  


Tip: Στα διαλείμματα μεταξύ μεζέδων δώστε λίγη προσοχή και στο κτίριο του «Κόκκορα», καθώς τα σημάδια από τις σφαίρες των Δεκεμβριανών πάνω στους χοντρούς πέτρινους τοίχους αφηγούνται την Ιστορία της πόλης.

Ο χάρτης

Το Αυγό του Κόκορα

Αθήνα - Μεταξουργείο

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο

Τηλ. 2105249750

Site: http://www.toavgotoukokkora.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/toaugotoukokoranikosgrevias/


Εστιατόρια και Bars