Απόδραση στιγμής στην Εύβοια: θα'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

5 γουικέντ για κάθε γούστο στο πολυμορφικό νησί αλλά και σχεδόν «προάστιο» της Αθήνας.

Τα 20 best of της χειμερινής Πελοποννήσου

Τα highlights του πιο αγαπημένου προορισμού του χειμώνα, για να πάρετε ιδέες και όλο το know-how για να σχεδιάσετε τις αποδράσεις σας.

Γυρίσαμε τις λίμνες του Αμυνταίου και ανακαλύψαμε έναν υπέροχο προορισμό (και) για καλοκαιρινά ταξίδια

Δεν υπάρχει άλλο μέρος σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη λιμναία μαγεία του Νομού Φλώρινας. Τέσσερις μοναδικές λίμνες δημιουργούν ένα μαγευτικό σύνολο, που σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον της περιοχής αποτελούν μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση τουριστικής εξόρμησης.

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις

Μοναδική η ομορφιά της διαδρομής από την Πάργα μέχρι τα Σύβοτα. Κάνουμε στάση σε 17 σημεία της ηπειρώτικης ριβιέρας που θα σας γοητεύσουν.

Μάνη, Στα καλύτερά της

Αυτή τη φορά δεν νομίζω πως χρειάζομαι ωραίες λέξεις για να σας πείσω να πάτε στην Μάνη. Απλώς, ως φανατική της, σας λέω ότι η άνοιξη είναι η ομορφότερη εποχή της.

Μονοήμερες από Θεσσαλονίκη

Οι φίλοι από το Βορρά μας ζητάτε συχνά ιδέες για μονοήμερες. Ιδού λοιπόν τρεις διαφορετικές ιδέες για κοντινές αποδράσεις με θέμα που μπορούν να οργανωθούν ακόμη και την τελευταία στιγμή για να καταπολεμήσετε τα... φθινοπωρινά blues.

Μονοήμερη στα ορεινά της Αιγείρας

Πάνω από την Αιγείρα και διαγράφοντας τα όρια των νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Αρκαδίας, 4 χωριά εκτός τουριστικού χάρτη, κρεμασμένα κυριολεκτικά πάνω από την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κριού είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη εκδρομή (για τους Αθηναίους, τους Πατρινούς και όχι μόνο) πνιγμένη στο πράσινο. Ανακαλύψτε τα!

Road trip στις ακτές της Ηπείρου

Ώρα να ανακαλύψεις μια ατελείωτη ακτογραμμή διάσπαρτη με παραθαλάσσιους οικισμούς, ονειρεμένες παραλίες, ορεινά χωριά, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά τοπία που σε καλούν συχνά-πυκνά για στάσεις.

Παράλια Πρέβεζας: Στο Ιόνιο χωρίς καράβι

Ξυπόλητες περαντζάδες στην αμμουδιά, βουτιές (αλμυρές και... γλυκές) σε φόντο γαλαζοπράσινο, ιντριγκαδόρικα αρχαιολογικά σαφάρι.

Δελφοί – Γαλαξίδι – Άμφισσα

Απολαμβάνοντας περιπάτους σε Ιτέα και Γαλαξίδι, πεζοπορώντας και εντοπίζοντας φανταστικά spots για πικνίκ στο Χρισσό και το Πολύδροσο, υποκύπτοντας εκ νέου στη μαγευτική ατμόσφαιρα των Δελφών, αλλά και τριγυρνώντας στις γειτονιές της Άμφισσας, «αλωνίζουμε» στον Δήμο Δελφών και σας δίνουμε αφορμές για χορταστικά weekends ή και εύκολες μονοήμερες της τελευταίας στιγμής.

Ταΰγετος

Τα τελευταία χρόνια ο Ταΰγετος μπαίνει σιγά σιγά στον ταξιδιωτικό χάρτη με νέα και ιδιαίτερα ξενοδοχεία που απευθύνονται σε ένα πιο μαζικό, αλλά πάντα ψαγμένο κοινό. 

Δροσοπηγή

Μπορεί η Δροσοπηγή να μην είναι από τα πιο ξακουστά χωριά της Ανατολικής Μάνης, όμως η ομορφιά, η ιστορία της και… ο ξενώνας που μόλις απέκτησε μπορούν να τη βάλουν στον τουριστικό χάρτη των ψαγμένων ταξιδιωτών της Πελοποννήσου. 

Αρκαδία

«Πέλαγος μέσα σε δρυμό; Στου ονείρου μου το στέκι στη Βλαχέρνα; Ψαρόσουπα στη Βυτίνα; Στρούντελ με μήλα Πιλαφά»; Αυτό ήταν το αινιγματικό κείμενο που συνόδευε το «Save the date», ένα τριήμερο στην Αρκαδία που οργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης. Όταν βρέθηκα εκεί, κατάλαβα ότι το αίνιγμα ήταν σκέτη απόλαυση.

Καστοριά

Ανανεωμένη, με ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις κι έντονη νυχτερινή ζωή, η Καστοριά είναι και φέτος ό,τι πρέπει για μια απόδραση στις γιορτές.

Road trip στην Τριχωνίδα

Με συνοδηγό τις μυρωδιές της άνοιξης, η Ιωάννα Γκομούζα γράφει κύκλους στις υπώρειες του Παναιτωλικού και του Αράκυνθου γύρω από τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και σταματά σε «μυστικά» χωριά, ιστορικά μνημεία και νέα ξενοδοχεία.

Ταΰγετος

Τα τελευταία χρόνια ο Ταΰγετος μπαίνει σιγά σιγά στον ταξιδιωτικό χάρτη με νέα και ιδιαίτερα ξενοδοχεία που απευθύνονται σε ένα πιο μαζικό, αλλά πάντα ψαγμένο κοινό.

Πάρνωνας

Καταπράσινος, μυροβόλος, διάσπαρτος με παραδοσιακά χωριά και σηματοδοτημένα μονοπάτια, ο τουριστικά ανερχόμενος Πάρνωνας είναι ένα βουνό που προσφέρεται για on the road ανακαλύψεις.

Ελατοχώρι update

Σχεδιάζετε διακοπές στο βουνό; Ευχηθείτε να χιονίσει και βάλτε στην ατζέντα σας τα ανερχόμενα Πιέρια.