Λίμνη Πλαστήρα x 4

Δωμάτιο με θέα για relax ή αφορμή για περιπέτεια; Ό,τι κι αν ψάχνετε για το επόμενο long weekend, η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα το έχει.

Λίμνη Πλαστήρα x 4

Δωμάτιο με θέα για relax ή αφορμή για περιπέτεια; Ό,τι κι αν ψάχνετε για το επόμενο long weekend, η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα το έχει.

Χαλάρωση με θέα στη λίμνη

Λίμνη Πλαστήρα x 4 - εικόνα 1

Μία από τις πιο μαγευτικές ώρες είναι νωρίς το πρωί, όταν πάχνη απλώνεται πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης δίνοντάς της ένα απόκοσμο φως. Κάποια από τα δωμάτια του προσεγμένου ξενοδοχείου «Ναϊάδες» (2441093333) στο Νεοχώρι μπορούν να σας προσφέρουν ανεξάντλητη θέα στη λίμνη, όπως επίσης και το «Πανδίων Mountain Resort» (2441093440). Εδώ, μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την πανοραμική θέα δίπλα στο τζάκι του δωματίου σας. Για σας που η ξεκούραση είναι ζητούμενο, σημειώστε πως στο ξενοδοχείο «Νεβρός» (2441093201) μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θέα, έχοντας προηγουμένως κάνει υδρομασάζ στο δωμάτιο ή στη σουίτα σας.

Γεύσεις

Λίμνη Πλαστήρα x 4 - εικόνα 2

Καλή παρέα και καλό κρασί ή καλό τσίπουρο, μια και η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας έχει παραγωγή και από τα δύο. Αξίζει να τα δοκιμάσετε συνοδεύοντας το φιλέτο πέστροφας στην ταβέρνα «Μανιτάρι» στο Νεοχώρι ή στο Τσαρδάκι στην ομώνυμη ταβέρνα, ανατολικά της λίμνης. Εδώ το τσιπουράκι είναι ελαφρύ και ταιριάζει τόσο με τα ορεκτικά, το γαλοτύρι και τα χόρτα όσο και με τις νοστιμιές της σούβλας. Αν έχετε διάθεση να κάνετε μερικά χιλιόμετρα, αξίζει να έρθετε μέχρι την ταβέρνα «Κεραμαριό», έξω από το χωριό Δρακότρυπα (15 χλμ. από τη λίμνη), και να δοκιμάσετε πλαστό, την πίτα που βασιλεύει στην περιοχή (με καλομποκάλευρο, χόρτα και φέτα), λαχανοντολμάδες και –οπωσδήποτε– μοσχαρίσια μπριζόλα.

On the road

Λίμνη Πλαστήρα x 4 - εικόνα 3

Έστω και μία φορά πρέπει να ακολουθήσετε την παραλίμνια διαδρομή (ο ασφαλτόδρομος που κυκλώνει τη λίμνη) και να απολαύσετε την ομορφιά από κάθε γωνιά, περνώντας από τα χωριά Κερασιά, Κρυονέρι, Πεζούλα, Φυλακτή, Νεοχώρι, Μπελακομύτη, Μούχα, Καστανέα, Λαμπερό. Επίσης, μια φυσιολατρική διαδρομή που αξίζει να κάνετε είναι από τον Μπελοκομύτη, στη διασταύρωση Παναγία Πελεκητή-Καρίτσα, στρίψτε προς Καρίτσα και «χαθείτε» ανάμεσα στα έλατα. Στη γέφυρα του ποταμού Καριτσιώτη υπάρχουν χώροι αναψυχής και από κει ξεκινά ένας δρόμος προς την Αμφιλοχία. Αν τον ακολουθήσετε, θα βρεθείτε στο ιχθυοτροφείο Εύρυτος μέσα στα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά.

Action & sightseeing

Λίμνη Πλαστήρα x 4 - εικόνα 4

Αν σας αρέσει η ιππασία, στο Salοon (22ο χλμ. Καρδίτσας-Κερασιάς, 2441092855) ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο. Οι εξερευνητές νοικιάζουν υδροποδήλατα και ορειβατικά ποδήλατα από τον Tavropo (Καλύβια Πεζούλας, 2441092552) ή επιλέγουν την εταιρεία Διαδρομές Action Sports (2441076781, www.diadromesactionsports.gr ) για οut door activities, όπως πεζοπορία, κανό, ορειβασία κ.ά. Για κάτι πιο χαλαρό, μην παραλείψετε να κάνετε στάση στο μοναστήρι της Παναγίας Πελεκητής (στην Καρίτσα) και στη Μονή Κορώνας (στον Μεσενικόλα), όπως και στον Βοτανικό Κήπο, ο οποίος απέχει από το Νεοχώρι μόνο 2 χλμ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.