Ίσως η ομορφότερη και σίγουρα η πιο δημοφιλής πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με πλούσια ιστορία που σε...
Χτισμένη στη νοτιοδυτική πλευρά του Κόζιακα, σε ύψος 950 μ., σε ένα ονειρικό ορεινό τοπίο όπου...
<br>
Το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Θεσσαλίας είναι σήμερα μια πόλη σύγχρονη, με δικό της...
Περιπέτειες με 4x4 σε βατούς χωματόδρομους, ποδηλατάδα και πεζοπορία μέσα σε πανέμορφα δάση, άραγμα...
Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο...
Ένας ορεινός παράδεισος περιτριγυρισμένος από βουνά, με πυκνά δάση, καταπράσινα λιβάδια και...
Συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά και mountain resorts,...
<br>
Στον αντίποδα της τουριστικής λίμνης Πλαστήρα, τα χωριά της Αργιθέας, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των...
Στην καρδιά της Πίνδου, στα σύνορα της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα του Νομού Τρικάλων με την...
Ένα βουνό που κρύβει στον όγκο του όμορφα ορεινά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς, με πλαγιές που...
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι.
Με εμπνευσμένα events και δημιουργική διάθεση, η Λάρισα ανεβάζει σταθερά mixology στροφές, τροφοδοτεί εγχώριες και ξένες μπάρες με νέα ταλέντα και αναδεικνύεται σε απόλυτο προορισμό για city breaks με έμφαση στο εκλεκτό bar hopping.
Η Χρυσούλα Κυριακοπούλου πέρασε από τον πάντα ζωντανό Βόλο και τα κοντινά χωριά του Πηλίου, για να καταλήξει στην αντικρινή Σκιάθο, και κράτησε γαστρονομικό ημερολόγιο ταξιδιού.
Εκεί στο Βόλο, συναντήσαμε ένα ξεχωριστό κράμα ανθρώπων, προϊόντων, συνταγών και θετικής ανάδρασης σε ένα μοντέρνο τσιπουράδικο, συγκροτημένο, συνεπές και ταυτόχρονα ανέμελο και παρεΐστικο.
Η χειμωνιάτικη γαστρονομία της ορεινής Ελλάδας έχει γήινη γοητεία και φτιάχνει στο άψε σβήσε κοινότητες γύρω από το ποτήρι και το πιρούνι. Τσιμπολογάμε μερικά από τα best of του γευστικού δυναμικού των αγαπημένων χειμερινών προορισμών και κάνουμε στάση σε ξεχωριστές ταβέρνες και εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε.
Από τις κοντινές πλαγιές της ορεινής Πελοποννήσου μέχρι εκείνες του Παρνασσού και του Καρπενησίου και από τον Βόλο με τις ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις μέχρι το κλασικό Πήλιο και τα βραβευμένα εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας, οι χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στους πιο δημοφιλείς προορισμούς έχουν τη γεύση που τους ταιριάζει.
Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.
Η θεαματική εξέλιξη των αθηναϊκών μπαρ δεν άφησε ασυγκίνητα τα νυχτερινά στέκια της επαρχίας, τα οποία ενσωματώθηκαν και με το παραπάνω στο κίνημα της χρυσής εποχής του mixology.
Για όσους από εσάς η πυξίδα των χριστουγεννιάτικων διακοπών δείχνει απαρέγκλιτα βουνό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις πιο νόστιμες στάσεις από την ορεινή Αρκαδία, τον Παρνασσό και το Πήλιο μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, το Λιτόχωρο και την ακριτική Φλώρινα.
Οι ιδιοκτήτες δύο δημοφιλών εστιατορίων σε δύο εξίσου δημοφιλείς προορισμούς της εποχής, τη Βυτίνα στην ορεινή Αρκαδία και την Τσαγκαράδα στο Πήλιο, μας ανοίγουν την κουζίνα τους, μας δελεάζουν με πιάτα στο πνεύμα των εορτών και μας δίνουν τα δικά τους tips για σπέσιαλ χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.
Το εστιατόριο του γοητευτικού boutique hotel πάνω στη θάλασσα στην Άφησσο ανεβάζει τον πήχη της γεύσης στην περιοχή και γίνεται προορισμός για όσους βρεθούν στο Πήλιο ή ζουν στη Θεσσαλία γενικότερα.
Μπήκαμε στις κουζίνες μερικών από τους καλύτερους μάγειρες της ορεινής Ελλάδας, από το Πήλιο ως την Καρδίτσα, μιλήσαμε μαζί τους για τις τοπικές γεύσεις και τους αποσπάσαμε μυστικά της περιοχής τους.
Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!
Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής στην Κέρκυρα, ιεροτελεστικά στην Πάτμο, κατανυκτικά στα Μετέωρα ή με ρουκετοπόλεμο στη Χίο; Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus στους προορισμούς με το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό χρώμα στην Ελλάδα και μας δίνει το απαραίτητο know how.
Σας έχουμε γράψει πολλές φορές για τις εναλλακτικές δραστηριότητες στη λίμνη, τα ξενοδοχεία με θέα και τις διαδρομές στη φύση. Όπως διαπιστώσαμε, όμως, ύστερα από ένα πρόσφατο κυνήγι των παραδοσιακών γεύσεων των Αγραφιωτών και των Καραγκούνηδων, η περιοχή της Καρδίτσας κρύβει ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις αν ξέρεις πού να ψάξεις. Ακολουθήστε μας.
Δωμάτιο με θέα για relax ή αφορμή για περιπέτεια; Ό,τι κι αν ψάχνετε για το επόμενο long weekend, η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα το έχει.
Η Δέσποινα Ζευκιλή κάνει ξανά το γύρο του αγαπημένου βουνού των weekenders και το βρίσκει στην καλύτερή του φάση, με νέες ποιοτικές αφίξεις και ανανέωση των κλασικών ταξιδιωτικών διευθύνσεών του.
Κάτι τρέχει στο Πήλιο: νέοι ατμοσφαιρικοί ξενώνες, ανανεωμένα μενού που δίνουν καινούργια ζωή σε παλιά εστιατόρια. Η Ελένη Κούκη πέρασε ένα σαββατοκύριακο σε δροσερές αυλές και αμμουδερές παραλίες καταγράφοντας τις εξελίξεις.