Ferryman

Βαθιά κρητική γεύση πάνω στο κύμα

Επί σειρά ετών κερδίζει διακρίσεις στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, εξυψώνει την κρητική παράδοση με σπάνιο ζήλο και φιλεύει απλόχερα αναμνήσεις που δεν συγκρίνονται. Το ονομαστό εστιατόριο του Άκη Σφυρογιαννάκη είναι τοποθετημένο σε ένα από τα πιο προνομιούχα μέρη για τα απόβραδα του καλοκαιριού, στον κόλπο της Ελούντας, με τα τραπέζια του στρωμένα πάνω στο κύμα. Η αρμύρα μπλέκεται με τις μυρωδιές που δραπετεύουν από την ανοιχτή κουζίνα, τις παραδοσιακές μαρμίτες, τον ξυλόφουρνο και τις παραστιές (ξύλα πάνω σε φωτιά), καθώς το δημιουργικό βλέμμα του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα κατευθύνει το ταξίδι στις γεύσεις της κρητικής γης: κατσικάκι από τα ορεινά με άγριες αγκινάρες και σάλτσα εσπεριδοειδών, μοσχαράκι βιολογικής παραγωγής μαγειρεμένο για ώρες στο γαστρί, αλλά και ο λαχταριστός τράγος (σήμα κατατεθέν του «Ferryman») με φασολάκια κοκκινιστά είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας, παρέα με ένα κρασί από τον κρητικό αμπελώνα.


Tip: Chef’s tip: «Με γάλα από τους τοπικούς βοσκούς παρασκευά­ζουμε εξαιρετικά παγωτά, όπως αυτό του χαρουπιού που συνοδεύει το σουφλέ σοκολάτας αλλά και το παγωτό λουίζας που μπαίνει πάνω στο κανταΐφι, το οποίο σημειωτέον ψήνεται a la minute στον ξυλόφουρνο».

Ο χάρτης

Ferryman

Ν. Λασιθίου - Ελούντα

Τηλ. 2841041230


Χώροι