Ταΰγετος

Τα τελευταία χρόνια ο Ταΰγετος μπαίνει σιγά σιγά στον ταξιδιωτικό χάρτη με νέα και ιδιαίτερα ξενοδοχεία που απευθύνονται σε ένα πιο μαζικό, αλλά πάντα ψαγμένο κοινό. 

Τζουμέρκα

Αν κι έχουν τη γοητεία του απομονωμένου και του απόκεντρου, κάθε δρόμος που ασφαλτοστρώνεται και κάθε νέο ξενοδοχείο που ανοίγει κάνουν τα Τζουμέρκα πιο προσιτά – και αυτό μας αρέσει. Το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Ορίζοντες» μας δίνει την τέλεια αφορμή για ένα update στην περιοχή. 

Αρκαδία

«Πέλαγος μέσα σε δρυμό; Στου ονείρου μου το στέκι στη Βλαχέρνα; Ψαρόσουπα στη Βυτίνα; Στρούντελ με μήλα Πιλαφά»; Αυτό ήταν το αινιγματικό κείμενο που συνόδευε το «Save the date», ένα τριήμερο στην Αρκαδία που οργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης. Όταν βρέθηκα εκεί, κατάλαβα ότι το αίνιγμα ήταν σκέτη απόλαυση.

Καστοριά

Ανανεωμένη, με ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις κι έντονη νυχτερινή ζωή, η Καστοριά είναι και φέτος ό,τι πρέπει για μια απόδραση στις γιορτές.

Ελληνικό

Μπορεί να μην έχει τη φήμη των διάσημων γειτόνων του, όμως τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό μπαίνει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της ορεινής Αρκαδίας και γίνεται ορμητήριο για τους λάτρεις της γεύσης και της περιπέτειας.

Road trip στην Τριχωνίδα

Με συνοδηγό τις μυρωδιές της άνοιξης, η Ιωάννα Γκομούζα γράφει κύκλους στις υπώρειες του Παναιτωλικού και του Αράκυνθου γύρω από τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και σταματά σε «μυστικά» χωριά, ιστορικά μνημεία και νέα ξενοδοχεία.

Μαίναλο

Ούτε τρεις ώρες δρόμος από την Αθήνα, με μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία και ξενώνες κάθε στιλ που πληθαίνουν διαρκώς, με νέα χωριά να μπαίνουν στον ταξιδιωτικό χάρτη κάθε χρόνο και, βέβαια, ένα πανέμορφο τοπίο με ελατοσκέπαστες διαδρομές (κλείνουμε τα μάτια στα καμένα κομμάτια), το Μαίναλο δεν διατηρεί τυχαία τα σκήπτρα του πιο δημοφιλούς και ποιοτικά αναπτυγμένου βουνού της Πελοποννήσου.

Πάρνωνας

Καταπράσινος, μυροβόλος, διάσπαρτος με παραδοσιακά χωριά και σηματοδοτημένα μονοπάτια, ο τουριστικά ανερχόμενος Πάρνωνας είναι ένα βουνό που προσφέρεται για on the road ανακαλύψεις.

Λίμνη Πλαστήρα x 4

Δωμάτιο με θέα για relax ή αφορμή για περιπέτεια; Ό,τι κι αν ψάχνετε για το επόμενο long weekend, η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα το έχει.

Zαρούχλα

Με βάση την ανερχόμενη Ζαρούχλα, η Ιωάννα Γκομούζα έγραψε χιλιόμετρα στα Αροάνια, σε βαθύσκιωτα δάση, ειδυλλιακές λίμνες και γαλήνια χωριά με παμπάλαια πυργόσπιτα. Δεν οδήγησε πολύ μακριά, μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα.

Αρκαδία

Η Δέσποινα Ζευκιλή καταγράφει νέες αφίξεις και διαχρονικές αξίες σ’ έναν κλασικό προορισμό που ανανεώνει διαρκώς το προφίλ του, φτιάχνοντας πέντε σενάρια για weekends διαφορετικού στιλ. Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξόπουλος

Χαθήκαμε στο όρος Άσκιο!

Προχωρήσαμε πέρα από τα... φουγάρα κι αποζημιωθήκαμε από μια άγνωστη στους πολλούς διαδρομή μες στα έλατα, κυκλώνοντας τα χωριά του όρους Άσκιο, στην «πλάτη» της Πτολεμαΐδας.

Ζήρια

Η Ιωάννα Γκομούζα χαρτογραφεί το big bang του αγαπημένου μας κοντινού βουνού, κάνοντας crash test στους νέους ξενώνες της Ζήριας και του Φενεού.

Παγγαίο - Φαλακρό

Κοκκινόχρυσα δάση, πανέμορφα οινοποιεία, πέτρινα χωριά. Η Ιωάννα Γκομούζα και ο φωτογράφος Παύλος Τσοκούνογλου ανακαλύπτουν τα αρώματα ενός ανερχόμενου προορισμού.

Το καλύτερο Πήλιο

Η Ελένη Κούκη χαρτογραφεί τα ταξιδιωτικά must ενός φθινοπωρινού weekend στο Πήλιο – ή μάλλον περισσότερων. Γιατί αυτό το βουνό δεν στερεύει ποτέ από προτάσεις.

Τα ταξίδια του Ηλία Μαμαλάκη

Ο αγαπημένος food editor μάς στέλνει κάρτες από τη Νεκρά Θάλασσα, τον Ιορδάνη, τα υπαίθρια «εστιατόρια» του Λούξορ και τη λίμνη Πλαστήρα.

Λάδωνας

Η Ιωάννα Γκομούζα ακολουθεί το τραγούδι του Λάδωνα, οδηγώντας κάτω από πλατάνια και βελανιδιές, και ανακαλύπτει ολοκαίνουργιους ξενώνες σε αχαρτογράφητα από τον μαζικό τουρισμό χωριά.

Τζουμέρκα

Γυμνές κορυφές, καταρράκτες και φιλόξενα χωριά. Στο τιμόνι ενός υπέροχου great drive, η Μαρία Κρύου.