Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών

Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών

Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 1
Καλοκαιρινά φρούτα στις μείξεις του κρητικού «Χάλαβρου».

Τέτοια εποχή πέρυσι στις μπάρες των καλοκαιρινών προορισμών γινόταν ένας μικρός χαμός, κυρίως με την επέλαση γνωστών bartenders –είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω της επιμέλειας καταλόγων– και την ανακοίνωση καινούργιων χώρων. Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να μην έχουμε την ίδια κινητικότητα, όμως σίγουρα δεν λείπουν οι ενδιαφέρουσες μετακινήσεις ταλαντούχων mixologists από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως και κάποιες δυνατές αφίξεις, ακόμη και σε προορισμούς χωρίς μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο σπορ. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην Κρήτη, που αναδεικνύεται, όπως φαίνεται, στην επόμενη δύναμη στη σκηνή του bartending.

All time classics summer spots

Στη Μύκονο έχουμε παραδοσιακά τις περισσότερες μετεγγραφές. Φέτος ξεχωρίζει η εμφάνιση του Μιχάλη Αλεξανδράκη στη θέση του head bartender στο «Ling Ling by Hakkasan». Ο Μιχάλης έχει δώσει πολύ καλά δείγματα πίσω από την μπάρα τόσο του «Κυρίου» στην Πλατεία Μαβίλη όσο και του «Kitty Cat» στο Σύνταγμα, ενώ οι προτάσεις του έχουν τέτοια πρωτοτυπία και φινέτσα, που σίγουρα θα απογειώσουν το γνωστό μυκονιάτικο εστιατόριο.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 2
Η Διονυσία Σακελλαρίου για δεύτερη χρονιά στο bar «Sunken Watermelon» του «Belvedere».

Στο μπαρ του ξενοδοχείου «Belvedere», ονόματι «Sunken Watermelon», θα βρούμε και πάλι στο πόστο της την ταλαντούχα Διονυσία Σακελλαρίου από το αθηναϊκό «Ipitou the Bar». Το επιτυχημένο δίδυμο Χρήστος –«42»– Χουσέας (επιμέλεια λίστας) και Διονυσία επιστρέφει με φρέσκες premium προτάσεις, που απευθύνονται σε τολμηρούς ουρανίσκους. Τα νέα signature cocktails με τον Asian προσανατολισμό είναι συναρπαστικά: οκτώ Japanese συνταγές με premium βάση θα σερβίρονται σε εντυπωσιακά ποτήρια με σκαλιστό πάγο.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 3
Στην μπάρα του «Flora» στην Οία της Σαντορίνης για Perfect Pina Colada.

Στη Σαντορίνη, τώρα, σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της Οίας, εκεί όπου η θέα κόβει την ανάσα, το bar-restaurant «Flora» έκανε ολικό λίφτινγκ υπό την καθοδήγηση του έμπειρου bartender Αντώνη Κούντρια (head bartender στο «Grappa» του Βόλου). Συνοδεία νόστιμου comfort food, αξίζει να δοκιμάσετε τα ελληνικών επιρροών κοκτέιλ Calokairi, με τεντούρα, ρούμι και φρέσκο passion fruit, αλλά και Fresh Affair, με μαστίχα, σπιτικό σιρόπι βανίλιας, φρέσκο χυμό μανταρίνι και φύλλα βασιλικού· όσο για τις signature συνταγές, είναι must η Perfect Colada, με ρούμι, λικέρ αμύγδαλο, φρέσκο ανανά, γιαούρτι, πουρέ καρύδας και bitters.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 4
Η Σαντορίνη πίνει μοριακά κοκτέιλ στο «Momix».

Τέλος, το δεύτερο καλοκαίρι του στο νησί διανύει το «Momix». Το γνωστό μπαρ του Γκαζιού εμπλούτισε τις πίνειν επιλογές που έχει κάποιος στη Σαντορίνη και φέτος προσθέτει ακόμη πιο εντυπωσιακά και δροσερά κοκτέιλ, τα οποία γεμίζουν με summerish γεύσεις τον ουρανίσκο.

Στην ανερχόμενη Μεγαλόνησο

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 5
Κοκτέιλ στο «Isla Party Restaurant» στο Ηράκλειο με φόντο το γαλάζιο.

Σαλπάρουμε για Κρήτη εκεί όπου, όπως φαίνεται, αρχίζει να χτυπάει δυνατά η καρδιά του bartending. Πολλά openings και ακόμη περισσότεροι βραβευμένοι bartenders κάνουν το νησί προορισμό για αξιομνημόνευτα κοκτέιλ. Σημείο αναφοράς ο Νομός Ηρακλείου, ο οποίος προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα: από παιχνιδιάρικα κοκτέιλ μέχρι σοφιστικέ μείξεις και ψαγμένες κάβες. Άξιο αναφοράς είναι το «Isla Party Restaurant» στην περιοχή Γούβες. Head bartender είναι η Θωμαή Μωυσίδου, η οποία άφησε για λίγο το πόστο της στο «Hostel 9» της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μία από τις γυναικείες εκπλήξεις του χώρου, καθώς κέρδισε πρόσφατα στους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν το λικέρ Disaronno και το ρούμι Plantation. Στο «Isla» θα σερβίρει τις συνταγές του Διονύση Γεωργιόπουλου και του Μάνου Τσαΐνη από την εταιρεία Handcrafted Ηρακλείου μαζί με κάποιες δικές της. Για να πάρετε μια γεύση, μιλάμε για ένα πληθωρικό Zombie 1954 αλλά και –από τα signature– για το μεσογειακό My Thyme, με θυμάρι, μαστίχα, Campari και σόδα βιολέτα, όπως και για το εκπληκτικό The Rind, με παλαιωμένο ρούμι, εξωτικά φρούτα, βανίλια και αφρό καρύδας.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 6
Ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος επιμελείται τον κατάλογο του «Beachcomber» στη Σταλίδα Ηρακλείου.

Το bar «Beachcomber» στην περιοχή Σταλίδα, πάλι, ακριβώς δίπλα στο κύμα, έχει πίσω από την μπάρα του δύο βραβευμένους bartenders, τον Κωνσταντίνο Τσατσίρα και τον Βασίλη Καρμάο (από το αθηναϊκό «Faust»). Η φοβερή τεχνική των δυο τους παντρεύεται με τις συνταγές του παγκόσμιου νικητή του διαγωνισμού World Class Αριστοτέλη Παπαδόπουλου, οπότε μπορείτε να φανταστείτε το αποτέλεσμα...

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 7
Έκρηξη summer αρωμάτων στο «Χάλαβρο».

Ένα από τα καλύτερα μπαρ του νομού είναι το «Χάλαβρο» στην πόλη του Ηρακλείου. Τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού του ρουμιού Diplomatico Γιώργος Δενδράκης μαζί με τον φετινό νικητή του ημιτελικού της Κρήτης του Cutty Sark Δημήτρη Φιλίππου· οι συνταγές τους φλερτάρουν με υψηλές τεχνικές όπως το sous vide αλλά και τοπικά προϊόντα όπως το μέλι και το φασκόμηλο. Ό,τι κι αν διαλέξετε είναι νόστιμο, με καλές πρώτες ύλες και μίνιμαλ εμφάνιση.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 8
Στο «Bitters Bar» στο Ηράκλειο για κλασικά κοκτέιλ αλλιώς.

Παραμένοντας στην πόλη, γι’ αυτούς που έχουν απαιτήσεις σε spirits, μία από τις πιο ενημερωμένες κάβες του νησιού βρίσκεται στο όμορφο –τύπου speakeasy– μπαρ «Easy Drink», ενώ γι’ αυτούς που αγαπάνε τα American style bars σε μια στοά κρύβεται το «Bitters Bar», με ενδιαφέρουσες παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ διά σέικερ Δημήτρη Μισκαδίφη και φοβερές τζαζ μουσικές.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 9
Πίνουμε εξωτικά στο «Bajamar» στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Εκτός από το Ηράκλειο, άλλες upper drinking επιλογές στο νησί είναι οι εξής: το ντυμένο στα λευκά «Bajamar» στον Άγιο Νικόλαο με τα φρουτώδη και πολύ ευχάριστα κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιώργος Δενδράκης μαζί με τον Γιάννη Βαβαδάκη (φετινός νικητής του Dinapoja Challenge)· το «Bohème» στα Χανιά με head bartender τον Λευτέρη Μπρούπη, νικητή του διαγωνισμού του Diplomatico, και το «Pallas» –επίσης στα Χανιά– με head bartender τον expert Μιχάλη Λακιωτάκη.

Νέοι προορισμοί στο χάρτη των κοκτέιλ

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 10
Το bar «Αrgonautis» στην Τήνο ανεβάζει επιδόσεις.

Τα τελευταία χρόνια η Τήνος ανεβαίνει εκτός από το γαστρονομικό και στο μπαρίστικο επίπεδο. Η επιβεβαίωση γι’ αυτό είναι ο «Argonautis», ένα παρεΐστικο μπαρ που αναβαθμίζει τις προτάσεις του σε κοκτέιλ με τη σημαντική παρουσία του Νίκου Djebbour. Ο Νίκος, ο οποίος έχει περάσει με επιτυχία από τις αθηναϊκές μπάρες του «Mosaiko» και του «Κόκκινου Λωτού», έχει ετοιμάσει ένα άκρως καλοκαιρινό και δροσιστικό μενού.

Ας πεταχτούμε όμως και μέχρι τη Σίφνο, όπου εγκαινιάζεται ένα μπαρ που σίγουρα θα ακουστεί πολύ: το «Madalou», λοιπόν, με την έγκυρη υπογραφή του Άλεξ Πετράκη (από το «Upupa Epops» στα Πετράλωνα), έχει τις προδιαγραφές να μπει στο χάρτη του fine drinking. Σε αυτόν το... χάρτη θα βρείτε ακόμη το «Τζιτζίκι» στη Χώρα της –επίσης Κυκλαδίτισσας– Αμοργού, που άλλαξε τα δεδομένα του πίνειν στο νησί και φέτος επιστρέφει με νέο κατάλογο, που βασίζεται στα τοπικά προϊόντα και σε πολλές ευρηματικές παραλλαγές κλασικών συνταγών.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών - εικόνα 11
Ο Σπύρος Κερκύρας παίζει Tiki σε Σπέτσες και «Costa Navarino».

Για το τέλος αφήσαμε την Πελοπόννησο κι ένα εκρηκτικό concept. Ο Σπύρος Κερκύρας με την ομάδα της Bar Solutions αναλαμβάνουν το μπαρ του ξενοδοχείου «The Romanos, a Luxury Collection Resort» στην «Costa Navarino» και το μετατρέπουν σε «Branco The Tiki Bar». Η λίστα θα θυμίζει το «Hono and Lulu», που άνοιξαν πέρυσι οι ίδιοι στις Σπέτσες, και θα είναι φουλ στα παιχνιδιάρικα κοκτέιλ με τροπικά φρούτα συνδυασμένα με τις αντίστοιχες εξωτικές γεύσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.