Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Δημιουργική ψαροφαγία εις ύψος

H θέα που ανοίγεται από την κορυφή του Βύρωνα προς τον Σαρωνικό και το κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα είναι μαγική και λόγος από μόνη της για να πιάσεις τραπέζι στο «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες». Από το 2010 που «έδεσαν» εδώ, τα αδέρφια Κωβαίου φροντίζουν να εξελίσσουν διαρκώς τις γεύσεις τους και να κρατούν το εστιατόριο πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των απαιτητικών ψαροφάγων της Αθήνας.

Οι ολοκαίνουργιες προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι εμπνέονται από τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας και αποτυπώνουν παράλληλα τη θητεία της σεφ του εστιατορίου Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» που σκαρφάλωσε πρόσφατα στη 15η θέση των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου. Πιάτα σαν το σεβίτσε από γάμπαρη Αμβρακικού με μάνγκο και τραγανή πίκλα αγγουριού, η γεμιστή σουπιά με αρωματικό ριζότο και οι χειροποίητες παπαρδέλες με καραβίδες και σάλτσα από το ζωμό τους είναι ισχυρά δείγματα μιας μοντέρνας θαλασσινής κουζίνας με ξεχωριστή προσωπικότητα, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις που τιμούν τις στεριανές γεύσεις, όπως το μαντί με γέμιση από κουνέλι Σχοινούσας, μπέικον Ευρυτανίας και τραγανό σινάπι.   

 


Tip: Ακόμα ένα σταθερό ατού του εστιατορίου είναι τα πεντανόστιμα ψάρια πρώτης κατηγορίας, που καταφθάνουν ολόφρεσκα από την Εύβοια, την Ύδρα, την Άνδρο και τη Μάνη και μαγειρεύονται με μαστοριά και γνώση.

Ο χάρτης

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Κεντρικά και Νότια Προάστια - Βύρωνας

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας

Τηλ. 2107640240

Site: http://www.balconycyclades.com

Facebook: https://www.facebook.com/balconycyclades/


Εστιατόρια και Bars