Ζωντανό κεφαλοχώρι χτισμένο σε στρατηγική θέση, που ατενίζει το Αιγαίο και τον Παγασητικό, με κίνηση...
Περιτριγυρισμένο από υπέροχες ακτές του Παγασητικού και αγκαλιασμένο από πλούσια φύση, το...
Από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, η Βυζίτσα είναι ένας διατηρητέος οικισμός που...
Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του ανατολικού Πηλίου, με μεγάλη ιστορία και ήπια τουριστική ανάπτυξη....
Το ιστορικό χωριό της Μακρινίτσας, είναι ένας μοναδικός διατηρητέος οικισμός και ένα ολοκληρωμένο...
Ολόκληρο το Πήλιο κλείνουν μέσα τους οι Μηλιές, ένα από τα γραφικότερα χωριά του βουνού των...
Ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας, η Πορταριά συνδυάζει την...
Με θέα στον Παγασητικό και τον Ευβοϊκό κόλπο το Τρίκερι διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα χωριά του...
Το διάσημο χωριό του Πηλίου πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη...
Σκαρφαλωμένα στις ψηλότερες πλαγιές του Πηλίου, τα Χάνια αγκαλιάζονται από όμορφα δάση με έλατα,...
Με το χιόνι και τη λιακάδα να δίνουν το ένα τη θέση του στο άλλο αλλά και τα πρώτα Καρναβάλια ενόψει, η ορεινή Ελλάδα μάς περιμένει για ταξίδι.
Η χειμωνιάτικη γαστρονομία της ορεινής Ελλάδας έχει γήινη γοητεία και φτιάχνει στο άψε σβήσε κοινότητες γύρω από το ποτήρι και το πιρούνι. Τσιμπολογάμε μερικά από τα best of του γευστικού δυναμικού των αγαπημένων χειμερινών προορισμών και κάνουμε στάση σε ξεχωριστές ταβέρνες και εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε.
Από τις κοντινές πλαγιές της ορεινής Πελοποννήσου μέχρι εκείνες του Παρνασσού και του Καρπενησίου και από τον Βόλο με τις ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις μέχρι το κλασικό Πήλιο και τα βραβευμένα εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας, οι χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στους πιο δημοφιλείς προορισμούς έχουν τη γεύση που τους ταιριάζει.
Για όσους από εσάς η πυξίδα των χριστουγεννιάτικων διακοπών δείχνει απαρέγκλιτα βουνό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις πιο νόστιμες στάσεις από την ορεινή Αρκαδία, τον Παρνασσό και το Πήλιο μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, το Λιτόχωρο και την ακριτική Φλώρινα.
Οι ιδιοκτήτες δύο δημοφιλών εστιατορίων σε δύο εξίσου δημοφιλείς προορισμούς της εποχής, τη Βυτίνα στην ορεινή Αρκαδία και την Τσαγκαράδα στο Πήλιο, μας ανοίγουν την κουζίνα τους, μας δελεάζουν με πιάτα στο πνεύμα των εορτών και μας δίνουν τα δικά τους tips για σπέσιαλ χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.
Το εστιατόριο του γοητευτικού boutique hotel πάνω στη θάλασσα στην Άφησσο ανεβάζει τον πήχη της γεύσης στην περιοχή και γίνεται προορισμός για όσους βρεθούν στο Πήλιο ή ζουν στη Θεσσαλία γενικότερα.
Μπήκαμε στις κουζίνες μερικών από τους καλύτερους μάγειρες της ορεινής Ελλάδας, από το Πήλιο ως την Καρδίτσα, μιλήσαμε μαζί τους για τις τοπικές γεύσεις και τους αποσπάσαμε μυστικά της περιοχής τους.
Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!
Η Δέσποινα Ζευκιλή κάνει ξανά το γύρο του αγαπημένου βουνού των weekenders και το βρίσκει στην καλύτερή του φάση, με νέες ποιοτικές αφίξεις και ανανέωση των κλασικών ταξιδιωτικών διευθύνσεών του.
Κάτι τρέχει στο Πήλιο: νέοι ατμοσφαιρικοί ξενώνες, ανανεωμένα μενού που δίνουν καινούργια ζωή σε παλιά εστιατόρια. Η Ελένη Κούκη πέρασε ένα σαββατοκύριακο σε δροσερές αυλές και αμμουδερές παραλίες καταγράφοντας τις εξελίξεις.
Η Ελένη Κούκη χαρτογραφεί τα ταξιδιωτικά must ενός φθινοπωρινού weekend στο Πήλιο – ή μάλλον περισσότερων. Γιατί αυτό το βουνό δεν στερεύει ποτέ από προτάσεις.
Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι καλύτεροι μήνες για θεματικά weekends που συνδυάζουν φύση και γεύση. Βγαίνουμε στο δάσος αναζητώντας κάστανα και μανιτάρια και στήνουμε γλέντι με φρέσκα τσίπουρα κατευθείαν απ’ το καζάνι.
Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μόλις επέστρεψε από το χιονισμένο (και κλασικά πανέμορφο) βουνό των Κενταύρων με τις καλύτερες καινούργιες και τις πιο αγαπημένες παλιές διευθύνσεις για τα χειμωνιάτικα weekends μας. Ετοιμάστε βαλίτσα…
Όνειρο το Πήλιο το φθινόπωρο. Χάνεσαι στο δάσος σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και ανάμεσα στις καστανιές και τους αιωνόβιους, θεόρατους πλάτανους –τσουπ!– ξεφυτρώνει μπροστά σου ένα μανιτάρι. Και τότε αρχίζεις να ρωτάς τον ιδιοκτήτη του ξενώνα «Amanita», στην Τσαγκαράδα, «τι είναι αυτό;» και «τι είναι εκείνο;» ή το ρίχνεις στο διάβασμα με ό,τι πιο ταιριαστό – το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Μεθενίτη «Αμανίτα Μουσκάρια».
Μας ξυπνά με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι και μηλόπιτες, μας κανακεύει με μανιταρολιχουδιές, χορταίνει τις κουβέντες με ψητά κάστανα στο τζάκι και το βράδυ μάς ζεσταίνει με φρέσκο τσίπουρο. Από τη Λακωνία ως την Ξάνθη και από το Πήλιο ως το Ζαγόρι, το φθινόπωρο μας προσκαλεί να μαζέψουμε μήλα και μανιτάρια, να χορέψουμε γύρω από τα ρακοκάζανα, ν' απολαύσουμε αυθεντικές γεύσεις. Σας βρήκαμε τις καλύτερες προσκλήσεις για γκουρμέ αποδράσεις.
Οι καλύτερες διευθύνσεις για ένα ανοιξιάτικο γουικέντ που συνδυάζει βουνό (Πήλιο) και… πόλη (Βόλος).
Σε ποια δωμάτια ονειρευόμαστε να βρεθούμε μόλις πέσει το πρώτο χιόνι; Ποιες διαδρομές θα κάνουμε το επόμενο σαββατοκύριακο; Ποιες ρουστίκ γεύσεις μάς έχουν λείψει; Τι καινούργιο περιμένουμε ανυπόμονα το φετινό χειμώνα; Οι συντάκτες του «α» καταγράφουν, αναπολούν και σταχυολογούν τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες των weekends που έρχονται.