Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις

Μοναδική η ομορφιά της διαδρομής από την Πάργα μέχρι τα Σύβοτα. Κάνουμε στάση σε 17 σημεία της ηπειρώτικης ριβιέρας που θα σας γοητεύσουν.

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις

Μοναδική η ομορφιά της διαδρομής από την Πάργα μέχρι τα Σύβοτα, δείχνει την πολύμορφη μεγαλοπρέπεια και την απίστευτη καλοκαιρινή γοητεία της ατέλειωτης ηπειρώτικης ακτογραμμής. Σε αδιάκοπο φλερτ με το Ιόνιο, τις καταπράσινες ορεινές πλαγιές, τα γραφικά χωριά, τις εξωτικές παραλίες, τα μικροσκοπικά νησάκια αλλά και με το επιβλητικό τοπίο του Αχέροντα, κάνουμε στάση σε 17 σημεία της ηπειρώτικης ριβιέρας που θα σας γοητεύσουν.

Design άφιξη

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 1

Το «Racconto Boutique Design Hotel» άνοιξε πέρυσι και η μοναδική παραμυθένια αισθητική του –racconto στα ιταλικά σημαίνει παραμύθι–, διά χειρός του γνωστού αρχιτέκτονα και διακοσμητή Πάνου Πετρίδη, ο επώνυμος εξοπλισμός και τα ιδιαίτερα έπιπλα από την Ελλάδα και την Ιταλία, το έχουν βάλει δυνατά στην ατζέντα των επισκεπτών της περιοχής. Χτισμένο σε λόφο πάνω από την Πάργα, πνιγμένο στα ελαιόδεντρα, πρόκειται για ένα adults only ξενοδοχείο με σοφιστικέ γαλήνια ατμόσφαιρα. Εξαιρετικό το πρωινό με θυμαρίσιο μέλι και ηπειρώτικες ελιές, τυριά από το Μέτσοβο, φρεσκοψημένα σπιτικά ψωμιά και κέικ, μαρμελάδες και παραδοσιακά ελληνικά κεράσματα.

Resort luxury

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 2

Το εντυπωσιακά όμορφο resort «Domotel Agios Nikolaos» απλώνεται κλιμακωτά σε έναν καταπράσινο λόφο πάνω από τα κρυστάλλινα νερά του κόλπου στα Σύβοτα. Μεσογειακό ύφος στα μονώροφα και διώροφα κτίρια, μέσα σε ωραίους ήσυχους κήπους. Μεγάλα μπαλκόνια ή βεράντες με θέα στο νησάκι του Αγίου Νικολάου ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο, ρομαντική διακόσμηση στα διακριτικά πολυτελή δωμάτια και στις σουίτες. Μικρή «ιδιωτική» αμμουδιά με δύο μεγάλα ντεκ, beach bar, πισίνα και bar-restaurant. Οργανώνονται καθημερινές εκδρομές σε κοντινές παραλίες και στα νησάκια, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε και δικό σας σκάφος.

Στο θρυλικό Αχέροντα

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 3

Λίγα χιλιόμετρα από την Πάργα, η Γλυκή, το χαμηλότερο από τα χωριά του Σουλίου, είναι η είσοδος για τις Πηγές του Αχέροντα. Εδώ θα περπατήσετε μέσα στο θρυλικό ποτάμι (έχοντας προμηθευτεί τα ειδικά παπουτσάκια που πουλούν εκεί γύρω), κάποιοι θα κολυμπήσετε –τα διάφανα νερά είναι παγωμένα, αλλά πολύ παγωμένα–, θα περάσετε δίπλα από τους πανύψηλους σκοτεινούς βράχους που «φρουρούν» το φαράγγι, θα κάνετε ιππασία ή ράφτινγκ ή απλώς θα χαλαρώσετε κάτω από τα θεόρατα πλατάνια, πάνω στην άμμο, δίπλα στο αεικίνητο νερό, θα φάτε και θα πιείτε στις γύρω ταβέρνες. Ένα δώρο της περιοχής στον τυχερό επισκέπτη. Για διαμονή σημειώστε το πετρόχτιστο ξενοδοχείο «Πηγές του Αχέροντα» (2666041300).

Ο πρώτος διδάξας της πολυτέλειας

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 4

Το πρώτο και μοναδικό ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πάργα, το «Salvator Villas & Spa» δεσπόζει σε κατάφυτο ύψωμα λίγο έξω από την πόλη, με εκπληκτική θέα στους Παξούς, στον κόλπο της Πάργας και στο ενετικό Κάστρο. Μίνιμαλ διακόσμηση με τη σφραγίδα του γνωστού interior designer Άγγελου Αγγελόπουλου σε τολμηρούς συνδυασμούς ζωηρού πράσινου και λάιμ που μεταφέρουν την αίσθηση της φύσης στο εσωτερικό. Εντυπωσιακές οι 4 πολυτελείς πετρόχτιστες βίλες μέσα στους κήπους του ξενοδοχείου, θαυμάσιο το Serenity Spa και ενδιαφέρουσα η δημιουργική ελληνική κουζίνα που σερβίρει το εστιατόριο «Sapori» δίπλα στην εξωτερική πισίνα.

Μεσογειακό Castello

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 5

Το εστιατόριο «Castello» στην Πάργα (2684031239) είναι από τις καλύτερες επιλογές στην πόλη. Με μεσογειακή κουζίνα και επαγγελματικό σέρβις, κάνει τη διαφορά με προσεγμένη art de la table και μια εντυπωσιακή wine list με περισσότερες από διακόσιες ετικέτες κρασιών από ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Opening με θέα

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 6

Το καινούργιο ξενοδοχείο «The View» αποτελεί ιδιαίτερη πρόταση διαμονής στην ειδυλλιακή τοποθεσία της Πέρδικας, μέσα στο πράσινο με υπέροχη θέα στο Ιόνιο, στην Κέρκυρα και στους Παξούς και ωραία πισίνα. Διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα, με κουζίνα και τεχνολογία αιχμής, μοντέρνα φρέσκια διακόσμηση σε ήσυχες μπεζ και εκρού αποχρώσεις και με το ανοιχτόχρωμο ξύλο και τις κεραμοσκεπές να εντάσσονται αρμονικά στο τοπίο.

Οι πιο εξωτικές βουτιές

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 7

Στο νησάκι Μουρτεμένο, ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα, θα περάσετε περπατώντας επάνω σε μια λωρίδα άμμου μέσα από τα ρηχά διάφανα νερά. Μοναδική εμπειρία που συμπληρώνει τη γοητεία της κρυμμένης στο πράσινο και μοναδικά όμορφης παραλίας Μπέλλα Βράκα. Πέρα από αυτήν την παραλία-σταρ πάντως, στα Σύβοτα αξίζει να αναζητήσετε το παραδεισένιο Αλωνάκι. Αφήνετε την Αμμουδιά, οδηγείτε ως το χωριό Βαλανιδόραχη, ακολουθείτε τις πινακίδες και φτάνετε στο εξωτικό τοπίο της παραλίας Αλωνάκι. Προστατευμένη από τους ανέμους, με πυκνό πευκοδάσος να τη σκιάζει και βαθιά, κρύα, κρυστάλλινα νερά.

Χαλάλι τα 250 σκαλιά!

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 8

Αξίζει την ανάβαση το Ενετικό κάστρο της Πάργας: καμάρες, μνημεία και αρχαίες επιγραφές ανάμεσα σε αυλές που μοσχοβολούν από τις άπειρες γλάστρες και λογιών λογιών μαγαζάκια. Περνώντας την τοξωτή πύλη της εισόδου με τον φτερωτό Λέοντα του Αγίου Μάρκου αλλά και εμβλήματα του Αλή Πασά, μπαίνεις σε άλλο κόσμο. Θολωτοί διάδρομοι, αίθουσες πυροβολείων, μια κρυφή δίοδος προς τη θάλασσα. Η θέα είναι επίσης εντυπωσιακή: απέναντι το νησάκι της Παναγίας και οι βραχονησίδες Κρεμμυδάς και Σκορδάς και ο παραδοσιακός οικισμός στα πόδια σας. Το απόγευμα, επιβάλλεται ένα καφεδάκι στο café του Κάστρου (ανοιχτό μέχρι τις 9 μ.μ.) κάτω από τη σκιά των πεύκων. Και το βράδυ, όμως, το Κάστρο κάνει αισθητή την παρουσία του καθώς φωτίζεται σχηματίζοντας μια εντυπωσιακή κορώνα στην κορυφή της πόλης.

Πάργα drives

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 9

Μια πόλη-κούκλα, στο μυχό του κόλπου με τα βαθυγάλαζα νερά, η Πάργα μοιάζει με ένα στεριανό νησί στην ποδιά του τραγουδισμένου Ενετικού κάστρου. Οι υπέροχες παραλίες της με πρώτο και καλύτερο το Σαρακήνικο, έναν πανέμορφο αμμώδη κόλπο, οριοθετημένο από άγρια βράχια και ένα μεγάλο ελαιώνα που φτάνει σχεδόν στο κύμα, σε απόσταση περίπου 9 χλμ. από την πόλη. Μια μαγική διαδρομή είναι από την Πάργα στην Πέρδικα, μέσω της Ανθούσας (στενάκια με όμορφα πετρόχτιστα σπίτια, πέτρινες βρύσες και, πάνω από το χωριό, το διάσημο Κάστρο του Αλή Πασά) και της αμφιθεατρικά χτισμένης Αγιάς: πράσινο, πανέμορφη θαλασσινή θέα, διαδοχικές παραλίες – ξεχωρίζουν το Καραβοστάσι (στρίβετε αριστερά, περνώντας ανάμεσα σε πλατάνια) και λίγο παραπέρα η παραλία Αρίλλα. Και, τέλος, έρχεται η Πέρδικα, ένα από τα πιο όμορφα ημιορεινά χωριά, με καταπληκτική θέα στο Ιόνιο και μια γραφική κεντρική πλατεία με πλήθος μαγαζιά.

Φουλ του τιρκουάζ

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 10

Τα Σύβοτα, «Μούρτο» τα έλεγαν οι Τούρκοι, έχουν το είδος της ομορφιάς που προκαλεί ατόφια συγκίνηση: ένας πετρόχτιστος οικισμός αμφιθεατρικά χτισμένος και περίκλειστος από τη θάλασσα, και μπροστά του διάσπαρτα νησάκια –Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος, Μουρτεμένο– και βραχονησίδες, αλλεπάλληλοι καταπράσινοι κολπίσκοι, διάφανα νερά, δέντρα που ακουμπούν στο κύμα. Ο μεσογειακός εξωτισμός στην πιο δοξαστική του μορφή εξ ου και η διαρκώς ανερχόμενη δημοφιλία της περιοχής. Πέρα από το φανερό και άμεσο, μια βόλτα με το καΐκι θα «προδώσει» μυστικούς μικρούς όρμους, αστραφτερές αμμουδιές, κρυφές σπηλιές, ενώ ο περίπλους των νησιών θα σας μαγέψει. Σημειώνουμε ως ξεχωριστή εμπειρία την παραλία Πισίνα στο νησάκι του Αγίου Νικολάου με μοναδικά τιρκουάζ νερά.

Σύβοτα με αυθεντική νοστιμιά

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 11

Αν βρεθείτε για διακοπές στην περιοχή, αναζητήστε οπωσδήποτε το ταβερνάκι «Θάλεια» (2665091582) στην Πέρδικα όπου θα απολαύσετε από τα χέρια της κ. Θάλειας λαδερά και άλλα κλασικά ελληνικά πιάτα αλλά και κρεατικά της ώρας μαζί με καλό χύμα ντόπιο κρασί. Μια άλλη ωραία ιδέα για μπάνιο και φαγητό στην περιοχή είναι η ρηχή αμμουδερή παραλία δίπλα στο ψαρολίμανο της Αμμουδιάς: αραλίκι κάτω από τους πανύψηλους ευκάλυπτους, ούζο και μεζέδες στις γραφικές ταβέρνες πλάι στην κοίτη του Αχέροντα που εκβάλλει εδώ. Βουνά από πάνω, θάλασσα και γλυκό νερό δίπλα δίπλα.

Στο κάστρο του Αλή Πασά

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 12

Πανύψηλο σε πολυγωνικό σχήμα, με μεγάλο πύργο και θολωτό περιφερειακό διάδρομο στο εσωτερικό. Χτίστηκε από τον Αλή Πασά την περίοδο της πολιορκίας της Πάργας το 1814, και όπως είναι φυσικό έχει υπέροχη θέα στην Πάργα και στο απέναντι χωριό Ανθούσα. Η πρωινή αρχαιολογική βόλτα κλείνει ιδανικά με μπάνιο κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη (7 χλμ. από την Πάργα). Ανάμεσα στη βραχώδη πλαγιά του βουνού και ενός πανύψηλου βράχου είναι χτισμένο το μοναχικό εκκλησάκι. Κατεβαίνετε λίγα σκαλάκια και βουτάτε στο καταγάλανο Ιόνιο. Ολομόναχοι.

Στην promenade της Πάργας

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 13

Η περαντζάδα της Πάργας δίπλα στη θάλασσα θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή, ενώ οι χρωματιστές προσόψεις των διατηρητέων που έχουν γοητευτεί από την απέναντι επτανησιακή αρχιτεκτονική και τα λιθόστρωτα στενά με ό,τι κατάστημα μπορείς να φανταστείς –μπαρ, ταβέρνες, μαγαζιά με ρούχα και αναμνηστικά– στο Τουρκοπάζαρο, φτιάχνουν ένα σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό το οποίο συμπληρώνεται από το νησάκι της Παναγίας ακριβώς απέναντι. Κολυμπάτε στην παραλία Κρυονέρι ή περνάτε στους Παξούς και τους Αντίπαξους, με καραβάκι.

Ατμόσφαιρα στο... κόκκινο

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 14

Αρχοντική κατοικία καπνεμπόρου χτισμένη το 1903, η «Villa Rossa» παίρνει το όνομά της από το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα της. Έχει άμεση πρόσβαση στο Κρυονέρι, την κεντρική παραλία της Πάργας, θέα το νησάκι της Παναγίας, τον παραδοσιακό οικισμό και το Ενετικό κάστρο. Χρησιμοποιώντας πολλά από τα αρχικά υλικά, τα έπιπλα και τα φωτιστικά τα επτά ψηλοτάβανα δωμάτια της «Villa Rossa» συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ στο πλήρως ανακαινισμένο πολύχρωμο κτίριο του συγκροτήματος «Rosanea» τα διαμερίσματα με τις κεφάτες στιλιστικές πινελιές προσφέρουν άνεση και ντιζάιν και βγάζουν σε έναν όμορφο μεσογειακό κήπο.

Παραλία και συχώριο!

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 15

Δυνατό χαρτί οι παραλίες της Πάργας. Must η αμμουδιά Αγιαννάκη (6,5 χλμ. πριν από την Πάργα καθώς έρχεσαι από Πρέβεζα). Κρυμμένη μέσα στο πράσινο, με γαλαζοπράσινα νερά και με τους βράχους να πέφτουν κάθετα στη θάλασσα στη μια μεριά της, είναι σχεδόν πάντα προστατευμένη από αέρα. Ο Βάλτος είναι η πιο κοσμοπολίτικη και πολύβουη παραλία δίπλα στην Πάργα: ταβέρνες, μπαρ, θαλάσσια σπορ, beach volley και μουσικές από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ. Ο Λίχνος, λίγο μετά την Πάργα, είναι μεγάλος και οργανωμένος, με τέλεια κρυστάλλινα νερά και πάνω απ’ όλα με πανέμορφες θαλασσινές σπηλιές όπου θα πάτε με θαλάσσιο ποδήλατο ή με βάρκα και θα αισθανθείτε πως είστε ο πρώτοι που τις ανακαλύπτετε. Το πανέμορφο Καραβοστάσι, τέλος, κάποια χιλιόμετρα μακριά από την κεντρική παραλιακή λεωφόρο, είναι οργανωμένο, βλέπει ευθεία τη βόρεια άκρη της Κέρκυρας, δεξιά τα ακρωτήρια στα Σύβοτα και ακόμα πιο πέρα τους Παξούς.

Βόλτες με μυστηριακή αύρα

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 16

Το επιβλητικό Νεκρομαντείο, επισκέψιμο και καλά οργανωμένο, θα σας εντυπωσιάσει τυλιγμένο στα πολυγωνικά ψηλά του τείχη που του χαρίζουν άριστη ακουστική – ίσως γι’ αυτό νόμιζαν οι προσκυνητές πως άκουγαν τους νεκρούς τους να μιλούν; Πρόκειται για το πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου κοντά στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας λίμνης, στο σημείο όπου ενώνονται τα ποτάμια του Άδη, ο Αχέροντας με τον Κωκυτό. Μια άλλη μυστικιστική εμπειρία θα ζήσετε στον εγκαταλειμμένο οικισμό Βραχωνά κοντά στα Σύβοτα, με διώροφα σπίτια χτισμένα το 18ο αιώνα με ντόπια πέτρα στο ύφος της οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Φρέσκο ψάρι με θέα

Πάργα - Σύβοτα: Ionian drive σε 17 στάσεις - εικόνα 17

Το όμορφο τουριστικό χωριό Πλαταριά, με τη Λευκίμμη της Κέρκυρας να σας γνέφει από απέναντι, έχει και γευστικό ενδιαφέρον. Ο λόγος για την ταβέρνα «Βυθός» (2665071797, 6974001461) στην Πλαταριά. Πάνω από τη μαρίνα, με θέα στη θάλασσα και την Κέρκυρα, η οικογένεια Τσάκη προσφέρει φρέσκο, μαστορικά ψημένο ψάρι, θαλασσινούς μεζέδες, μαγειρευτά ημέρας (σουπιές με σπανάκι, ψάρι πλακί, χταπόδι μπουρδέτο κ.λπ.) και καλό κρασί. Μust το γλυκό του κουταλιού καρπούζι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.