Avli

Προορισμοί αυθεντικής γεύσης στο Ρέθυμνο

Όλη της την αγάπη διοχετεύει η Κατερίνα Ξεκάλου στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 1987 στο Ρέθυμνο, αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας την «Avli» σε σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία του νησιού με πολλαπλές διακρίσεις στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στην κουζίνα είναι η εισαγωγή τεσσάρων μενού dégustation (ένα εκ των οποίων καλύπτει τους vegan επισκέπτες με οργανικά τρόφιμα χωρίς γλουτένη), που σε ταξιδεύουν από την παράδοση στις σύγχρονες τεχνικές με τη δημιουργική ματιά του chef Bασίλη Λεωνίδου. Η ευρηματική του προσέγγιση αρθρώνεται σε πιάτα όπως οι γεμιστοί κολοκυθανθοί σε μορφή μπαλοτίνας, τα αλλιώτικα γιουβαρλάκια με τραχανά ή το al dente ντοματόρυζο, ενώ το πρωτοποριακό pairing με εκλεκτά ελαιόλαδα από το olive oil bar με 25 ετικέτες, παραμένει εμβληματική στιγμή της γαστρονομικής εμπειρίας. Επιλογές από τον κρητικό αμπελώνα σε ποτήρι συνοδεύουν τα μενού, ενώ η οινοθήκη περιλαμβάνει πάνω από 300 ετικέτες, μαζί με αλλαντικά παραγωγής του εστιατορίου και επιλεγμένα προϊόντα τυροκόμησης.


Tip: Chef’s tip: «Ελάτε να σας μυήσουμε στην τέχνη του ελαιόλαδου: Το 60% των πιάτων μας ραντίζεται στο τέλος με συγκεκριμένη ποικιλία ανάλογα με το χαρακτήρα της (διαθέτουμε πάνω από τριάντα), ενώ για το έξτρα της εμπειρίας διοργανώνουμε sessions με olive oil tasting».

Ο χάρτης

Avli

Ν. Ρεθύμνου - Ρέθυμνο

Τηλ. 28310/58250

Site: http://www.avli.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/AVLI.Rethymno


Χώροι