Κρητικός

Υψηλή καλοκαιρινή κρεατοφαγία

Oποιος έχει δοκιμάσει τα παϊδάκια του «Κρητικού» ξέρει καλά ότι η οικογένεια Δογιάκη γράφει εδώ και πάνω από μισό αιώνα ιστορία στην ψαγμένη κρεατοφαγία, με άριστη ποιότητα κρεατικών και κορυφαία τεχνική στο ψήσιμο.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η υπέροχη υπερυψωμένη αυλή, με τις ανθισμένες και αρωματικές γαρδένιες, τα νυχτολούλουδα, τις τεράστιες καμέλιες, τις πολύχρωμες μπουκαμβίλιες και την αύρα παλιάς γειτονιάς, είναι ένα επιπλέον δέλεαρ για να βρεθούμε στην Παλλήνη και να απολαύσουμε τη γνήσια γεύση όλων των ελληνικών κρεάτων σε διάφορες κοπές και ψησίματα, πάντα σε ελληνικό άγριο ξυλοκάρβουνο: μοναδικά νεφράκια στα κάρβουνα, απίθανο συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια, εκπληκτικό rib-eye και T-bone από μοσχάρι ή βοδινό, εξαιρετικά μπιφτέκια από φρέσκο μοσχαρίσιο και βοδινό κιμά και, ασφαλώς, πεντανόστιμος «σιδηρόδρομος», δηλαδή στηθοπλευρές από μοσχαράκι γάλακτος που λιώνουν στο στόμα. Ένα ακόμη μέρος της ιεροτελεστίας που αγαπάμε στον «Κρητικό» είναι τα ορεκτικά που έρχονται σε δίσκο και, αυτήν την εποχή, περιλαμβάνουν από αμπελοφάσουλα και βλίτα μέχρι χορτόπιτα με διάφορα χορταρικά και πολλά μυριστικά.    

 


Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε τα πιάτα σας με καλά κρασιά δικής τους εμφιάλωσης, όπως τα ερυθρά Merlot και Syrah τα οποία παλαιώνουν σε γαλλικά βαρέλια.

Ο χάρτης

Κρητικός

Μεσόγεια - Παλλήνη

Αιόλου 49

Τηλ. 210/6659061


Εστιατόρια και Bars