Τζουμέρκα

Αν κι έχουν τη γοητεία του απομονωμένου και του απόκεντρου, κάθε δρόμος που ασφαλτοστρώνεται και κάθε νέο ξενοδοχείο που ανοίγει κάνουν τα Τζουμέρκα πιο προσιτά – και αυτό μας αρέσει. Το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Ορίζοντες» μας δίνει την τέλεια αφορμή για ένα update στην περιοχή. 

Τζουμέρκα

Αν κι έχουν τη γοητεία του απομονωμένου και του απόκεντρου, κάθε δρόμος που ασφαλτοστρώνεται και κάθε νέο ξενοδοχείο που ανοίγει κάνουν τα Τζουμέρκα πιο προσιτά – και αυτό μας αρέσει. Το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Ορίζοντες» μας δίνει την τέλεια αφορμή για ένα update στην περιοχή.

Τζουμέρκα - εικόνα 1
Θέα στα Τζουμέρκα από το ξενοδοχείο «Ορίζοντες»

Σίγουρα δεν διαθέτουν την υποδομή άλλων πιο καθιερωμένων ορεινών προορισμών, όμως ακριβώς αυτό είναι που κάνει τα Τζουμέρκα αγαπημένα των ταξιδιωτών που ψάχνονται για πιο ήσυχες και φυσιολατρικές καταστάσεις. Όταν άνοιξαν πριν από μερικά χρόνια το «Δασικό Χωριό Κέδρος» (2685031791-3), με τα ξύλινα σπιτάκια και την ασυναγώνιστη θέα στα γυμνά βουνά στο χωριό Καταρράκτης, αλλά και τα ξενοδοχεία «Το γεφύρι της Πλάκας» (2685031220) και «Τελωνείο» (2685031006), κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, τα Τζουμέρκα έγιναν Νο 1 προορισμός για εναλλακτικές δραστηριότητες. Το ράφτιγνκ στον ποταμό Άραχθο και το περπάτημα στο μονοπάτι που συνδέει τα δίδυμα πετρόχτιστα χωριά-αετοφωλιές Σιράκο και Καλαρίτες είναι δύο από τις πιο δυνατές εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε στην ηπειρώτικη φύση. Αν ο καιρός το επιτρέπει, σας προτείνουμε και μια λιγότερο γνωστή πεζοπορική διαδρομή, που ξεκινά από το χωριό Ματσούκι και φτάνει στο μοναστήρι της Βύλιζας. αρκεί, βέβαια, να μη φοβάστε τα ύψη γιατί το μονοπάτι μοιάζει να κρέμεται πάνω από τον ποταμό Καλαρίτη.
Μια νέα άφιξη, που συναντήσαμε στο τελευταίο μας ταξίδι, φαίνεται να θέτει τις βάσεις γι’ άλλου τύπου τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Το ξενοδοχείο «Ορίζοντες» (2659061002) άνοιξε τις πόρτες του στις 11/2 έξω από το χωριό Τσόπελα, σε απόσταση 2 χλμ. από την κωμόπολη Πράμαντα. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, σε μια ελατόφυτη πλαγιά και τα κυρίαρχα δομικά στοιχεία του είναι η πέτρα και το ξύλο. Στα δώδεκα μοντέρνα διακοσμημένα δωμάτια (όλα διαθέτουν σύγχρονη ξυλόσομπα) όσο και στους κοινόχρηστους χώρους κυριαρχούν τα γήινα χρώματα, ενώ όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι προσωπικές επιλογές της ιδιο­κτήτριας. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει στο ξενοδοχείο είναι η θέα στα βουνά μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες της ενιαίας σάλας του ισογείου. Είτε καθίσετε για φαγητό στο εστιατόριο είτε για ρόφημα στο καφέ-μπαρ, θα δείτε μπροστά σας να απλώνονται πανώρια τα Τζουμέρκα. Μάλιστα, ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν η εσωτερική πισίνα, το spa και η αίθουσα συνεδρίων μέσα στο χρόνο.

Tα must does

Αξίζει να περπατήσετε στα λιθόστρωτα δρομάκια των δύο πιο γραφικών χωριών της περιοχής, στους Καλαρίτες και στο Σιράκο, για να θαυμάσετε τα αρχοντικά και τη θέα. το καφέ-παντοπωλείο-οβελιστήριο του Ναπολέοντα και της Λαμπρινής στους Καλαρίτες είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και σερβίρει σπιτικό φαγητό. Περπατήστε στο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, μοναδικό σε όλα τα Βαλκάνια λόγω της διαμέτρου της καμάρας του. Φωτογραφίστε τη μονή Κηπίνας που κρέμεται κυριολεκτικά σε βράχο, στο δρόμο προς τους Καλαρίτες. αν θέλετε να τη δείτε από μέσα, ζητήστε το κλειδί από το καφενείο του χωριού Χριστοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.