Καλαματιανός

Η γεύση της παράδοσης στην μοντέρνα της εκδοχή

Τοποθεσία - κλειδί για όλους τους διαβασμένους foodies της βορείου Ελλάδας και σε spot που χαζεύει απολαυστικά την ακτογραμμή της Χαλκιδικής και την κορφή του Παγγαίου, αλλά και την αφράτη θάλασσα του Αιγαίου καθώς απλώνεται μπροστά από την αεράτη σάλα του, ο «Καλαματιανός» συνεχίζει για άλλο ένα καλοκαίρι το συναρπαστικό ταξίδι του στα φινετσάτα πελάγη της προσεγμένης ελληνικής κουζίνας, αντλώντας έμπνευση από το μακρύ συνταγολόγιο, αλλά και τα αμέτρητα εκλεκτά υλικά της περιοχής και της Ελλάδας εν γένει.

 

Με τον βραβευμένο σεφ Χρήστο Γκρέμο να ηγείται της γευστικής του πρότασης, το μοντέρνο εστιατόριο του Παναγιώτη Ζαχαρόπουλου συνδυάζει επιτυχημένα τη φιλοσοφία της αγιορείτικης παράδοσης, με την πρωτότυπη ματιά μιας κουζίνας ανήσυχης και περιπετειώδους, σερβίροντας πιάτα – υπογραφή όπως τα αέρινης κρούστας και πεντανόστιμης σάρκας τηγανητά του μύδια, ή η κριθαροκουλούρα ζυμωμένη με τουλουμοτύρι και μαρμελάδα ντομάτας. Προτάσεις όπως η ανάλαφρα πικλαρισμένη τηγανητή φτέρη με φάβα Σαντορίνης, ή η μαστόρικα ψημένη σκορπίνα «γούνα» στα κάρβουνα, φέρνουν στο προσκήνιο τη νοστιμιά της πρώτης ύλης με τρόπο αδιαπραγμάτευτο, ενώ classics όπως η σφυρίδα με κρεμμυδόζουμο, ή η αγιορείρικη ψαρόσουπα με την ψαριά της ημέρας, αναδεικνύουν το λεπτό άγγιγμα ενός σεφ που, για πιο πολύτιμο απ’ όλα τα υλικά του, φαίνεται να έχει την ατόφια νοστιμάδα των γευστικών μας αναμνήσεων.


Tip: Chef’s tip: Η προσεγμένη κάβα με την έμφαση στον τοπικό αμπελώνα σιγοντάρει αρμονικά τη γευστική εμπειρία, ενώ όπως πάντα, πολύ ξεχωριστά είναι τα επιδόρπια, από την πάβλοβα με φρούτα του δάσος, μέχρι την tartmarie με κρέμα από φυστίκι Αιγίνης, γκανάζ λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα.

Ο χάρτης

Καλαματιανός

Περίχωρα Θεσσαλονίκης - Σταυρός

2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος

Τηλ. 2397061073

Site: https://kalamatianos.restaurant/


Χώροι