Da Bruno

Η μικρή Ιταλία του Παλαιού Φαλήρου

H ατμοσφαιρική τρατορία του Παλαιού Φαλήρου είναι το σταθερό μας ραντεβού με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις εδώ και πάνω από 30 χρόνια, και η κομψή της βεράντα αποτελεί πολύτιμο απάγκιο δροσιάς τις ημέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα. Διαρκώς παρών, ο chef-patron Δημήτρης Τσουκάρης διανθίζει συνεχώς την, ούτως ή άλλως πλούσια, γευστική πρόταση του εστιατορίου με θεματικές σπεσιαλιτέ που μοσχοβολούν καλοκαίρι. Έτσι, αφιερώνει ένα πλήρες μενού στη μαύρη καλοκαιρινή τρούφα που προμηθεύεται από την Άλμπα, προτείνει πρωτότυπες κι ελαφριές ταλιάτες για τη μέση, όπως η ταλιάτα κοτόπουλου που σερβίρεται με αχλάδι και σάλτσα κουρκουμά, κι επιφυλάσσει για τους λάτρεις των υπερτροφών μια αποκλειστικότητα: τα σπαγγέτι με ζυμάρι σπιρουλίνας που μαγειρεύει με θαλασσινά και λαχανικά.

Η μεγάλη ενότητα της pasta fresca μας δελεάζει αυτήν την εποχή με χειροποίητες παπαρδέλες σε δύο signature εκδοχές (είτε με αστακό και καραβίδα σε φωλιά παρμεζάνας είτε με καραβίδες και γαρίδες που μαγειρεύονται μπροστά μας σε ολόκληρο κεφάλι τυρί από πεκορίνο Romano!). Όσο για το γλυκό φινάλε, ποντάρουμε σταθερά στο διάσημο τιραμισού του μαγαζιού. 

 


Tip: Ένα πανόραμα από εκλεκτά ιταλικά λικέρ και ντιζεστίφ μας περιμένει στο τέλος του γεύματος, αν δεν επιλέξουμε να μεταφερθούμε ακριβώς δίπλα, στο αδελφό «Villa Grigio» για ένα κοκτέιλ στη δροσερή αυλή του.

Ο χάρτης

Da Bruno

Κεντρικά και Νότια Προάστια - Παλαιό Φάληρο

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο

Τηλ. 2109818959

Site: http://www.dabruno.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/dabruno46


Εστιατόρια και Bars