Το Μανιτάρι

Ελληνικό comfort σε καταπράσινη βεράντα

Έχοντας μπολιάσει το θερμό και οικείο εστιατορικό του στιλ με μοντέρνο αέρα, που αποπνέει σικάτο casualness, το «Μανιτάρι» συνεχίζει το δρόμο του στην comfort πλευρά της κομψής δημιουργικής κουζίνας με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως φροντίζει να το αναδεικνύει σε κάθε μενού που επιμελείται για το καλοφαγικό στέκι της οδού Σοφούλη ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης. Στην κουζίνα, ο head chef Λεωνίδας Πατσιούκας προικίζει με το λεπτό του άγγιγμα πιάτα όπως το λαβράκι σοτέ σε φρικασέ λαχανίδας με πουρέ μαϊντανόριζας και σάλτσα κακαβιάς ή ο μπακαλιάρος Αιγαίου σε κρούστα φουντουκιού, με βουβαλίσιο κουσκουσάκι και μύδια τουρσί, που δίνουν μοντέρνες στροφές στην επανεφεύρεση αγαπημένων κλασικών, ενώ απολαυστικές πάστες όπως τα cavatappi με κοκκινιστή μοσχαρίσια ουρά, ποικιλία μανιταριών και αφρό γραβιέρας Νάξου ή το γιουβετσάκι μαγειρεμένο με ψητό αρνάκι, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, πορτσίνι και ανθότυρο φέρνουν στην επιφάνεια τη βαθιά comfort νοστιμάδα της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης. Παράλληλα, κοσμοπολίτικη αύρα φέρνουν στο μενού τα φρέσκα ραβιόλια, γεμιστά με buratta, κρέμα από κανθαρέλες, βούτυρο τρούφας και γκουαντσιάλε, ενώ το fun στοιχείο αναδεικνύουν τα bao buns του Thess Bao, που κάνουν εδώ guest εμφάνιση γεμισμένα με τραγανές γαρίδες, spread avocado και λάδι κάνναβης.


Tip: Chef’s tip: «Μια ακόμη δροσερή βεράντα, πρασινισμένη από δενδρώδη φυτά, βότανα και μυρωδικά έχει προστεθεί στους χώρους μας από φέτος, για ακόμη πιο άνετη, al fresco εστιατορική εμπειρία».

Ο χάρτης

Το Μανιτάρι

Ανατολική Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά - Νέα Κρήνη - Αρετσού

Θ. Σοφούλη 57

Τηλ. 2310/415289

Site: http://www.to-manitari.gr

Facebook: https://www.facebook.com/manitarirestaurant


Χώροι