Αργαλαστή

Ζωντανό κεφαλοχώρι χτισμένο σε στρατηγική θέση, που ατενίζει το Αιγαίο και τον Παγασητικό, με κίνηση...

Άφησσος

Περιτριγυρισμένο από υπέροχες ακτές του Παγασητικού και αγκαλιασμένο από πλούσια φύση, το...

Βυζίτσα

Από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, η Βυζίτσα είναι ένας διατηρητέος οικισμός που...

Ζαγορά

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του ανατολικού Πηλίου, με μεγάλη ιστορία και ήπια τουριστική ανάπτυξη....

Μακρινίτσα

Το ιστορικό χωριό της Μακρινίτσας, είναι ένας μοναδικός διατηρητέος οικισμός και ένα ολοκληρωμένο...

Μηλιές

Ολόκληρο το Πήλιο κλείνουν μέσα τους οι Μηλιές, ένα από τα γραφικότερα χωριά του βουνού των...

Πορταριά

Ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας, η Πορταριά συνδυάζει την...

Τρίκερι

Με θέα στον Παγασητικό και τον Ευβοϊκό κόλπο το Τρίκερι διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα χωριά του...

Τσαγκαράδα

Το διάσημο χωριό του Πηλίου πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη...

Χάνια

Σκαρφαλωμένα στις ψηλότερες πλαγιές του Πηλίου, τα Χάνια αγκαλιάζονται από όμορφα δάση με έλατα,...

Η χειμωνιάτικη γαστρονομία της Ελλάδας σε 7 στάσεις

Η χειμωνιάτικη γαστρονομία της ορεινής Ελλάδας έχει γήινη γοητεία και φτιάχνει στο άψε σβήσε κοινότητες γύρω από το ποτήρι και το πιρούνι. Τσιμπολογάμε μερικά από τα best of του γευστικού δυναμικού των αγαπημένων χειμερινών προορισμών και κάνουμε στάση σε ξεχωριστές ταβέρνες και εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε.

24 εστιατόρια και ταβέρνες στους αγαπημένους προορισμούς των γιορτών

Από τις κοντινές πλαγιές της ορεινής Πελοποννήσου μέχρι εκείνες του Παρνασσού και του Καρπενησίου και από τον Βόλο με τις ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις μέχρι το κλασικό Πήλιο και τα βραβευμένα εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας, οι χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στους πιο δημοφιλείς προορισμούς έχουν τη γεύση που τους ταιριάζει.

Οι καλύτερες ταβέρνες των βουνών

Για όσους από εσάς η πυξίδα των χριστουγεννιάτικων διακοπών δείχνει απαρέγκλιτα βουνό, επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις πιο νόστιμες στάσεις από την ορεινή Αρκαδία, τον Παρνασσό και το Πήλιο μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, το Λιτόχωρο και την ακριτική Φλώρινα.

Insider’s guide σε Αρκαδία και Πήλιο

Οι ιδιοκτήτες δύο δημοφιλών εστιατορίων σε δύο εξίσου δημοφιλείς προορισμούς της εποχής, τη Βυτίνα στην ορεινή Αρκαδία και την Τσαγκαράδα στο Πήλιο, μας ανοίγουν την κουζίνα τους, μας δελεάζουν με πιάτα στο πνεύμα των εορτών και μας δίνουν τα δικά τους tips για σπέσιαλ χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.

Τα «6 Κλειδιά» βάζουν το Πήλιο στο γαστρονομικό χάρτη

Το εστιατόριο του γοητευτικού boutique hotel πάνω στη θάλασσα στην Άφησσο ανεβάζει τον πήχη της γεύσης στην περιοχή και γίνεται προορισμός για όσους βρεθούν στο Πήλιο ή ζουν στη Θεσσαλία γενικότερα.

Οι σεφ της Θεσσαλίας μας ξεναγούν

Μπήκαμε στις κουζίνες μερικών από τους καλύτερους μάγειρες της ορεινής Ελλάδας, από το Πήλιο ως την Καρδίτσα, μιλήσαμε μαζί τους για τις τοπικές γεύσεις και τους αποσπάσαμε μυστικά της περιοχής τους.

Τα γευστικά ραντεβού του φθινοπώρου

Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!

6 Κλειδιά

Η Δέσποινα Ζευκιλή προτείνει Πάσχα με ατμόσφαιρα καλοκαιριού στο πιο ιδιαίτερο νέο boutique ξενοδοχείο του Πηλίου.

Πηλίου φαεινότερο!

Η Δέσποινα Ζευκιλή κάνει ξανά το γύρο του αγαπημένου βουνού των weekenders και το βρίσκει στην καλύτερή του φάση, με νέες ποιοτικές αφίξεις και ανανέωση των κλασικών ταξιδιωτικών διευθύνσεών του.

Πήλιο σε φόρμα!

Κάτι τρέχει στο Πήλιο: νέοι ατμοσφαιρικοί ξενώνες, ανανεωμένα μενού που δίνουν καινούργια ζωή σε παλιά εστιατόρια. Η Ελένη Κούκη πέρασε ένα σαββατοκύριακο σε δροσερές αυλές και αμμουδερές παραλίες καταγράφοντας τις εξελίξεις.

Το καλύτερο Πήλιο

Η Ελένη Κούκη χαρτογραφεί τα ταξιδιωτικά must ενός φθινοπωρινού weekend στο Πήλιο – ή μάλλον περισσότερων. Γιατί αυτό το βουνό δεν στερεύει ποτέ από προτάσεις.

Gourmet φθινόπωρο στην ελληνική φύση

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι καλύτεροι μήνες για θεματικά weekends που συνδυάζουν φύση και γεύση. Βγαίνουμε στο δάσος αναζητώντας κάστανα και μανιτάρια και στήνουμε γλέντι με φρέσκα τσίπουρα κατευθείαν απ’ το καζάνι.

Ανταπόκριση από το Πήλιο

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μόλις επέστρεψε από το χιονισμένο (και κλασικά πανέμορφο) βουνό των Κενταύρων με τις καλύτερες καινούργιες και τις πιο αγαπημένες παλιές διευθύνσεις για τα χειμωνιάτικα weekends μας. Ετοιμάστε βαλίτσα…

Mαζέψτε μανιτάρια στο Πήλιο

Όνειρο το Πήλιο το φθινόπωρο. Χάνεσαι στο δάσος σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και ανάμεσα στις καστανιές και τους αιωνόβιους, θεόρατους πλάτανους –τσουπ!– ξεφυτρώνει μπροστά σου ένα μανιτάρι. Και τότε αρχίζεις να ρωτάς τον ιδιοκτήτη του ξενώνα «Amanita», στην Τσαγκαράδα, «τι είναι αυτό;» και «τι είναι εκείνο;» ή το ρίχνεις στο διάβασμα με ό,τι πιο ταιριαστό – το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Μεθενίτη «Αμανίτα Μουσκάρια».

Οι gourmet αποδράσεις του φθινοπώρου

Μας ξυπνά με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι και μηλόπιτες, μας κανακεύει με μανιταρολιχουδιές, χορταίνει τις κουβέντες με ψητά κάστανα στο τζάκι και το βράδυ μάς ζεσταίνει με φρέσκο τσίπουρο. Από τη Λακωνία ως την Ξάνθη και από το Πήλιο ως το Ζαγόρι, το φθινόπωρο μας προσκαλεί να μαζέψουμε μήλα και μανιτάρια, να χορέψουμε γύρω από τα ρακοκάζανα, ν' απολαύσουμε αυθεντικές γεύσεις. Σας βρήκαμε τις καλύτερες προσκλήσεις για γκουρμέ αποδράσεις.

Πορταριά, πήλιο

Οι καλύτερες διευθύνσεις για ένα ανοιξιάτικο γουικέντ που συνδυάζει βουνό (Πήλιο) και… πόλη (Βόλος).

99 preview χιονιού

Σε ποια δωμάτια ονειρευόμαστε να βρεθούμε μόλις πέσει το πρώτο χιόνι; Ποιες διαδρομές θα κάνουμε το επόμενο σαββατοκύριακο; Ποιες ρουστίκ γεύσεις μάς έχουν λείψει; Τι καινούργιο περιμένουμε ανυπόμονα το φετινό χειμώνα; Οι συντάκτες του «α» καταγράφουν, αναπολούν και σταχυολογούν τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες των weekends που έρχονται.

Best Of

Ένα μεγάλο ποσοστό της εμπειρίας της διαμονής σε έναν ξενώνα καθορίζεται από το πρωινό του. Κάνουμε flashback στις καλύτερες αναμνήσεις μας και καταγράφουμε πρωινά που και μόνο γι' αυτά αξίζει να ταξιδέψεις έως εκεί.