Βόρεια Κρήτη

Από τις ατμοσφαιρικές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου, που κονταροχτυπιούνται για το βραβείο...

Νότια Κρήτη

Η απεραντοσύνη του Λιβυκού, μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ελλάδα, ιστορικά...

Ορεινή Κρήτη

Γεύση από Κρήτη άλλης εποχής, με τους μαυροπουκαμισάδες, τις ρακές στα καφενεία και τα μουσικά...

"Λεβέντης", Κρήτη

Κρητική κουζίνα αλα οικογειακά.

Ένα γευστικό οδοιπορικό στην Κρήτη που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ

Από τα καφενεία των χωριών ως τα βραβευμένα εστιατόρια και τους τοπικούς παραγωγούς, ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι σε μια από τις πιο ξεχωριστές γευστικές κουλτούρες σε ολόκληρη τη Ελλάδα.

Τα καλύτερα food festivals του φθινοπώρου

Τυριά, λουκάνικα, τρούφες και σπαράγγια έχουν την τιμητική τους το φθινόπωρο και, με αφορμή την ετήσια γιορτή των κρητικών γεύσεων στον Άγιο Νικόλαο, οσφραινόμαστε τα καλύτερα food festivals της νέας σεζόν στην Ευρώπη.

Τα «Κρητικά Μαγειρέματα» γιόρτασαν την τρίτη τους χρονιά

Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας στήθηκε στην προμενάδα του Αγίου Νικολάου, προσκαλώντας μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ της Ελλάδας να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα μέσα από πρωτότυπες δημιουργίες.

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα

Κάνουμε στάση σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά μπαρ της χώρας, ξεφυλλίζουμε τους φετινούς καταλόγους και διαλέγουμε τα must κοκτέιλ.

Αλεξάνδρα Μανουσάκη: Μια ιστορία οίνου και τέχνης

Άνθρωπος φωτεινός και κεφάτος, η Αλεξάνδρα Μανουσάκη του Οινοποιείου Μανουσάκη μάς μιλάει για την αγάπη της για το κρασί την οποία της κληροδότησε ο πατέρας της.

Καλοκαιρινό food pairing στα οινοποιεία των νησιών

Ο updated οινοτουρισμός φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει συναρπαστικό βηματισμό στα ελληνικά νησιά, και οι πρώτες σταθερές κινήσεις του συνδυάζουν καλοσχεδιασμένες γευστικές γέφυρες με ντόπια προϊόντα και συνταγές.

Ηράκλειο για 72 ώρες. Οι "Κρητίκαροι", ο "ξινόχοντρος" και τα "μαναρόλια"

Αν ο τίτλος έχει πολλές άγνωστες λέξεις τότε είστε στη δική μου θέση 72 ώρες πριν το Ηράκλειο. 72 ώρες στο Ηράκλειο και πλέον όλα έχουν απαντηθεί.

"Milia Mountain Retreat": Ο χρόνος σταματά στα καταπράσινα βουνά της Κρήτης

Στον αναπαλαιωμένο οικισμό της Μηλιάς, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Τι μαγειρεύουν στην Κρήτη;

Η Άρτεμις Τζίτζη ξετυλίγει το μίτο της πιο αγαπημένης τοπικής κουζίνας στην Ελλάδα, μας συστήνει τους σεφ που ανανεώνουν το μύθο της, αποκαλύπτει τα καφενεία όπου δοξάζεται η αυθεντική κρητική κουζίνα και ακολουθεί τους (συχνά άγνωστους) δρόμους που οδηγούν στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.

Creta Maris

Ένα ελληνικό- ιστορικό στην περιοχή του ξενοδοχείο-, μετατρέπεται σε all inclusive καταφέρνοντας να διατηρεί απόλυτα την κρητική του ταυτότητα και να μετατρέπει ένα θεσμό συνυφασμένο με χαμηλή ποιότητα (το all inclusive), σε εξαιρετικό value for money προορισμό.

Τα ραντεβού του φθινοπώρου

Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.

Τι γεύση έχει η Σητεία;

Εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που ετοιμάζονται να γίνουν διάσημα, γνωστοί σεφ που τα μετέτρεπαν σε υπέροχα εδέσματα, η γλυκύτατη πλατεία της Σητείας με το πέλαγος μπροστά της, μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την προώθηση των προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γευσιγνωσίες, μουσική, καζανέματα, και πάνω απ΄ όλα μικροί τοπικοί παραγωγοί που πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο και ετοιμάζονται να βάλουν γερά τη Σητεία στο εμπορικό ποιοτικό τοπίο. Η… σοδειά του 2ο Φεστιβάλ Τόπων Ευφορία που πραγματοποιήθηκε

Χανιά reloaded

Από τα boutique hotels που ξεπηδούν διαρκώς στην Παλιά Πόλη και τις καταπληκτικές βίλες μέχρι το νέο ρεύμα των wine bars, η Άρτεμις Τζίτζη επέστρεψε εντυπωσιασμένη από τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην αγαπημένη της πόλη.

26 γευστικά must στους πιο ξεχωριστούς Πασχαλινούς προορισμούς

Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.

Τα καλύτερα μπαρ των νησιών

Πρώτο τραπέζι θάλασσα, μπαλκόνια με θέα σε κατάλευκες Xώρες και κοκτέιλ που απογειώνουν. Πιάνουμε μπάρα σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των νησιών και απολαμβάνουμε τη χρυσή εποχή του bartending στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό.

20 ξεχωριστές ταβέρνες των διακοπών

Από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.

Να πού θα πιούμε τα καλύτερα κοκτέιλ των διακοπών

Και φέτος το καλοκαίρι οι mixologists στήνουν ένα «προχώ» πεδίο δράσης για τα πολύτιμα σέικέρ τους και μας περιμένουν για εμπειρίες fine drinking ακόμη και στις διακοπές. Ιδού μερικές από τις πιο σημαντικές μετακινήσεις bartenders, αφίξεις και ανανεώσεις μπαρ στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.