Μύκονος Update

Σε αναβρασμό βρίσκεται φέτος το hot κυκλαδονήσι, με σημαντικές resto αφίξεις, ανανεωμένο ξενοδοχειακό δυναμικό, luxury shopping openings, νέα bar και clubs με καινούργιο concept και δυνατά ραντεβού για τους clubbers. Η Άντζελα Σταματιάδου και ο Χρήστος Καρράς καταγράφουν τις σημαντικότερες εξελίξεις.

Μύκονος Update

Σε αναβρασμό βρίσκεται φέτος το hot κυκλαδονήσι με σημαντικές resto αφίξεις, ανανεωμένο ξενοδοχειακό δυναμικό, luxury shopping openings, νέα bar και clubs με καινούργιο concept και δυνατά ραντεβού για τους clubbers. Η Άντζελα Σταματιάδου και ο Χρήστος Καρράς καταγράφουν τις σημαντικότερες εξελίξεις.

Resto κινητικότητα

Μύκονος Update - εικόνα 1
Matsuhisha Mykonos

Ήδη από πέρυσι η Μύκονος ήταν ανεβασμένη γαστρονομικά και η συνέχεια δείχνει εξίσου δυνατή, με το γευστικό πεδίο να εμπλουτίζεται με αρκετές αφίξεις. Εκτός του χρυσοσκουφάτου ιαπωνο-περουβιανού fusion του «Μatsuhisa Μykonos», φέτος το νησί έχει το αθηναϊκό «Kiku», το οποίο έπιασε πόστο στο χώρο της πισίνας του «Cavo Τagoo», και το εντυπωσιακό νέο bar-restaurant «M Ultra Lounge» –με την υπογραφή των Magna και του David Morales–, το οποίο παίζει επίσης στο ταμπλό της ασιατικής κουζίνας και του σούσι. Το τελευταίο θα έχει ιδιαίτερα πριβέ λογική, στοχεύοντας κυρίως στο πελατολόγιο των high class ξενοδοχείων. Με τους αδερφούς Ιωαννίδη να ετοιμάζουν (και) ένα νέο concept με κινέζικη ραχοκοκαλιά στο χώρο του πρώην «Gola», η Άπω Ανατολή φαίνεται να είναι από τις πλέον ισχυρές τάσεις αυτήν τη σεζόν στο νησί. Ούτε η Ελλάδα πάντως πάει πίσω.

Μύκονος Update - εικόνα 2
San Giorgio. Επέστρεψε αγνώριστο με τη σφραγίδα των Design Hotels.

Στα βραβευμένα «Bill & Coo» (του ομώνυμου ξενοδοχείου) και «Lady Finger» (του «Andronikos») ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Γιώργος Βενιέρης αντίστοιχα εξελίσσουν τη μαγειρική τους, ενώ ο Γιάννης Γαβαλάς ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας του «Βakalo» των Νίκου Νάνου, Egidio Guerreri και Βίκυς Χατζηδάκη. Στη Λάκκα ο γνωστός Μίμης Φούκας (ex «Caprice» και «Sea Satin») συνεργάζεται με τον Nίκο Δακτυλίδη («Cavo Paradiso») στο νέο λευκοντυμένο «Roca Cookery» στο παλιό λιμάνι, η Καλογερά απέκτησε φέτος το μεσογειακο-ελληνικής λογικής εστιατόριο του Παναγιώτη Μενάρδου «M-eating» και στο ακόμη πιο πρόσφατα αφιχθέν «Phos» στο Mατογιάννι θα συναντήσετε τη δημιουργική κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη. Εκτός Χώρας, οι εξελίξεις έχουν ως εξής: το «Cucina di Daniele» στην Άνω Μερά από εδώ και πέρα θα σερβίρει το δικό του αμιγώς ιταλικό πρωινό, το Καλό Λιβάδι έχει αποκτήσει το δικό του «Catari Plage» στο χώρο του πρώην «Sol y Sombra» και από την 1η Ιουλίου η «Ρένα της Φτελιάς» επιστρέφει έπειτα από είκοσι χρόνια στη Μύκονο, στο «Elia» στην παραλία της Ελιάς. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, ο Nobu θα βρίσκεται στη Μύκονο στις 21-25/7 για το Nobu Food Festival στο «Matsuhisha».

Clubbing news

Μύκονος Update - εικόνα 3
Στην παραλία της Ελιάς θα βρίσκουμε τη Ρένα της Φτελιάς που κατεβαίνει Μύκονο ύστερα από 20 χρόνια.

Η πιο νέα άφιξη, εκτός από το «M Ultra Lounge», είναι το «El Pecador Sadobar» στα Ματογιάννια, ένα 100% χειροποίητο bar με… σαδιστικό concept, όπου το προσωπικό θα φοράει λουριά και σκοινάκια, ο χώρος θα είναι φτιαγμένος με kinky cartoons, δέρμα, σίδερο αλλά και χειροπέδες και θα φέρει τη –γνώριμη από το αθηναϊκό «El Pecado»– ιντριγκαδόρικη υπογραφή του Διονύση Πρώιου-Ραλλάτου, ο οποίος θα παρουσιάσει και την εικαστική του έκθεση «Smile Invasion» τον Αύγουστο στην πινακοθήκη της Μυκόνου. Το «Cavo Paradiso» (μόλις εγκαινίασε και τη δεύτερη μπουτίκ του στην Μπαρκιά) ετοιμάζει και φέτος ένα –ισάξιο της ιστορίας του– σερί από parties: Sasha, Louie Vega, Erick Morillo, Sven Vath, Roger Sanchez είναι μόνο λίγα από τα ονόματα που συνθέτουν το φετινό line up του club. Και το «Paradise Club» ετοιμάζει ένα εξίσου εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Αναβαθμισμένο hotelling

Μύκονος Update - εικόνα 4
Η παραλία του ανακαινισμένου Ammos Hotel

Η πιο πολυσυζητημένη ξενοδοχειακή άφιξη της σεζόν είναι το design hotel «San Giorgio» (www.sangiorgio-mykonoshotel.com), ανάμεσα στην Paradise Beach και την παραλία της Παράγκας. Ασπάζεται το gypset lifestyle, δηλαδή τη νέα τάση που συνδυάζει απλότητα, νομαδισμό και jet set, και σχεδιάζει κλειστού τύπου μηνιαία dance parties με καλεσμένους superstar DJs. Εντελώς ανανεωμένο, με τη σφραγίδα του σχεδιαστικού δίδυμου Γ. Γαβαλάς-Γ. Μουρίκης, επιστρέφει το «Ammos Hotel» στον Ορνό (www.mykonosammoshotel.com), ενώ στον Άγιο Ιωάννη μόλις άνοιξε το all suites hotel «De.Light» (www.delightmykonos.com) με τις μίνιμαλ σουίτες. Στο γνωστό ξεχωριστό boutique hotel «Andronikos» (www.andronikoshotel.com) τα νέα δωμάτια Cocoon με τις οικολογικές earthy φόρμες κλέβουν την παράσταση, ενώ νέα μας επιφυλάσσει και το «Santa Marina Mykonos» (www.santa-marina.gr) του οποίου η ρεσεψιόν ανακαινίστηκε ριζικά, προστέθηκαν 5 νέες σουίτες, ένα νέο kids club και ανακαινίστηκαν δύο βίλες. Νέα άφιξη, τέλος, και το «Casa del Mar» στην παραλία Γλυφάδι (www.casadelmarmykonos.com).

Shopping openings

Μύκονος Update - εικόνα 5
Lady Finger

Στις νέες αφίξεις σημειώστε την μπουτίκ της Louis Vuitton, η οποία άνοιξε φέτος στη θέση του «Namma» (με τη σειρά του πήγε στο χώρο του «Kazarma»), και τη Linea Piu. Στο μαγαζί του ξενοδοχείου «Belvedere» οι Muzungu Sisters θα κάνουν ένα pop up store με τα πολυτελή ethical ρούχα τους (20-27/7).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.