Πόλη με ιδιαίτερη γραφικότητα, που την οφείλει κυρίως στην όμορφη λίμνη της, η πρωτεύουσα του νομού...
Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι νωρίς το πρωί και το άτυπο «εθιμοτυπκό» οδηγεί πολλούς από τους...
Η μικρή γραφική πόλη με τα δύο ονόματα στην άκρη της βορειοδυτικής Κρήτης αποτελεί προορισμό χάρη...
Η πρωτεύουσα του μικρότερου νομού της Κρήτης, το Ρέθυμνο, είναι μία από τις πόλεις απ’ όπου ξεκίνησε...
Η Σητεία, στο ανατολικό άκρο της Κρήτης, είναι μια όμορφη μικρή πόλη, με ήπια τουριστική ανάπτυξη....
Μια από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα, ένα ψηφιδωτό πολιτισμού, γεύσεων, ιστορίας, ορεινού και...
Δύο από τις διασημότερες κωμοπόλεις-τουριστικά θέρετρα του Νομού Ηρακλείου, για το έντονο...
Άνθρωπος φωτεινός και κεφάτος, η Αλεξάνδρα Μανουσάκη του Οινοποιείου Μανουσάκη μάς μιλάει για την αγάπη της για το κρασί την οποία της κληροδότησε ο πατέρας της.
Με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη παρουσιάζει εικαστικές και γαστρονομικές δράσεις στην Κρήτη.
Έξι από τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ανά την Ελλάδα μάς ανοίγουν την κουζίνα τους και μας συστήνουν τα νέα πιάτα αλλά και διαχρονικές σπεσιαλιτέ τους.
Σας φτιάχνουμε μια πυξίδα διακοπών στην καλοκαιρινή Κρήτη με 20 ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε διάθεση, αν κι εννοείται ότι θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε επ’ άπειρον!
Ατμοσφαιρικά δρώμενα, έξω καρδιά Ρεθεμνιώτες και μια ολόκληρη (και πανέμορφη) Παλιά Πόλη κάνουν το ρεθεμνιώτικο ένα από τα πιο ξεχωριστά καρναβάλια της Ελλάδας. Ετοιμάζοντας ξανά τις βαλίτσες του, ο Βαλσάμης Δουκάκης το επιβεβαιώνει.
Με ρεκόρ αφίξεων κατά την περσινή χρονιά και πολλά δημοσιεύματα πρόσφατα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη και ζωντανή όλο το χρόνο κρητική πρωτεύουσα μπαίνει στον ταξιδιωτικό χάρτη με νέο πρόσωπο, δίνοντάς μας αφορμή για ένα ξεχωριστό winter break.
Ο Βαλσάμης Δουκάκης φυλλομετρά το timeline του στο Ιnstagram κι επιλέγει εκείνες τις στιγμές που θα τον βοηθήσουν να αντέξει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ακολουθήστε τον άφοβα!
Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.
Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.
Πρώτο τραπέζι θάλασσα, μπαλκόνια με θέα σε κατάλευκες Xώρες και κοκτέιλ που απογειώνουν. Πιάνουμε μπάρα σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των νησιών και απολαμβάνουμε τη χρυσή εποχή του bartending στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό.
Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.
Από τα boutique hotels που ξεπηδούν διαρκώς στην Παλιά Πόλη και τις καταπληκτικές βίλες μέχρι το νέο ρεύμα των wine bars, η Άρτεμις Τζίτζη επέστρεψε εντυπωσιασμένη από τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην αγαπημένη της πόλη.
Εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που ετοιμάζονται να γίνουν διάσημα, γνωστοί σεφ που τα μετέτρεπαν σε υπέροχα εδέσματα, η γλυκύτατη πλατεία της Σητείας με το πέλαγος μπροστά της, μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την προώθηση των προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γευσιγνωσίες, μουσική, καζανέματα, και πάνω απ΄ όλα μικροί τοπικοί παραγωγοί που πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο και ετοιμάζονται να βάλουν γερά τη Σητεία στο εμπορικό ποιοτικό τοπίο. Η… σοδειά του 2ο Φεστιβάλ Τόπων Ευφορία που πραγματοποιήθηκε
Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.
Η Άρτεμις Τζίτζη ξετυλίγει το μίτο της πιο αγαπημένης τοπικής κουζίνας στην Ελλάδα, μας συστήνει τους σεφ που ανανεώνουν το μύθο της, αποκαλύπτει τα καφενεία όπου δοξάζεται η αυθεντική κρητική κουζίνα και ακολουθεί τους (συχνά άγνωστους) δρόμους που οδηγούν στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.
Ένα ελληνικό- ιστορικό στην περιοχή του ξενοδοχείο-, μετατρέπεται σε all inclusive καταφέρνοντας να διατηρεί απόλυτα την κρητική του ταυτότητα και να μετατρέπει ένα θεσμό συνυφασμένο με χαμηλή ποιότητα (το all inclusive), σε εξαιρετικό value for money προορισμό.
Η Θάλεια Τσιχλάκη μάς ξεναγεί στο καλοκαιρινό θέρετρο με τα περισσότερα «χρυσοσκουφάτα» εστιατόρια στην Ελλάδα, τον παράδεισο των resort που εξελίσσεται σε γκουρμέ προορισμό.
Τρία γαστρονομικά φεστιβάλ, σε Μακεδονία, Πελοπόννησο και Κρήτη, μας καλούν να γνωρίσουμε την αυθεντική γεύση των περιοχών.