«COYA»: Περού καλεί Μύκονο

Peruvian και λατινοαμερικάνικα classics, δροσιστικά pisco sours και δυνατές μουσικές σε ένα διεθνώς δημοφιλές concept που έκανε απόβαση στη Μύκονο. Αν σχεδιάζετε διακοπές στο Νησί των Ανέμων, εδώ θα σας δουν και θα τους δείτε.

«COYA»: Περού καλεί Μύκονο

Είναι το μεγάλο φετινό hit στο Νησί των Ανέμων, και μάλιστα σε ένα καλοκαίρι πολύ περίεργο που καθόλου δεν ευνοεί τα καινούργια ξεκινήματα. Παρ’ όλα αυτά, το «COYA» γέμισε από την πρώτη στιγμή, μαζεύοντας εύκολα όλους τους ξένους επισκέπτες της Μυκόνου που το γνωρίζουν από τις έδρες του ανά τον κόσμο. Mυκονιάτικη έδρα του η υπέροχη εκείνη αυλή της Χώρας όπου μέχρι πέρυσι βρίσκαμε το «Ling Ling Hakkasan», η οποία ανακαινίστηκε εκ βάθρων, για να φορέσει την περουβιανή και εν γένει λατινοαμερικάνικη ενδυμασία των «COYA». Έντονα χρώματα, φολκλόρ μοτίβα, δέρμα, βελούδο, μάρμαρο και ξύλο κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα, η οποία είναι φιλικά πολυτελής και εξωτική, χωρίς να μοιάζει ξένη κάτω από τον ανοιχτό μυκονιάτικο ουρανό.

Όπου και να κοιτάξεις, από τα τραπέζια της βεράντας-θεωρείου μέχρι εκείνα τα πιο ακριβοθώρητα στην αυλή, θα δεις ωραία ντυσίματα, καλό κόσμο αλλά και τα πρώτα λικνίσματα χεριών στον αέρα από νωρίς. Η μουσική ακούγεται έτσι κι αλλιώς δυνατά, με ήχο εξαιρετικής ποιότητας που σου επιτρέπει να συνομιλείς άνετα με την παρέα σου και δίνει ωραίο παλμό, ενώ το πολυάριθμο προσωπικό περιποιείται τον κόσμο υποδειγματικά, γνωρίζοντας σε βάθος το πλούσιο γευστικό ρεπερτόριο του καταλόγου.

«COYA»: Περού καλεί Μύκονο - εικόνα 1

Με επικεφαλής στην κουζίνα και στην εκτέλεση του μενού τον Μάριο Τσουρή, το φαγητό προσφέρει τα απαραίτητα πολύχρωμα καύσιμα της βραδιάς, σταχυολογώντας γεύσεις της περουβιανής κουζίνας με κάποιες νοτιοαμερικάνικες πινελιές και ακολουθώντας το sharing concept των «COYA», που θέλει τα πιάτα κατά κύριο λόγο στη μέση του τραπεζιού. Ό,τι δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένο, είχε τις εντάσεις που συνηθίζει η συγκεκριμένη κουζίνα και ήρθε σερβιρισμένο σε πολύ ωραία φαντεζί σκεύη, από λιλιπούτειες ρομπάτα μέχρι εντυπωσιακές πολύχρωμες πιατέλες.

Από τα σεβίτσε θα ξεχωρίσω το atun chifa, με τόνο και κράκερ γαρίδας, για τη φανταστική κλιμακούμενη αλληλουχία από πολύ ωραίες εντάσεις. Ανάμεσα στα tiradito, κρύβονται οι υπέροχες gambas a la Chalaca, ήτοι μεγάλες γαρίδες που ψήνονται στον Josper διατηρώντας όλους τους χυμούς τους και έχουν για συνοδεία φανταστικό πουρέ γλυκοπατάτας με λάδι ρίγανης. Τα baby καλαμαράκια θωρακίζονται σε ωραία κρούστα από αλεύρι με κινόα και ζητούν μπόλικο λάιμ για να ξυπνήσουν τα αρώματα μαύρης μέντας και πιπεριάς togarashi, ενώ τα bao buns με μαδημένο χοιρινό έχουν σωστά αφράτη ζύμη και τη γλυκιά κάψα του κόκκινου κρεμμυδιού.

Στα tacos, εκτός από εκείνα με τόνο και σολομό, θα βρείτε και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με ελληνικό χρώμα, που παντρεύει τη φέτα και τη ντομάτα με την καπνιστή μελιτζάνα. Οι cazuelas είναι ακόμα μια σπέσιαλ ενότητα του καταλόγου που αξίζει να ανοίξετε, με γεύσεις μαγειρεμένες και σερβιρισμένες στα ομώνυμα μαντεμένια σκεύη, σαν το Arroz Nikkei με πεντανόστιμο και μελωμένο χιλιανό λαβράκι, πάνω σε ρύζι αρωματισμένο με λάιμ και τσίλι. Το γλυκό φινάλε γενναιόδωρο, με την γκανάς αλμυρής καραμέλας με τρεις υφές raspberry να ξεχωρίζει. Η μπάρα, τέλος, αξιοποιεί το signature pisco των «COYA» σε δροσιστικές sour προτάσεις αλλά και σπέσιαλ δικές της, όπως η πολύπλοκη Aji Margarita.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ενορχηστρώνει και πάλι τα "Μαγειρέματα του Δρόμου" στον Άγιο Νικόλαο

Μια αλλιώτικη γαστρονομική εκδήλωση συγκεντρώνει και φέτος ένα λαμπρό team καταξιωμένων σεφ, με σκοπό να προβάλει την τοπική γαστρονομία και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
27/09/2023

Φανάρι-Μπαλάτ: Γνωριμία με μια άλλη Κωνσταντινούπολη

Στις νότιες όχθες του Κεράτιου Κόλπου στην Κωνσταντινούπολη, δυο ολοζώντανες γειτονιές της παλιάς Πόλης, το Φανάρι και το Μπαλάτ διεκδικούν την ιστορία τους. Ινσταγκραμικές προσόψεις και απλωμένες μπουγάδες, πολυσύχναστα καφέ και ερημωμένα εργοτάξια εναλλάσσονται στα φιδωτά σοκάκια.

Ένας "Menexes" ανθίζει μες στο φθινόπωρο στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια που θα γίνουν η βάση μας για μια ρομαντική απόδραση.

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

Πολιτισμός και Τουρισμός: Συγκλίνουσες ή Αντίρροπες Δυνάμεις;

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Marketing Greece αναφορικά με την διαρκώς εξελισσόμενη σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.