Παράγκα

Μαγειροτεχνείο με τα όλα του!

Από τις ταβέρνες αυτές που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις κρυμμένες εκτός τουριστικών διαδρομών ανά την Ελλάδα, η «Παράγκα» στο χωριό Απόλλωνας στο κέντρο της Ρόδου, μες στο πράσινο, επιβεβαιώνει ότι η παραδοσιακή μαγειρική μπορεί να κάνει θαύματα, όταν στηρίζεται σε εκλεκτές πρώτες ύλες και σωστό μαγειρικό χέρι. Αν γευτείς εδώ κατσίκα στιφάδο σιγοψημένη για μια νύχτα στον ξυλόφουρνο θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ο ξυλόφουρνος, αλλά και η τσούκα βγάζουν άγνωστα τοπικά φαγητά γεμάτα γεύση, όπως καπαμά με πλούσια γέμιση, κατσικάκι με λόπια, ντόπια ποικιλία ξερών φασολιών που καλλιεργούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στο άνυδρο έδαφος του νησιού, ή με ρεβίθια, παστασούτα με χειροποίητα ζυμαρικά και μυζήθρα, καραβόλους γιαχνί. Οι καλές εντυπώσεις ξεκινούν ήδη από την ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, που έρχονται στο τραπέζι τοποθετημένα πάνω σε γλυφόνι, ασκινό, κλαδιά μυρτιάς και αλισφακιά, που τους δίνουν ιδιαίτερο άρωμα. Μην παραλείψετε τα ορεκτικά, όπως οι ρεβιθοκεφτέδες με κολοκάσι και σάλτσα  μανιταριών, η χορτόπιτα Ρόδου, τα πιταρούδια, τα γιαπράκια και το ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό κρασοστάφυλο. Μια πραγματική έκπληξη στην ενδοχώρα της Ρόδου, με τις οικογένειες Ευθυμίου (με επικεφαλής τον Γιάννη Ευθυμίου) και Σεντονά στην κουζίνα, και βραβευμένη ελληνική κουζίνα με τη βούλα!


Tip: Chef’s tip: «Δοκιμάστε τα χόρτα εποχής με ανθό αλατιού κι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες του Προφήτη Ηλία και θα απολαύσετε την αφοπλιστική μέσα στην απλότητά της γεύση της άλλης Ρόδου».

Ο χάρτης

Παράγκα

Ρόδος - Απόλλωνα

Τηλ. 2246091247

Site: http://www.paraga-apollona.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/paragarestaurant


Χώροι