Fishαλίδες

Χαλάνδρι σαν σε νησί

Tο πιο δημοφιλές ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου απαντά στην ανάγκη μας για διακοπές στην πόλη με μια πανέμορφη ανοιχτή αυλή που μας στέλνει κατευθείαν σε κάποια νησιώτικη γειτονιά. Ανοιχτά γαλάζια χρώματα, μεγάλα ξύλινα παράθυρα, δροσιά κάτω από τα πλατάνια και, στο τραπέζι μας, μια ασυναγώνιστη ιωδιούχα παρέλαση από τα καλύτερα της θάλασσας (οι ιδιοκτήτες έχουν το ιχθυοπωλείο «Γοργόνα» στο Νέο Ψυχικό με τη μεγάλη θαλασσινή ιστορία), σε τετ-α-τετ με τις ευφάνταστες γεύσεις που προτείνει ο έμπειρος σεφ και συνιδιοκτήτης Μιχάλης Τζόβας.

Την αρχή κάνουν πάντα υπέροχα όστρακα και πρωτότυπα καρπάτσιο και ταρτάρ, ενώ η συνέχεια γράφεται με πολλές σπεσιαλιτέ που ανανεώνονται διαρκώς ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και τη δημιουργική διάθεση του σεφ: σαγανάκι πεσκανδρίτσας, κριθαρότο φρέσκιας καραβίδας, ψάρι ημέρας ψημένο σε κρούστα αλατιού, αλλά και ριζότο φρέσκου ψαριού με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης ή ένα εντυπωσιακό μπουκέτο αχνιστών θαλασσινών σε ζωμό γαρίδας. Δεν φεύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε τα φρεσκότατα γλυκά που περιλαμβάνουν από τιραμισού και σοκολατόπιτα μέχρι πορτοκαλόπιτα και cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι.  

 


Tip: Αιώνιο το πρόβλημα της στάθμευσης στο Χαλάνδρι, ωστόσο το μαγαζί συνορεύει με δύο ιδιωτικά πάρκινγκ που κάνουν την επίσκεψή μας εύκολη υπόθεση.

Ο χάρτης

Fishαλίδες

Βόρεια Προάστια - Χαλάνδρι

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι

Τηλ. 2106800054

Site: https://fishalides.business.site/

Facebook: https://www.facebook.com/fishalides/


Εστιατόρια και Bars