Λέσβος

Οι εναλλαγές εικόνων και εμπειριών στο νησί-πλατανόφυλλο του βορειοανατολικού Αιγαίου συνθέτουν το πιο απολαυστικό road movie του ελληνικού καλοκαιριού.

Λέσβος

Οι εναλλαγές εικόνων και εμπειριών στο νησί-πλατανόφυλλο του βορειοανατολικού Αιγαίου συνθέτουν το πιο απολαυστικό road movie του ελληνικού καλοκαιριού.

Λέσβος - εικόνα 1
Άποψη του παραδοσιακού οικισμού του Μόλυβου με το κάστρο να τον στεφανώνει.

Tοπίο Far West ή στη σκιά των ελαιώνων; Στη Μυτιλήνη, μπορείτε να φτιάξετε τις ωραιότερες αναμνήσεις του επόμενου χειμώνα. Η μυρωδιά του ούζου, η αντηλιά κάτω από τα ελαιόδεντρα, η μαύρη άμμος, μια κούνια με θέα στο απολιθωμένο δάσος, οι ναΐφ πίνακες του Θεόφιλου, φυσικό υδρομασάζ στα ιαματικά λουτρά, αυστριακό στρούντελ σε ένα γαλάζιο καναπέ με θέα ένα από τα ωραιότερα σινεμασκόπ του νησιού.

Οι μοναδικές εναλλαγές των εικόνων –από το σεληνιακό τοπίο στα δυτικά μέχρι τον απέραντο ελαιώνα των 11 εκατομμυρίων ριζών στο νότο (κυρίως) – κάνουν τη Λέσβο ιδανικό νησί για on the road διακοπές. «Ίδιο πλατανόφυλλο καταμεσής του πελάγους» χαρακτήρισε ο Οδυσσέας Ελύτης την πανέμορφη πατρίδα του, που δεσπόζει στο ανατολικό Αιγαίο, μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια. Για εμάς είναι σαν μια περίτεχνη, λεπτοδουλεμένη βεντάλια που ανοίγει σιγά σιγά, αποκαλύπτοντας τις ομορφιές της σε όποιον διασχίζει on the road τα 1.630 τετραγωνικά χιλιόμετρά της. Είτε ονειρεύεστε αρχοντικές διακοπές, low budget πολυτέλεια, οικογενειακά drives είτε γκουρμέ ανακαλύψεις με άρωμα παράδοσης, θα πρέπει να αφιερώσετε 10-15 ημέρες στο νησί της Σαπφούς. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Ελλάδας κι έχει απαιτήσεις προκειμένου να σας δωρίσει τις χάρες του. Είναι αδύνατον να τη γυρίσετε ολόκληρη επιλέγοντας μία μόνο βάση διαμονής, αφού οι αποστάσεις είναι μεγάλες και θα χάσετε τη γοητεία της οδήγησης. Ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψετε πιο πλήρεις σε εμπειρίες είναι να μοιράσετε τη διαμονή σας σε Μυτιλήνη, Ερεσό και Μόλυβο, ώστε να κινηθείτε πιο άνετα νοτιοανατολικά, βόρεια και δυτικά αντίστοιχα.

Με βάση τη Μυτιλήνη

Λέσβος - εικόνα 2
Δωμάτιο σε στιλ Second Empire στον «Πύργος Μυτιλήνης».

Αστική ευδαιμονία

Zoom in Μόνο μία φορά να δεις τα αρχοντικά κατά μήκος της Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή Σουράδα, δεν τα ξεχνάς ποτέ. Σπίτια της αστικής τάξης και των πλούσιων γαιοκτημόνων, με διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς –με σήμα κατατεθέν άλλοτε τους πυργίσκους στις γωνίες κι άλλοτε τα ξύλινα σαχνισίνια– που μαρτυρούν την ανάπτυξη της Μυτιλήνης του 19ου αιώνα. Η ανάμνηση μιας πόλης που τροφοδοτούσε τις αγορές της Ευρώπης με πολύ καλής ποιότητας λάδι, μοσχοσάπουνα και ούζο, αναπτύσσοντας κοντά στο εμπόριο τις τέχνες και τον πολιτισμό, πλανάται έντονα μέσα στην πρωτεύουσα. Η αγορά στην πλακόστρωτη Ερμού, ο ναός του Αγίου Θεράποντα με τον εμβληματικό τρούλο, το κάστρο των Γατελούζων, η αύρα αριστοκρατίας στο Κιόσκι, η εκπληκτική θέα μέχρι τα τουρκικά παράλια από τα μεζεδοπωλεία στου Καγιάνι, η απίστευτη εμπειρία της ουζοποσίας στα μαρμάρινα τραπεζάκια του ιστορικού ουζερί «Ερμής», αλλά και σε κείνα του «Γιάννη» (22510/28244) είναι τα πιο δυνατά πλάνα εντός πόλης. Και φυσικά, δεν παραλείπουμε το μπαρ «Primitive» στην αγορά, το καινούργιο «Εν Τεχνών», κοντά στο λιμάνι, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, το «Cafe΄ -Cafe΄ » αλλά και το «Maroush», που βρίσκεται στο δεξιό πέταλο του λιμανιού. Zoom out Σε μια απόδραση από την πόλη, συνδυάστε το μπάνιο στον αμμουδερό κόλπο του Αγίου Ερμογένη ή τη βοτσαλωτή παραλία Χαραμίδα (15-17 χλμ. νότια της πόλης), με βραδιές ρέγκε στην καντίνα ή trendy καταστάσεις στο beach bar «Barracuda» ή στο πολύ ανεβασμένο beach bar «Κοχύλια» και την επιβεβλημένη επίσκεψη στο Μουσείο Θεόφιλου (22510/41644) που βρίσκεται στη Βαρειά, ακριβώς έξω από τη Μυτιλήνη. Η ναΐφ ευαισθησία του λαϊκού ζωγράφου είναι από τα πιο γλυκά σουβενίρ που θα πάρετε μαζί σας. Ολοκληρώστε με φαγητό στην ατμοσφαιρική μεταμοντέρνα ταβέρνα «Λεμβουργείο» στην Παναγιούδα, με γεύσεις που πηγαίνουν την παραδοσιακή μυτιληνιά κουζίνα ένα βήμα πιο περά.

Κατηφορίζουμε προς Πλωμάρι από τον παραλιακό δρόμο μέχρι το Πέραμα, για να απολαύσουμε το συνδυασμό της decadent ατμόσφαιρας των εγκαταλελειμμένων ελαιοτριβείων, με τα γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Μπαίνοντας στο ξακουστό Πλωμάρι, που ξεχειλίζει από γραφικότητα μιας άλλης εποχής, η μυρωδιά του ούζου «σπάει» τη θαλασσινή αύρα. Εδώ κάνουμε ένα τουρ στο Μουσείο Βαρβαγιάννη (22520/32741, www.barbayanni-ouzo.com) αλλά και στο μικρό αποστακτήριο του Πιτσιλαδή, στο «ίσα μέσα του οικισμού» όπως λένε πολλοί Πλωμαρίτες.

Για κοντινές στην πρωτεύουσα βουτιές και θαλάσσια σπορ, οδηγούμε μέχρι τη μεγάλη βοτσαλένια παραλία του Αγίου Ισιδώρου, στην ανερχόμενη Μελίντα, ή στα Βατερά, την πιο μεγάλη αμμουδιά του νησιού.

Μετά το μπάνιο απολαμβάνουμε την απόλυτη εμπειρία του ανακουφιστικού υδρομασάζ στα ιαματικά λουτρά της Γέρας στον ομώνυμο κόλπο (10 χλμ. από Μυτιλήνη προς Καλλονή, 22510/41503). Στην απογευματινή μας επιστροφή κάνουμε στάση για ελληνικό καφέ και κουβεντολόι στα καφενεία μπροστά από την Παναγία της Σιών στην ορεινή Αγιάσο, που, ενώ δεσπόζει στις παρυφές του Ολύμπου, θυμίζει… Κορσική. Σημειώστε ότι το βράδυ της 14ης Αυγούστου όλοι οι Μυτιληνιοί έρχονται εδώ με τα πόδια και κατασκηνώνουν για το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

Με βάση το Μόλυβο

Λέσβος - εικόνα 3
Από τις τεράστιες πεντακάθαρες ακτές μπροστά από τα παραδοσιακά χωριά μέχρι τα γραφικά λιμανάκια όπως αυτό της Συκαμνιάς, οι εικόνες εναλλάσσονται συνεχώς.

Η «Μονεμβασιά» του ανατολικού Αιγαίου

Zoom in Η διαδρομή προς Μόλυβο επιφυλάσσει πολλές στάσεις σε μέρη που μας προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο για τη διαμονή μας στο βορειότερο τμήμα του νησιού: το ονομαστό Υδραγωγείο της Μόριας με τις πελώριες αψίδες του να ξεπροβάλλουν μέσα από τους ελαιώνες. το εντυπωσιακό (αν και decadent) κτίριο με τα ιαματικά λουτρά της Θέρμης κοντά στην ομώνυμη παραλία. ο παραδοσιακός οικισμός του Μανταμάδου με τα ονομαστά κτηνοτροφικά προϊόντα. η αποκαλυπτική διαδρομή γύρω από το όρος Λεπέτυμνος με θέα στη θάλασσα. Φτάνοντας στον Μόλυβο, σκέφτεσαι αμέσως τη… Μονεμβασιά, έτσι όπως απλώνεται πάνω στο λόφο ο παραδοσιακός οικισμός. Εδώ, όμως, η γραφικότητα της τοπογραφίας πάει χέρι χέρι με τα παράδοξα που συναντά κανείς στα πιο τουριστικά μέρη. Πλήθος επιγραφών (rent rooms, rent a car κτλ.) επισκιάζουν το αρχιτεκτονικό χρώμα του Μόλυβου που συγκεντρώνει το πιο μαζικό crowd τουριστών στο νησί. Αν ανηφορίσετε μέχρι το κάστρο τις ώρες που ο κόσμος τρέχει στις παραλίες, η ομορφιά των μυτιληνιών σπιτιών στα στενοσόκακα θα σας αποζημιώσει, και σίγουρα θα βρείτε γουστόζικα καφενεία με θέα που κόβει την ανάσα – σημειώστε ότι φέτος γίνονται εργασίες αναστήλωσης μέσα στο κάστρο ώστε να φιλοξενεί εκδηλώσεις από το επόμενο καλοκαίρι. Οι βόλτες τα βράδια στις ψαροταβέρνες του πανέμορφου λιμανιού, στην άκρη του οικισμού, όπου θα βρείτε και συμπαθητικά παλαιοπωλεία, αφανίζουν την όποια παραφωνία του πολύβουου πλήθους της ημέρας. Zoom out Αν και μικρή, η βοτσαλένια παραλία του Μόλυβου που απλώνεται μπροστά στο «Olive Press» (πρώην ελαιοτριβείο με τη χαρακτηριστική καμινάδα, νυν ξενοδοχείο) είναι ωραιότατη λύση για το καθημερινό μπάνιο. Μπορείτε όμως να οδηγήσετε ως τη Λαγκάδα (περίπου 30 χλμ. δυτικά του Μόλυβου) για απολαύσετε τη μεγάλη παραλία με τα άσπρα βότσαλα – δεν είναι οργανωμένη και θα χρειαστείτε ομπρέλα και προμήθειες. Στα must και μια βόλτα μέχρι τη Σκάλα Συκαμνιάς (σ’ αυτά τα μέρη γεννήθηκε ο Στρατής Μυριβήλης) για να χαζέψετε το εκκλησάκι της Παναγιάς Γοργόνας από τα ταβερνάκια του πανέμορφου γραφικού λιμανιού. Από την άλλη πλευρά του Μόλυβου, στην τουριστική Πέτρα θα βρείτε τον πρώτο γυναικείο συνεταιρισμό που λειτούργησε εδώ αλλά και το μοναστήρι της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας που είναι σκαρφαλωμένο πάνω σε μια κατακόρυφη τεράστια πέτρα.

Με βάση την Ερεσό

Λέσβος - εικόνα 4
Tα σουγάνια, οι παραδοσιακοί κρεμμυδοκεφτέδες της Μυτιλήνης, σερβίρονται σε όλα τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού.

Ολοι μαζί στο μπαλκόνι Zoom in H Σκάλα Ερεσού συνοψίζει τον ορισμό των καλοκαιρινών διακοπών. Έχει, βλέπετε, για μόστρα ένα ενιαίο ουσιαστικά μπαλκόνι πάνω απ’ τη θάλασσα, όπου παρατάσσονται πολύ καλά εστιατόρια και τα πιο γουστόζικα cafe΄ s του νησιού – έτσι κάνεις, κι εκεί που πίνεις το mohito σου, βρίσκεσαι να κολυμπάς… Πρωινό με γαλλικά κρουασάν στο ρομαντικό καφέ «Το Μαργαριτάρι» με τους light blue και μοβ καναπέδες, ηλιοθεραπεία στην παραλία με την ψιλή μαύρη άμμο, χάζι στο σεληνιακό τοπίο στο background του οικισμού.

Έχετε πάρει ήδη μυρωδιά γι’ αυτό το εξαιρετικά μαγευτικό ηφαιστειογενές τοπίο που χαρακτηρίζει όλο το δυτικό τμήμα του νησιού, στη διαδρομή προς Ερεσό, γύρω από το όρος Ορδυμνός. Μετά τη μεσημεριανή κάψα και την αλμύρα του μπάνιου, τσεκάρετε το φαγητό στο πανέμορφο εστιατόριο «Κουκί-Ρεβίθι», βολτάρετε στην προκυμαία και καταλήξτε στο exotic-bohemian σκηνικό του «Par a Sol» με τους ανεμοκρούστες και τα χειροποίητα φωτιστικά ή στο ακόμη πιο exotic σκηνικό του «Cooya Caribu». Εννοείται ότι βρίσκεστε στον πιο hot προορισμό των ομοφυλόφιλων γυναικών, οι οποίες είναι παντού γύρω σας, χωρίς όμως ούτε για μια στιγμή να αποτελούν κάτι το αξιοπερίεργο. Must οι βραδιές στο all time classic θερινό σινεμά «Σαπφώ» που σέβεται το τρίπτυχο χαλικάκι-γιασεμί-μπίρα και οι βόλτες πάνω στο χωριό της Ερεσού, όπου στην πλατεία μπορεί να πετύχετε απίστευτα live με τρελό κέφι, αλλά και φοβερές λιβανέζικες γεύσεις στο μαγαζί του Σαμ.

Zoom out Η περιήγηση στο Απολιθωμένο Δάσος (μέλος του δικτύου ευρωπαϊκών γεωπάρκων), που απλώνεται ανάμεσα στην Ερεσό και το Σίγρι, είναι για πολλούς η πιο απίστευτη εμπειρία στη Μυτιλήνη. Αφιερώστε χρόνο για να περιηγηθείτε στο τεράστιο δάσος με σεκόγιες που καταπλακώθηκε από τόνους ηφαιστειακής λάβας πριν από είκοσι εκατομμύρια χρόνια, αφήνοντας πίσω δεκάδες απολιθωμένους κορμούς. Φροντίστε να έχετε οπωσδήποτε καπέλο μαζί σας – είναι κρίμα να συντομέψετε αυτή τη διαδρομή πίσω στο χρόνο επειδή ο ήλιος καίει. Ολοκληρώστε οπωσδήποτε τη βόλτα σας με μια επίσκεψη στο εξαιρετικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που ξεχωρίζει τόσο για την ευρωπαϊκών προδιαγραφών οργάνωση των εκθεμάτων όσο και για τη μίνιμαλ αρχιτεκτονική του. Τοποθετημένο καθώς είναι πάνω σε λόφο στο Σίγρι, είναι καλύτερα να το επισκεφτείτε την ώρα του δειλινού (πληροφορίες www.petrifiedforest.gr).

Κι έπειτα από τις αρχαιολογικές περιηγήσεις, το απόλυτο μέρος όπου μπορείτε να γαληνέψετε είναι φυσικά η παραλία του Χρούσου, στην ευρύτερη περιοχή του Μεσότοπου: μεγάλος κόλπος όπου καταλήγει ένα ποταμάκι με καλαμιές και με ατού την cult καντίνα του Χρούσου, στην αυλή της οποίας θα δοκιμάσετε νοστιμότατα μαγειρευτά μαζί με τους σκηνίτες της παραλίας.

Λέσβος - εικόνα 5
Το Πλωμάρι, με γραφικότητα μιας άλλης εποχής και μυρωδιά... ούζου.

ΠοΥ θα μεινετε

Μυτιλήνη

Πύργος Μυτιλήνης:Από τα αρχιτεκτονικά στολίδια της Μυτιλήνης, χτισμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα. Δώδεκα υπερπολυτελή δωμάτια (οροφογραφίες, σοφίτες κ.λπ.), όλα εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις. Έπιπλα σε στιλ Λουδοβίκου 16ου, μεγάλοι καθρέφτες με περίτεχνες κορνίζες και βελούδινες κουρτίνες. Για ρομαντική ατμόσφαιρα και προσωπικό σέρβις (22510/25069, www.pyrgoshotel.gr, από € 100).

Αρχοντικό :Ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1924, χτισμένο με υλικά που ήρθαν από τη Σμύρνη, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Τα παλιά σκαλιστά έπιπλα και αντίκες των 12 δωματίων του φέρνουν νοσταλγικές μνήμες με διακριτικό άρωμα ανατολής, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στον κήπο του (22510/46681-2, από € 100).

Loriet: Διώροφο αρχοντικό 130 ετών, μέσα σε καταπράσινο κτήμα, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Αναγεννησιακή αισθητική στους εσωτερικούς χώρους, διανθισμένη με ασιατικές διακοσμητικές παρεμβάσεις. Άνετα και ψηλοτάβανα δωμάτια, με βαριά έπιπλα και κουρτίνες, κρεβάτια με ουρανό και ζωγραφισμένες οροφές. Διαθέτει επίσης 3 μπανγκαλόους κατάλληλα για οικογένειες, αλλά και πιο μοντέρνα δωμάτια (22510/43111, www.loriethotel.com, από € 70).

Blue Sea: Ένα από τα κλασικά city hotels της Μυτιλήνης, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης, μεταμορφωμένο πλήρως ύστερα από την πρόσφατη ριζική του ανακαίνιση. Τα περισσότερα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνια με εντυπωσιακή θέα (22510/ 23994, από € 115).

Ελαιώνας Νίκου : Καινούργιο συγκρότημα έξι αυτόνομων παραδοσιακών κατοικιών σε ένανπανέμορφο ελαιώνα 25 στρεμμάτων με απεριόριστη θέα στον κόλπο της Γέρας. Κάθε κατοικία έχει το δικό της ύφος, όλες με εξαιρετικές αντίκες, και πλήρως εξοπλισμένες ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανέσεις. Μπορούν να φιλοξενήσουν 2-6 άτομα (κόλπος Γέρας, 22510/ 44536, www. elaionas-nikou.com, από € 80-160).

Ζαΐρα : Ένα όμορφο παλιό ελαιοτριβείο στην παραλία του κόλπου της Γέρας έχει μετατραπεί σε μοναδικό ξενοδοχείο. 28 δωμάτια (παλιές αποθήκες), διακοσμημένα σε παραδοσιακό στιλ και με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Εστιατόριο με ντόπιες γεύσεις κι ένα όμορφο υπαίθριο cafe΄ (Σκάλα Λουτρών, 22510/91100, www.hotel-zaira.gr, από € 50).

Ελαιώνας της Γέρας : Αμφιθεατρικό συγκρότημα αυτόνομων κατοικιών στον κόλπο της Γέρας, μέσα στα ελαιόδεντρα και τα οπωροφόρα. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να γευτούν τον τρόπο ζωής της υπαίθρου συμμετέχοντας σε γεωργικές δραστηριότητες (κόλπος Γέρας, 210/9483533, 6947 449615, από € 70).

Πού θα φάτε Μυτιλήνη

Ερμής: Mεζεδοπωλείο-ουζερί με ατόφια την παλιά φυσιογνωμία του: μαρμάρινα τραπέζια, σκαλιστοί καθρέφτες, δερμάτινοι καναπέδες. Εξαιρετικοί μεζέδες και ποικιλία ούζων (22510/26232).

Άσπρος Γάτος : Περιποιημένο εστιατόριο μέσα σε ιδιωτικό κτήμα. Αναζητεί τη γαστρονομική του ταυτότητα ανάμεσα στην κλασική μαγειρική και τη δημιουργικότητα. Πιάτα βασισμένα σε ντόπια προϊόντα, γευστικότατες σαλάτες, χειροποίητα τορτελίνια, πολίτικη μελιτζανοσαλάτα κ.ά. (22510/61670).

Κωστάρας: Στο γραφικό λιμανάκι της Παναγιούδας, η επιλογή των Μυτιληνιών για εγγυημένα φρέσκο ψάρι. (22510/31275).

Μπέρδεμα : Ταβερνάκι πάνω στο λιμάνι με κλασικά μαγειρευτά, τοπικούς μεζέδες, αλλά και μεζεδάκια από την υπόλοιπη Ελλάδα. Θα βρείτε σουγάνια, μελιτζάνα φούρνου, τσιγεροσαρμάδες, μπριζόλα γεμιστή με μανιτάρια και ζαμπόν (Πλωμάρι, 22520/31466).

Μπαλουχανάς: Πεντακάθαρη ψαροταβέρνα πάνω στα βράχια – η ξύλινη εξέδρα του με την καλαμωτή βρέχεται από το κύμα. Σερβίρει νοστιμότατους γκιουζλεμέδες, χταποδεκεφτέδες, εξαιρετικούς ρεβιθοκεφτέδες, τηγανητέλια (κολοκυθολούλουδο γεμιστό με κολοκυθάκι, τυρί και αβγό), ψάρια από τον κόλπο, αστακομακαρονάδες, παστά και όστρακα (Πέραμα, 22510/51948).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.