Έλα να... φάμε στο νησί

Καταμεσήμερο, παραλία, ταβέρνα με καλό φαγητό, τραπεζάκια στο κύμα και καλή παρέα! Αυτή είναι ίσως η απόλυτη εικόνα διακοπών. Kι επειδή υποψιαζόμαστε (και ευχόμαστε) ότι το προσεχές τριήμερο θα σας βρει σε κάποιο νησί, διαλέξαμε τις καλύτερες ταβέρνες για μια πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι!   

Έλα να... φάμε στο νησί

Καταμεσήμερο, παραλία, ταβέρνα με καλό φαγητό, τραπεζάκια στο κύμα και καλή παρέα! Αυτή είναι ίσως η απόλυτη εικόνα διακοπών. Kι επειδή υποψιαζόμαστε (και ευχόμαστε) ότι το προσεχές τριήμερο θα σας βρει σε κάποιο νησί, διαλέξαμε τις καλύτερες ταβέρνες για μια πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι!

Μύκονος - Παραλία Λια

Έλα να... φάμε στο νησί - εικόνα 1

Λια Στον αντίποδα των πολύβουων παραλιών της Μυκόνου, η «Λια» είναι ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και καλό φαγητό. H ψαροταβέρνα είναι από μόνη της λόγος επίσκεψης. Προσεγμένη και πρόσφατα ανακαινισμένη, σερβίρει ό,τι πιάσει ο ιδιοκτήτης-ψαράς. Βασιλεύει ο αστακός, που θα τον διαλέξετε από τη στέρνα (ζωντανό). Δοκιμάστε ψαροκεφτέδες, αλλά και ωραία ντόπια κρεατικά. (2289071015, €18-30)


Σπέτσες - Κουνουπίτσα

Έλα να... φάμε στο νησί - εικόνα 2

Το Νερό της Αγάπης Καθώς κοιτάζετε την αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της Κουνουπίτσας από τη βεράντα της ταβέρνας «Το Νερό της Αγάπης», οι απίστευτες γεύσεις σάς αποσπούν την προσοχή. Στιλ μοντέρνο, με μπάρα στη μέση και κουζίνα που προσέχει πολύ τις πρώτες ύλες. Εκτός από φρέσκο ψάρι και ψαρομεζέδες, το μενού προτείνει ζυμαρικά με θαλασσινά, ριζότο αλλά και πιάτα με κρέας. (2298074009, €18-25)

Σαντορίνη - Ακρωτήρι

Έλα να... φάμε στο νησί - εικόνα 3

Τα Δελφίνια Χίλιους λόγους έχετε για να πάτε μέχρι το Ακρωτήρι – ο κυριότερος για να δείτε το σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο που μόλις άνοιξε. Σύντομα, όμως, θα κατηφορίσετε προς τη θάλασσα για να πιάσετε τραπέζι στα «Δελφίνια». Απολαύστε τα φρέσκα ψάρια και την ευπρεπή κατσαρόλα της κ. Ευαγγελίας. Δοκιμάστε πολύ καλή μελιτζανοσαλάτα, ντοματοκεφτέδες, σωστά τηγανισμένη σουπιά, κ.ά. (2286081151, €18-40)

Νάξος - Αγία Άννα

Έλα να... φάμε στο νησί - εικόνα 4

Παλάτια Μπορεί να μη θέλετε να σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και να αποχωριστείτε την αμμουδιά της Αγίας Άννας, όμως οι μυρωδιές από την ψαροταβέρνα «Παλάτια», κοντά στο λιμανάκι, δεν θα σας αφήσουν ήσυχους. Ολόφρεσκο ντόπιο ψάρι, έξοχα ψημένο στη σχάρα, αλλά και νόστιμη γούνα, γαύρος μαρινάτος, κακκαβιά, μύδια, μακαρονάδα του ψαρά. Must το απειραθίτικο ρόστο. (2285041591, €15-25)


Πάρος - Πίσω Λιβάδι

Έλα να... φάμε στο νησί - εικόνα 5

Χάλαρης Τι κι αν φεύγουν τα καραβάκια για τα κοντινά κυκλαδονήσια μπροστά σου στο λιμανάκι στο Πίσω Λιβάδι, τι κι αν οι παραλίες σε καλούν, εσύ έχεις αράξει στο νοικοκυρεμένο ταβερνάκι του «Χάλαρη» δίπλα στα ψαροκάικα. Απολαμβάνεις νόστιμους μεζέδες, όπως σουπιές με το μελάνι τους, σαλάτα σαλάχι, μύδια από τον Δρυό, παριανή σαλάτα, σπιτικά παστά, και σπεσιαλιτέ την κακκαβιά. (2284043257, €12-18)

Κέρκυρα – Παραλία Αγνί

Έλα να... φάμε στο νησί - εικόνα 6

Τούλα Ξέρεις ότι πρέπει να τραβήξεις βόρεια μόλις φτάσεις στο νησί, γιατί η πρώτη γεύση από Κέρκυρα σε περιμένει στην παραλία Αγνί. Η ταβέρνα της «Τούλας» είναι ένα χωριάτικο σπίτι εκατό χρόνων διαμορφωμένο με στιλ. Πολύ καλά τα ψάρια, ριζότο και πάστες, εξαιρετικό το μοσχαρίσιο φιλέτο με γαρίδες. Ορεκτικά κλασικά και νόστιμα, ευρηματικές σαλάτες και πολύ καλή λίστα κρασιών. (2663091350, €22-35)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.