Ένα καλοκαίρι σε insta moments

Ο Βαλσάμης Δουκάκης φυλλομετρά το timeline του στο Ιnstagram κι επιλέγει εκείνες τις στιγμές που θα τον βοηθήσουν να αντέξει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ακολουθήστε τον άφοβα!

Ένα καλοκαίρι σε insta moments

Ο Βαλσάμης Δουκάκης φυλλομετρά το timeline του στο Ιnstagram κι επιλέγει εκείνες τις στιγμές που θα τον βοηθήσουν να αντέξει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ακολουθήστε τον άφοβα!

Μέσα Ιουνίου, Ελούντα

Ένα καλοκαίρι σε insta moments - εικόνα 1

Με το αρχοντικό ιστιοφόρο του «Blue Palace» πλέουμε για ώρα νωχελικά ανοιχτά­ της Σπιναλόγκας. Δεχόμαστε τα πρώτα για φέτος γλυκά χάδια του ήλιου, η τσικουδιά ρέει άφθονη, ο Αθηναγόρας Κωστάκος μας «βομβαρδίζει» με γκουρμέ –και ουχί βαπορίσια– μεζεδάκια από τη μικροσκοπική κουζίνα του σκάφους. Ο βραβευμένος σεφ επιμελείται πλέον τη γαστρονομική πρόταση του πολυτελούς resort και τους ωραίους καρπούς αυτής της συνεργασίας θα γευτούμε με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο και την Άντζελα Σταματιάδου, με τους οποίους χτενίζουμε παρέα την περιοχή της Ελούντας και του Αγίου Νικολάου για το φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων.

Με εστιατόρια εμβληματικών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων (όπως ο «Dionysos» και το «Blue Lagoon by Mistura» στο «Elounda Beach», το «Calypso» στο «Elounda Peninsula», το «Old Mill» στο «Elounda Mare», το «La Bouillabaisse» στο «Minos Beach»), αλλά και –έξω από αυτά– το «Ferryman» με τη θεατράλε ανοιχτή κουζίνα, το προσεγμένο «Καρνάγιο» πάνω στη λίμνη του Αγίου Νικολάου ή την off Broadway έκπληξη που ακούει στο όνομα «Pelagos» έξω από την Ιεράπετρα, το γευστικό σκηνικό της περιοχής είναι όχι μόνο υψηλού επιπέδου, αλλά προσφέρει κάτι για τον καθέναν. Για δεύτερη χρονιά μάς εντυπωσιάζει ιδιαίτερα ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος με την πολύ προσωπική και σύγχρονη πρόταση που καταθέτει στο εστιατόριο «Ocean» του ξενοδοχείου «Daios Cove» στον Άγιο Νικόλαο.

Αρχές Ιουλίου, Μύκονος

Ένα καλοκαίρι σε insta moments - εικόνα 2

Το λαμπερό νησί είναι ήδη sold out και η διαδρομή από τον Καλαφάτη μέχρι το Σούπερ Παραντάις προϋποθέτει τόσο σταμάτα-ξεκίνα όσο και η Κηφισίας σε ώρα αιχμής. Το «Jackie O’Beach» μας αποζημιώνει, ωστόσο, με την ωραία του ατμόσφαιρα και τα ολοκαίνουργια πιάτα του Χριστόφορου Πέσκια, όπως το φανταστικό βλιτόρυζο με αβγοτάραχο και γιαούρτι με μελάνι σουπιάς. Ανάμεσα στο τσεκάρισμα των πολλών νέων αφίξεων, όπως το «Nikkei» με τον γνώριμο από την Αθήνα κοσμικό χαρακτήρα και τις ωραίες γεύσεις του Θάνου Στασινού ή το «Σαρδελάκι» με την άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, αλλά και των κλασικών αξιών, όπως το βραβευμένο «Kenshō» στον Ορνό με τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις του Γιώργου Στυλιανουδάκη, θα εκμεταλλευτούμε την καλοκαιρία για μια γρήγορη βουτιά στη βόρεια παραλία του Φωκού και τσιμπολόγημα στο ομώνυμο ταβερνάκι.

Μέσα Ιουλίου, Τήνος

Ένα καλοκαίρι σε insta moments - εικόνα 3

Είναι γοητευτικός ο τρόπος με τον οποίο όλο και πιο συστηματικά τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα της Τήνου βρίσκουν τη θέση τους στα εστιατό­ρια και στις ταβέρνες του νησιού, συχνά μάλιστα σε πρωτότυπες παρασκευές που θα μπορούσαν υποθετικά να προέρχονται από κάποιον τσελεμεντέ μοντέρνας τηνιακής κουζίνας. Από τους πρωτεργάτες αυτής της τάσης, που αργά αλλά σταθερά αποκαλύπτει μια διαφορετική, πιο σοφιστικέ πτυχή­ του νησιού, ο Μαρίνος Σουράνης­ και η «Μαραθιά» του, που ξεδιπλώνει τις χάρες της στην παραλία του Αγίου Φωκά, ο Αντώνης Ψάλτης και το «Ήταν ένα Μικρό Καράβι» στην ατμοσφαιρική αυλή ενός παλιού κινηματογράφου της πόλης και η Αντωνία Ζάρπα με το μοναδικό «Θαλασσάκι» εκεί που σκάει το κύμα (ενίοτε και μέσα σε αυτό) στα Υστέρνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο βρέθηκαν πρόσφατα ο Heston Blumenthal και ο Eros Ramazzoti σε ένα διάλειμμα της παραμονής τους στη Μύκονο. Το νησί της Παναγίας τραβάει κόσμο, και δη σοφιστικέ, από τη διάσημη γειτόνισσα και παίρνει τα πάνω του. Σημειώστε ακόμη τα cool all day spots «Μαγιού» και «Εξωμεριά», με πανοραμική θέα πάνω από τα Υστέρνια, και δύο καλά ταβερνάκια από τα παλιά: η «Δροσιά (Βασίλης)» στον Κτικάδο με την καταπράσινη αυλή-έκπληξη, που ατενίζει πανοραμικά τα Κιόνια και το Αιγαίο, και το «Κατώι» στο Σμαρδάκιτο για νοστιμιές κάτω από τις πελώριες πικροδάφνες.

Αρχές Αυγούστου, Xανιά

Ένα καλοκαίρι σε insta moments - εικόνα 4

Το «Χάρτινο το φεγγαράκι» έχει άλλη χάρη όταν το ακούς κάτω από τη λαμπερή­ αυγουστιάτικη πανσέληνο, ερμηνευμένο από τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σεργίου. Και όλα αυτά καθισμένος κατάχαμα στο ανοιχτό θεατράκι που βρίσκεται στην κορυφή της Ρόκκας, λίγο έξω από τα Χανιά, με θέα στο επιβλητικό φαράγγι και στους παλιούς ελαιώνες του άγνωστου ημιορεινού χωριού, που κάθε χρόνο τέτοια μέρα φιλοξενεί τις άγνωστες στους πολλούς Γιορτές Ρόκκας. Μια συγκινητική συλλογική κι εθελοντική προσπάθεια των κατοίκων της Ρόκκας και της διπλανής Κεράς, από την οποία κατάγεται ο νεαρός «ενορχηστρωτής» της δράσης και λάτρης της κλασικής μουσικής Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μέσα Αυγούστου, Μύκονος

Ένα καλοκαίρι σε insta moments - εικόνα 5

Το Νησί των Ανέμων δικαιώνει πλήρως αυτόν το χαρακτηρισμό, καθώς ο βοριάς σηκώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ για διακοπές αγαπώ να ψάχνω τη λιγότερο γνωστή πλευρά και τις πιο ήσυχες γωνιές του, που –κόντρα σε ό,τι θα πίστευε κάποιος– εξακολουθούν να υπάρχουν. Ακόμη και στην κορύφωση του καλοκαιριού, οι παρέες στην απλόχωρη Μερσίνα δεν ξεπερνούν τις δέκα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου κολυμπάμε ολομόναχοι στο Τηγάνι, ενώ η ολοκαίνουργια post modern ταβέρνα «Φάρμα» του Γιώργου Βενιέρη στην παραλία της Φτελιάς μάς κερδίζει με τον απροσποίητο χαρακτήρα και τις απλές αλλά καλοφτιαγμένες γεύσεις της. Στο sushi restaurant που «κρύβεται» στο boutique ξενοδοχείο «Lyo», ακόμη ένα διαμαντάκι για όσους δεν αγαπάνε ιδιαίτερα την πολυκοσμία, ο sushi chef Nam δημιουργεί, πέρα από τα κλασικά, ένα tailor made μενού-εμπειρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.