Πότε να πάτε : Από το Πάσχα, που «ανοίγει» το νησί, ως το φθινόπωρο.
Το καλοκαίρι γυρίσαμε όλο το Αιγαίο, δοκιμάσαμε πολλά νέα εστιατόρια και ξεχωρίσαμε τα τρία πιο εντυπωσιακά concepts που ενθουσίασαν εμάς και χιλιάδες ξένους επισκέπτες.
Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί όπως κάθε χρόνο, μίλησε με τους ανθρώπους-κλειδιά και τσεκάρισε σε βάθος τις νέες αφίξεις και τις κλασικές αξίες.
Mια άνευ προηγουμένου κινητικότητα παρατηρείται στο ξενοδοχειακό σκηνικό της Ελλάδας. Ιδού δέκα νέες αφίξεις με ξεχωριστό στιλ και χαρακτήρα.
Ο Βαλσάμης Δουκάκης φυλλομετρά το timeline του στο Ιnstagram κι επιλέγει εκείνες τις στιγμές που θα τον βοηθήσουν να αντέξει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ακολουθήστε τον άφοβα!
Από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο μέχρι την Ίο, τη Σέριφο και τη Νάξο, σταχυολογούμε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κυκλαδίτικο beach life par excellence.
Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.
H ντίβα του ελληνικού καλοκαιριού διανυει άλλη μία χρυσή σεζόν. Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, μίλησε με τους ανθρώπους-κλειδιά και τσεκάρισε ενδελεχώς τις νέες αφίξεις και τις κλασικές αξίες.
Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Με τρία ξενοδοχεία-περήφανα μέλη των Relais & Chateaux και τα εστιατόρια και των εννέα ξενοδοχείων του ομίλου να εναρμονίζονται με τη σύγχρονη φιλοσοφία του sourcing και του farm to fork, η Myconian Collection δημιουργεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με ονομασία προέλευσης.
Τα νησιά των Κυκλάδων γέμισαν τοπικές μπίρες. Κάποιες αξιοποιούν τα αρώματα της καταγωγής τους, άλλες κάνουν focus στη φυσική ζύμωση και πολλές φλερτάρουν με ιδιαίτερες κατηγορίες. Τις περισσότερες δεν τις βρίσκουμε αλλού, οπότε οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία για να τις δοκιμάσουμε.
Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, τσέκαρε όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τον δήμαρχο και τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το τωρινό στάτους της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.
Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.
Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, τσέκαρε όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τον νέο δήμαρχο και τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το τωρινό στάτους ενός νησιού που επαναπροσδιορίζει πιο στοχευμένα πλέον το προφίλ του.
Πρώτο τραπέζι θάλασσα, μπαλκόνια με θέα σε κατάλευκες Xώρες και κοκτέιλ που απογειώνουν. Πιάνουμε μπάρα σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των νησιών και απολαμβάνουμε τη χρυσή εποχή του bartending στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό.
Από τη μαγική Καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι τις παραλίες της Πάτμου και από τις ακτές της Χαλκιδικής μέχρι την όλο και πιο κοσμική Σκιάθο, αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές μας αποκτούν ακόμη πιο γευστικό χρώμα. Κλείνουμε τραπέζι σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της Ελλάδας σε αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς και παίρνουμε μια γεύση τόσο από τα νέα όσο και από τα πιο διαχρονικά –must– πιάτα τους.
Μετά το πολύ δυνατό περσινό καλοκαίρι αλλά κι ένα πρώτο τετράμηνο με 96,6% άνοδο των αφίξεων, η Μύκονος υποδέχεται τη σεζόν με την αισιοδοξία που ταιριάζει στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί και τσεκάρισε πρώτη όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το status του φετινού καλοκαιριού, με το βλέμμα εκεί όπου πρέπει να στοχεύσει η Μύκονος στο μέλλον. Από τον Νίκο Βουλαλά, Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Μυτιληναίος
Πολύ θετικά τα πρώτα μηνύματα από την κοσμική βασίλισσα των Κυκλάδων, που φέτος ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν. Ο χορός των μετακινήσεων, των openings και των lifestyle προτάσεων καλά κρατεί, με το νησί να προσμένει νέα αύξηση του ποσοστού ξένων τουριστών που θα δουν το ηλιοβασίλεμα από τη Μικρή Βενετία. Αναμεταδίδουμε…
Νομίζετε ότι οι σεφ πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι; Ε, λοιπόν, όχι. Στήνουν κουζίνες, παίζουν με τα ντόπια υλικά, κεντάνε επιπλέον χρώματα και αρώματα στη γευστική εικόνα των νησιών. Επιστρέφοντας, όλο και κάτι καλό θα μας φέρουν. μέχρι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να τους συναντήσετε στο θερινό τους πόστο.
Σε αναβρασμό βρίσκεται φέτος το hot κυκλαδονήσι, με σημαντικές resto αφίξεις, ανανεωμένο ξενοδοχειακό δυναμικό, luxury shopping openings, νέα bar και clubs με καινούργιο concept και δυνατά ραντεβού για τους clubbers. Η Άντζελα Σταματιάδου και ο Χρήστος Καρράς καταγράφουν τις σημαντικότερες εξελίξεις.