banner
banner
banner

UmamiPedia: Cocktails Διάσημων Δημιουργών


Δεν είναι άλλα, από εκείνα που έχουν φτιαχτεί από τους top mixologists που με τα shakers τους έχουν κυριολεκτικά ταρακουνήσει τον κόσμο του κοκτέιλ τα τελευταία πενήντα χρόνια, ενώ χρεώνονται το revival των classics αλλά και το δυνατό comeback που έκαναν τα κοκτέιλ τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ έθεσαν τα θεμέλια σε ένα savoir-faire πίσω από την μπάρα. Πρόκειται για δύο κατηγορίες κοκτέιλ. Εκείνα που επινόησαν και πρωτοδημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά και γνωστά κοκτέιλ –συχνά classics– στα οποία δίνουν τη δική τους εκδοχή. Όπως για παράδειγμα, τα κοκτέιλ που αναφέρει ο David Embury στο βιβλίο για κοκτέιλ που εξέδωσε τη δεκαετία του ’40, όπου τοποθετούσε γραπτώς και έδινε άλλη υπόσταση σε κάποια κοκτέιλ που δεν ήταν καινούρια, αλλά δεν είχαν καταγραφεί καλά έως τότε. Μεταξύ αυτών το Martini, το Manhattan, το Old Fashioned, το Daiquiri, το Sidecar και το Jack Rose.

Οι πιο διάσημοι σύγχρονοι mixologists

Peter Dorelli
Ήρθε στην Αγγλία το 1963 για να ενταχθεί στο Savoy Group ως head barman του Pebble Bar, πριν μετακινηθεί στο Savoy American Bar το 1980, όπου έμεινε για άλλα 23 χρόνια. Η προσφορά του στον κόσμο του κοκτέιλ ήταν η διατήρηση της ακεραιότητας των classics.

Gary Regan
Είναι 58 ετών, πρωτομπήκε σε bar στα 14. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Manhattan. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, γράφοντας για cocktails και αποστάγματα. Έχει τη δική του στήλη δύο φορές την εβδομάδα στο «San Francisco Chronicle». Ήταν εκείνος που έδωσε στο σέρβις τη σημασία που του πρέπει και που γράφει και διδάσκει γι’ αυτό.

Salvatore Calabrese
O Ιταλός maestrο Calabrese, όπως τον αποκαλούν, είναι ένας από τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο, ο οποίος για χρόνια βρισκόταν στο διάσημο Fifty στο Λονδίνο (έκλεισε πέρυσι το χειμώνα). Μέντορας στην τέχνη του hosting στο μπαρ, ασχολείται με το Bartenders Guild, ενώ ετοιμάζει πυρετωδώς την καινούρια του, σκηνή-μπαρ στο Λονδίνο. Έχει κάνει αμέτρητες εκδόσεις βιβλίων, δημοσιεύσεις, και έχει λάβει βραβεία.

Dale de Groff
Θεωρείται ο «βασιλιάς του Cocktail». Μπήκε στο χώρο του κοκτέιλ το 1970, σε μια αγορά που δεν είχε ακόμη ανακάμψει από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης κατά την οποία εξαφανίστηκαν πολλά ποτά, αλλά και ο ρόλος του barman είχε υποβιβαστεί, και τα έφτασε στα ύψη συνδέοντάς τα με τη γαστρονομία αλλά και χρησιμοποιώντας πρώτης ποιότητας πρώτες ύλες. Αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος mixologist στον κόσμο, είναι γνωστός από το Rainbow Room στη Νέα Υόρκη. Ο Dale παρέχει εκπαίδευση σε bartenders και αναπτύσσει αριστουργηματικά προγράμματα για την τέχνη των αποσταγμάτων σε κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων και εστιατόρια.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ