Narcissus

Μοντέρνες γεύσεις με προσωπική σφραγίδα

Παρέμβαση στον γαστρονομικό χάρτη της Μυκόνου κάνει το fine dining εστιατόριο «Narcissus» μέσα στο απολύτως ανανεωμένο πολυτελές ξενοδοχείο «Kouros Hotel & Suites». Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο ταλαντούχος σεφ Αργύρης Αγλαμίσης, που βρίσκεται από πέρυσι στα ηνία της κουζίνας, δημιουργώντας έναν ολοκαίνουργιο πόλο έλξης για τους απαιτητικούς foodies στο Νησί των Ανέμων. Ο σεφ κάνει φέτος ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη γευστική του πρόταση με ένα πολύ εμπνευσμένο μενού, το οποίο συνδυάζει τις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας με στοιχεία από τις τοπικές κουζίνες και τα υλικά άλλων χωρών σε ένα παζλ κομψό και απολαυστικό. Έτσι, το γαστρονομικό αυτό ταξίδι ξεκινά με δημιουργίες σαν το καπνιστό χταπόδι με σος ρομέσκο και μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς ή το φρέσκο καλαμάρι με crispy προσούτο και πουρέ από καρότο και τζίντζερ για να οδηγήσει στη συνέχεια σε κύρια πιάτα που εκπλήσσουν όπως ο signature μαύρος μπακαλιάρος που μαγειρεύεται κονφί και συνοδεύεται από μύδια σε miso λευκού κρασιού και αέρα από σαφράν. Το γλυκό φινάλε αξίζει να έχει τη γεύση της πολύ ιδιαίτερης και παιχνιδιάρικης φωλιάς που φτιάχνεται από κανταΐφι και γεμίζεται με κρέμα λεμονιού, κουμκουάτ, αμύγδαλα και παγωτό μαστίχα. 


Tip: Chef’s tip: «Φέτος έχουμε δημιουργήσει δύο ξεχωριστά menu degustation, ένα με γεύσεις της στεριάς κι ένα αφιερωμένο στη θάλασσα, τα οποία προσφέρονται και σε συνδυασμό με wine pairing για όποιον το επιθυμεί».

Ο χάρτης

Narcissus

Μύκονος - Χώρα

Ξεν. Kouros Hotel & Suites

Τηλ. 2289025381

Site: https://www.kouroshotelmykonos.gr/


Χώροι