Ικαρία: Στην πηγή του zen

Η Άρτεμις Τζίτζη γύρισε την Ικαρία σε 3 μέρες αλλά βιάζεται να επιστρέψει στον καταρράκτη Ραξούνια για να διαλογιστεί ως το φθινόπωρο.

Λέσβος

Οι εναλλαγές εικόνων και εμπειριών στο νησί-πλατανόφυλλο του βορειοανατολικού Αιγαίου συνθέτουν το πιο απολαυστικό road movie του ελληνικού καλοκαιριού.

Πέσε στο ποτάμι!

Νερά γαλάζια, νεραϊδένια, στον ίσκιο από τα πλατάνια. Ναι, καλά το καταλάβατε, το θέμα μας είναι «κολυμπώντας στο ποτάμι». Πέντε σημεία, πέντε διαφορετικές εμπειρίες, αν οι καλοκαιρινές σας διαδρομές σας φέρουν στο Ζαγόρι.

Νίσυρος

Το νέο γρηγορότερο δρομολόγιο των Blue Star Ferries για τη Νίσυρο προκάλεσε το… αδιαχώρητο φέτος το Πάσχα στο νησί της άγονης γραμμής των Δωδεκανήσων. Η Ιλειάνα Δημάδη, φανατική λάτρης της ξεχωριστής ηφαιστειακής γοητείας του, βρέθηκε (ξανά) εκεί και μας μεταφέρει το πιο updated know-how για να το απολαύσετε.

10 day trips

Δεν ανακαλύψαμε και την πυρίτιδα. Οι δέκα ημερήσιες αποδράσεις που σας προτείνουμε είναι γνωστές – άλλωστε κοινό τους στοιχείο είναι η μικρή απόσταση από την Αθήνα. Το μόνο που κάναμε ήταν να βάλουμε στο χαρτί τις φαντασιώσεις μας για τα πρώτα σκασιαρχεία που μας έρχονται στο μυαλό τώρα που μπαίνει η άνοιξη. Βέβαια βασανιστήκαμε λιγάκι με το δίλημμα «βουνό ή θάλασσα». Κι έτσι επιλέξαμε και τα δύο.

Έδεσσα και θα... δέσετε

Νερά και πράσινο παντού, διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια, ατμοσφαιρικοί ξενώνες και μια όμορφη παλιά γειτονιά. Την επόμενη φορά που θα ανεβείτε προς Καϊμακτσαλάν, μην προσπεράσετε την Έδεσσα. Πίσω από τις υδάτινες «κουρτίνες» των καταρρακτών, η πρωτεύουσα της Πέλλας έχει κρυμμένους άσους.

Eδεσσα

Μην περιμένετε τα χιόνια στο Καϊμάκτσαλαν για να ανεβείτε στην Έδεσσα. Γεμάτη ποταμάκια και περιποιημένα πάρκα, με μια όμορφη παλιά γειτονιά και νέα ξενοδοχεία, η πρωτεύουσα της Πέλλας εξελίσσεται σε hot spot για ρομαντικές αποδράσεις με σάουντρακ τον ήχο των καταρρακτών.

Κρήτη forever

Η Κρήτη είναι σαν μια «ήπειρος»: τα έχει όλα. Ένας παράδεισος διακοπών που σε κάνει να ξεχνάς τον «έξω κόσμο». Πιάνουμε λιμάνι σε Χανιά, Ρέθυμνο ή Ηράκλειο και ανακαλύπτουμε μικρόκοσμους μεσογειακής ευδαιμονίας σε κάθε νομό, ανάλογα με τις προτεραιότητές μας.

Λίμνη Κερκίνη

Ψάρεμα, κωπηλασία, ιππασία, ποδηλασία, παραλίμνια πεζοπορία, διαδρομές με τζιπ, παρατήρηση πουλιών: Οι όχθες της Κερκίνης σε εξιτάρουν και σε χαλαρώνουν ταυτόχρονα. Αν προσθέσεις και τη σπάνια απόλαυση του να συναντάς ολόκληρα κοπάδια βουβαλιών ή να βυθίζεσαι στο πιο αντι-lifestyle χαμάμ της ζωής σου, καταλαβαίνεις γιατί, όταν έχεις διάθεση wild west, πρέπει να τραβήξεις βόρεια…

ΟΡΕΙΝΑ ΜΕΘΑΝΑ

Από το λιμάνι του Πειραιά σαλπάρουμε για τα ορεινά Μέθανα, σε ένα weekend τόσο ριλαξάτο όσο η μυσταγωγική πεζοπορία στο ηφαίστειο της χερσονήσου. Έτσι, για να σας αποκαλύψουμε πως Μέθανα δεν είναι μόνο τα ιαματικά (ναι, πράγματι θεραπευτικά και αναζωογονητικά) λουτρά στην ομώνυμη πόλη.

ΟΡΟΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΚΑΙ Α. ΡΟΔΟΠΗ

Το δάσος της σημύδας, ο παρθένος πυρήνας του Φρακτού, οι καταρράκτες της παρανέστιας γης, ο υπόγειος ποταμός του Αγγίτη, η χιονότρυπα του Φαλακρού που κρατάει χιόνια ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την ορεινή Ελλάδα, αν δεν ανακαλύψει τα βουνά της Δράμας.