Χανιά reloaded

Από τα boutique hotels που ξεπηδούν διαρκώς στην Παλιά Πόλη και τις καταπληκτικές βίλες μέχρι το νέο ρεύμα των wine bars, η Άρτεμις Τζίτζη επέστρεψε εντυπωσιασμένη από τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην αγαπημένη της πόλη.

Χανιά reloaded

Από τα boutique hotels που ξεπηδούν διαρκώς στην Παλιά Πόλη και τις καταπληκτικές βίλες ως το νέο ρεύμα των wine bars και των all-day restos, η Άρτεμις Τζίτζη επέστρεψε εντυπωσιασμένη από τις αλλαγές που έχουν συμβεί φέτος στην αγαπημένη της πόλη.

Χανιά reloaded - εικόνα 1
Το Παλιό Λιμάνι διατηρεί αναλλοίωτη τη μαγεία του

Οι πρωτότυποι αγώνες κωπηλασίας με παραδοσιακές βάρκες που οργάνωσε η Red Bull στα τέλη του Ιουνίου, ήταν η ευκαιρία για να βρεθώ και πάλι στα Χανιά τρία χρόνια μετά την τελευταία μου επίσκεψη. Και ήταν μια ευκαιρία γεμάτη κέφι, ζέστη τρελή, χίλιους θεατές που εμψύχωναν τους αποφασισμένους κωπηλάτες στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη και φίλαθλο πνεύμα – διότι «κάποιες φορές αξίζει να τραβάς κουπί»… Ήταν μια καλή αρχή αλλά και η αφετηρία για να διαπιστώσω τις εντυπωσιακές αλλαγές που έχουν συμβεί τόσο σε επίπεδο διαμονής όσο και στον τομέα του φαγητού στην αγαπημένη μου πόλη. Πληθώρα καινούργιων καλόγουστων boutique hotels που στεγάζονται σε θαυμάσια ανακαινισμένα παλιά οθωμανικά και ενετικά κτίρια, διεκδικούν ένα σημαντικό μερίδιο των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, που επιθυμούν διαμονή με προσωποποιημένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε αυθεντικό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Εδώ έχουμε λοιπόν μια πρώτη «αντεπίθεση» από την Παλιά Πόλη που θέλει να κρατήσει τους φιλοξενουμένους της προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές εκλεκτής διαμονής στα μεγάλα resorts που απλώνονται μόλις 10 χλμ. πιο κάτω, στην ακτογραμμή της αχανούς παραλίας του Πλατανιά. Η δυναμική τάση της δημιουργίας boutique hotels μέσα στο γοητευτικό ιστό των πολυδαίδαλων στενών συμπληρώνεται με ένα ακόμη είδος καταλυμάτων: αυτόνομες κατοικίες και βίλες σε θαυμάσια ανακαινισμένα ιστορικά κτίρια στην Παλιά Πόλη αλλά και σε υψηλοτάτου επιπέδου καινούργιες κατασκευές στα περίχωρα.

Χανιά reloaded - εικόνα 2
Βόλτα στην Παλιά Πόλη

Στον Πλατανιά τώρα, οι τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, που σχεδόν τον μονοπωλούν και υποδέχονται κυρίως τον ξένο τουρισμό, δεν μένουν στα κεκτημένα τους. Ανακαινίσεις, βελτιώσεις, επεκτάσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και, με χρονικό ορίζοντα το 2015, απορροφούν τις αφίξεις που φέτος τουλάχιστον ξεπερνούν κάθε προσδοκία, έχοντας ως έναν ακόμη μοχλό τους πολύ φθηνούς ναύλους της Ryanair η οποία έχει πλέον έδρα στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης. Πάντως και τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα δεν είναι μια ομοιογενής κατηγορία. Πεντάστερα, τετράστερα, τριάστερα, μόνο με το σύστημα all inclusive ή με μεικτό σύστημα που προβλέπει και full board, half board και bed & breakfast, κάποια με καλής ποιότητας και ελληνικών χρωμάτων κουζίνα, κάποια με κουζίνα που στέλνει τους πελάτες στις ταβέρνες της περιοχής, αφού το φαγητό απλώς δεν τρώγεται (ένα αναπάντεχο bonus του κακού all inclusive στις γύρω επιχειρήσεις εστίασης). Όμως, όλα σχεδόν τα μεγάλα ξενοδοχεία στον Πλατανιά φιλοξενούν μόνο ξένους τουρίστες, αφού το κλείσιμο των δωματίων γίνεται σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα από τους tour operators. Αν θέλετε δηλαδή να κάνετε διακοπές εδώ –και στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε για κάποιους, και ιδιαίτερα οικογένειες με μικρά παιδιά, ίσως να ήταν καλή λύση–, θα πρέπει να μπείτε στη βορειοευρωπαϊκή νοοτροπία του έγκαιρου, αλλά πολύ έγκαιρου προγραμματισμού. Η σύνθεση του τουριστών φαίνεται και στον κεντρικό δρόμο του Πλατανιά, όπου δεν πέφτει καρφίτσα και τα αυτοκίνητα κινούνται με 10 χλμ. την ώρα. Μόνο οι μαγαζάτορες είναι Έλληνες μέσα σε μια χαρούμενη πολυεθνική Βαβέλ, που επιπλέον έχει αρχίσει να υιοθετεί τις ελληνικές συνήθειες, βγαίνει δηλαδή για βραδινό φαγητό από τις 9-9.30 και μετά! Αν υπάρχει πάντως κάτι που δίνει πόντους σε όλους τους τύπους ξενοδοχείων στα Χανιά, τουλάχιστον από κάποιο επίπεδο και πάνω, είναι το πρωινό. Πλούσιο, με κρητικά εδέσματα και τοπικά προϊόντα δίπλα στα γνωστά διεθνή. Πολλές φορές χειροποίητο, κάποιες όχι, αλλά σχεδόν παντού αντιπροσωπευτικό της γευστικής ταυτότητας του τόπου: καλιτσούνια, ντάκος, ελιαδάκια, φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα, νθότυρος, γραβιέρα, φρέσκα φρούτα. Έμεινα σε τρία ξενοδοχεία –ένα resort στον Πλατανιά, ένα boutique hotel στην Παλιά Πόλη και μια ενοικιαζόμενη βίλα σε ένα χωριό– και το πρωινό είχε και στα τρία πάνω κάτω αυτή την οπτική.

Restro trends

Χανιά reloaded - εικόνα 3
Η παραδοσιακή κρητική κουζίνα ανανεώνεται διαρκώς

Στο φαγητό τώρα, και ξεκινώντας από το Παλιό Λιμάνι, οι αλλαγές αφορούν πρώτα απ’ όλα τα all day café bar restaurants που έχουν πλέον δυναμική παρουσία. Με ωραία διακόσμηση, νόστιμα γλυκά, καλό καφέ, αναπαυτικές πολυθρόνες, καλοφτιαγμένα σνακ από τα οποία δεν λείπουν κάποια χαρακτηριστικά κρητικά εδέσματα και μικρά μενού όπου κυριαρχεί η μεσογειακή κουζίνα. Πρώτο διδάξαν το «Παλλάς» (Ακτή Τομπάζη 13, Παλιό Λιμάνι, 2821045688) που συγκεντρώνει τον καλό κόσμο της πόλης με καλό καφέ και σνακ, αναπαυτικές πολυθρόνες πάνω στη θάλασσα και ένα ωραιότατο βραδινό roof garden restaurant. Στην ίδια περίπου λογική και το «Namma coctail Coffee & More», πολύ μοντέρνο, με βιομηχανική αισθητική και όμορφη εσωτερική αυλή, προσφέρει ωραία πρωινά, γλυκούς και αλμυρούς λουκουμάδες, πολλά τσάγια, κοκτέιλ, καλό καφέ και το βράδυ δημιουργική κουζίνα με ωραίες μουσικές και θέα στο λιμενοβραχίονα. Μέσα στην Παλιά Πόλη, το εστιατορικό σκηνικό έγινε πιο πολυσχιδές. Τα νεο-μαγέρικα και οι νεο-ταβέρνες έκαναν και εδώ την εμφάνισή τους. Μοντέρνα διακόσμηση, παραδοσιακά ελληνικά μαγειρευτά αλλά και κρητικά πιάτα, ορεκτικά κάπως πειραγμένα, φρέσκο ψαράκι, κρεατικά της ώρας και κουζίνες που ανοίγουν από νωρίς το μεσημέρι και φτάνουν μέχρι αργά το βράδυ. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα wine bar restaurants. Όχι πολλά, αλλά όμορφα και με άποψη, βάζουν σε πρώτο πλάνο τα κρητικά κρασιά, τα ταιριάζουν με κρητικο-μεσογειακές γεύσεις και με γερό αβαντάζ το ειδυλλιακό περιβάλλον της Παλιάς Πόλης, γίνονται στέκια για τους οινόφιλους, Έλληνες και ξένους. Αν είστε φίλος του είδους, σημειώστε τη «Vineria 36» (Καλλίνικου Σαρπάκη 36, 2821057590) με περίπου 120 ετικέτες κρασιού –σε μπουκάλι ή ποτήρι–, ποικιλίες, σαλάτες και κυρίως πιάτα. Όχι ότι οι aficionados της γνήσιας σκληροπυρηνικής κρητικής κουζίνας θα μείνουν χωρίς τσιγαριαστό και χανιώτικο μπουρέκι. Υπάρχουν τα στέκια που επιμένουν και μάλιστα ήταν τίγκα στους ξένους τουρίστες που έκαναν τη γευσιγνωστική θητεία τους στη μυθική κρητική κουζίνα.

Beach & night fun

Χανιά reloaded - εικόνα 4
Σαϊτάν Λιμάνια: μια εξωτική έκπληξη στην περιοχή του Ακρωτηρίου

Για ποτά, ωραίες μουσικές, κοκτέιλ, arty περιβάλλον και όλα αυτά σε ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό-ιστορικό πακέτο, περάστε οπωσδήποτε μια βόλτα από το «Kibar» (Xατζημιχάλη Νταλιάνη 22). Βρίσκεται στο υπέροχο κτίριο που στέγαζε το ενετικό μοναστήρι Santa Maria della Misericordia – είναι γνωστό κυρίως ως «Μοναστήρι του Καρόλου». Στον αντίποδα του μοντερνισμού πάντως, βρίσκεται σταθερά το κλασικό και πολυαγαπημένο μπουγατσατζίδικο «Ιορδάνης» (Aποκορώνου 24, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, 2821088855) για να σνακάρεις από τα χαράματα μέχρι το μεσημέρι με μια από τις πιο σπέσιαλ γεύσεις στην πόλη. Βεβαίως, όταν πρόκειται για άραγμα και ξέδωμα, η σκηνή μεταφέρεται από την πανέμορφη Παλιά Πόλη και το ποιητικό Ενετικό Λιμάνι, στις κοσμικές παραλίες των Αγίων Αποστόλων, της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά (που είναι μια… μαντινάδα δρόμος, ό,τι πρέπει για μπανάκι χωρίς πολλά χιλιόμετρα, αν βρείτε ξαπλώστρα και ομπρέλα). Τεράστια, λουσάτα beach bars, άλλα ανακαινισμένα ριζικά, άλλα καινούργια, από το πρωί μέχρι το βράδυ σε δράση, με πισίνες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, μουσική και μοντέρνας αντίληψης mix & match φαγητό, συν καφέ, κοκτέιλ και ποτά. Αν πάλι η Παλιά Πόλη σας έχει πλανέψει τόσο που δεν θέλετε να κουνήσετε ρούπι, το καταπληκτικό «Al Hamam» (Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 14, 2821059005-7) θα σας κάνει να νιώσετε σαν πρωταγωνιστής σε ανατολίτικο παραμύθι: ένα αυθεντικό μαρμάρινο τούρκικο χαμάμ με γωνίτσες, ταρατσούλες και ντιβανάκια για ριλάξ με αρωματικό τσάι ή κάποιο παγωμένο ρόφημα και μια μεγάλη σειρά από σύγχρονες θεραπείες για το σώμα και το πρόσωπο. Και αν θέλετε να συνεχίσετε σε mood μυστικιστικό, το open air café bar «Συναγωγή» (Πάροδος Κονδυλάκη, 2821095242) στα ερείπια μιας παλιάς εβραϊκής συναγωγής είναι το κατάλληλο μέρος για ένα χαλαρό βραδινό ποτό.

Conte Marino Villas: exclusive Κρητική φιλοξενία

Χανιά reloaded - εικόνα 5
Εξαιρετικές οι ολοκαίνουργιες «Conte Marino Villas»

Μια ανάσα δρόμο από τον πολυσύχναστο Πλατανιά και τα Χανιά, οι ελαιώνες και οι πορτοκαλεώνες του ήσυχου χωριού Κοντομαρί, αγκαλιάζουν ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που επαναπροσδιορίζει με καλαίσθητη πολυτέλεια την αντίληψη της άνεσης και της ιδιωτικότητας. Οι τρεις αυτόνομες βίλες «Conte Marino Villas», διά χειρός των οραματιστών αρχιτεκτόνων Γιώργου και Αριστομένη Βαρουδάκη, συμπυκνώνουν την ουσία της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής στο σήμερα, εντάσσοντας πλήρως το υπέροχο φυσικό τοπίο στην αρχιτεκτονική και τη δομή των κατοικιών. Οι πετρόχτιστοι τοίχοι διασφαλίζουν απόλυτη ιδιωτικότητα, η ησυχία διακόπτεται μόνο από τραγούδι των τζιτζικιών, ενώ οι πισίνες που αλλάζουν γοητευτικά χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και η πανοραμική θέα στα Λευκά Όρη και στους γύρω καταπράσινους λόφους, κάνουν το χώρο ιδανικό καταφύγιο για χαλάρωση και εσωτερική αναζήτηση. Ο εξαιρετικός σχεδιασμός που συνδυάζει αριστοτεχνικά την πέτρα, το μάρμαρο, το ξύλο, το γυαλί, το χώμα και το μέταλλο συμπληρώνεται από έπιπλα και συσκευές υψηλοτάτης ποιότητας αλλά και κατασκευές σχεδιασμένες ειδικά από interior decorators, πολυτελή αναπαυτικά κρεβάτια, ενεργειακό τζάκι και τεχνολογία αιχμής. Οι «Conte Marino Villas» λειτουργούν όλο το χρόνο.

Red Bull Varkada: Γιατί μερικές φορές αξίζει να τραβάς κουπί…

Χανιά reloaded - εικόνα 6
Το Red Bull Varkada έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στο Παλιό Λιμάνι

Με σκηνικό το μαγευτικό Παλιό Λιμάνι στα Χανιά, 60 τολμηροί κωπηλάτες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, τράβηξαν κουπί στον ανατρεπτικό αγώνα κωπηλασίας με παραδοσιακές βάρκες Red Bull Varkada που έγινε στις 18 Ιουνίου, φέρνοντας στην πρώτη θέση τον Ιωάννη Κουτσούδη, και τους Μπάμπη Χαΐδεμενάκη και Κωνσταντίνο Κατρατζή στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Το βραβείο της ταχύτερης βαρκάρισσας παρέλαβε η Μαυρίδη Καλλιόπη, την παράσταση όμως έκλεψε ο νικητής της pro κατηγορίας, αργυρός Ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο, Δημήτρης Μούγιος. «Η εμπειρία ήταν φανταστική σε έναν αγώνα που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά και μάλιστα σε ένα τόσο όμορφο λιμάνι», μας είπε ο Δημήτρης Μούγιος, ενώ ο Ιωάννης Κουτσούδης δήλωσε πανευτυχής για τη νίκη του που έμοιαζε τόσο δύσκολη στην αρχή: «Έβλεπα να λαμβάνουν μέρος μεγαλύτεροί μου και πιο γυμνασμένοι. Δεν το πίστευα όσο έφτανα πρωτοπόρος στον τερματισμό του μεγάλου τελικού. Είχα αρχίσει να κουράζομαι, όμως ευτυχώς τα κατάφερα». Μια βαρκάδα αλλιώτικη από τις άλλες λοιπόν, γεμάτη θαλασσομαχίες, απρόβλεπτες πορείες, μικρές αγωνίες και ενθουσιασμό από συμμετέχοντες και θεατές. Και του χρόνου.

Πού να μείνετε

Χανιά reloaded - εικόνα 7
Ανανεωμένο βρήκαμε το πολυτελές «Minoa Palace Resort and Spa»

Minoa Palace Resort and Spa (Πλατανιάς) Πολυτέλεια, εξαιρετικές παροχές, θαυμάσια οργανωμένη παραλία και υπέροχο spa. Στην καινούργια πτέρυγα Imperial που φθάνει μέχρι τη θάλασσα (την ενώνει με το κεντρικό κτίριο αερογέφυρα) ορισμένα δωμάτια –όπως και κάποιες σουίτες στο κεντρικό κτίριο– διαθέτουν δική τους πισίνα. Τέσσερα εστιατόρια με μεσογειακές γεύσεις και ξεχωριστό gourmet προφίλ πάνω στο κύμα στο «Γαλάζιο».
Monastery Boutique Hotel (πάνω από το Παλιό Λιμάνι) Κομψότατο και γλυκύτατο, στεγάζεται στο ανακαινισμένο ενετικό μοναστήρι
Santa Maria dei Miracoli (17ος αιώνας) Λουλουδιασμένη αψιδωτή είσοδος με χοντρά τείχη, μοντέρνα καλαίσθητη διακόσμηση στις σουίτες που ήταν κάποτε τα κελιά των μοναχών και εξαιρετικό χειροποίητο κρητικό πρωινό στον ήσυχο εσωτερικό κήπο. Στα συν το πάρκινγκ.
Casa Delfino (Παλιά Πόλη) Ατμοσφαιρικό βενετσιάνικο κτίριο του 17ου αιώνα, με βοτσαλωτή εσωτερική αυλή και υπέροχες σουίτες. Η επίσκεψη αξίζει έστω και για έναν καφέ.

Χανιά reloaded - εικόνα 8
Η πολύ όμορφη σουίτα του νέου «Serenissima Boutique Hotel»

Maison Ottoman (πάνω από το Παλιό Λιμάνι) Λιλιπούτειο, ατμοσφαιρικό με ανατολίτικη αύρα, έπιπλα-αντίκες οθωμανικής προέλευσης και μικρό κήπο με έναν τεράστιο φοίνικα στη μέση.
Ionas Boutique Hotel (Παλιά Πόλη) Ιστορικό κτίριο με ενετικά και οθωμανικά στοιχεία (ξύλινα σαχνισιά στην πρόσοψη), κλασική διακόσμηση με ρομαντικά στοιχεία υψηλής ποιότητας υλικά, ησυχία, ολάνθιστη αυλή για το πρωινό και κοντινό πάρκινγκ.

Πού να φάτε

Χανιά reloaded - εικόνα 9
«Αλατόπετρα»

Χρυσόστομος Αυθεντικό κρητικό φαγητό, εξαιρετικές πρώτες ύλες και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «α». Πολλά μαγειρευτά στον ξυλόφουρνο, ζυμωτό ψωμί, εξαιρετικό τσιγαριαστό κατσίκι, μπουρέκι και σφακιανόπιτα.
Αλατόπετρα Καινούργια άφιξη με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και δημιουργικές πινελιές από το νεαρό σεφ και ιδιοκτήτη Λευτέρη Ποτετσιανάκη, στη σκεπαστή βεράντα ή στα τραπεζάκια πάνω στο κύμα. Πολύ καλές τιμές.
Κουζίνα ΕΠΕ Νεο-ταβέρνα με μαμαδίστικο φαγητό (Κρητικιάς μαμάς βεβαίως) με κάποιες μοντέρνες παρεμβάσεις. Τα πιάτα ημέρας γράφονται σε μαυροπίνακα και βασίζονται σε υλικά της εποχής.
Το Σαρδελάκι Ολοκαίνουργιο νεο-μαγειρείο, με ολόφρεσκα ψαράκια, μεζεδάκια αλλά και αρκετά μαγειρευτά. Μεγάλες μερίδες και πολύ καλές τιμές.
Palazzo al mare Ολοκαίνουργιο εστιατόριο με δημιουργική ελληνική κουζίνα, επιμελημένη διακόσμηση και θέα στη θάλασσα. Νόστιμες γεύσεις, τεράστιες μερίδες, εξαιρετικές τιμές και πολύ καλή wine list.
Κρητικές μαγεριές Ο Νίκος Κούνδουρος μετέφερε τις μαρμίτες του από το Μπουρνάζι στα πατρώα εδάφη. Στο καινούργιο όμορφο στέκι του πάνω στο κύμα συνεχίζει να προσφέρει κρητικό φαγητό με φοβερή πρώτη ύλη, συν ψητά της ώρας και πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Αrgentina Εξαιρετική ψαροταβέρνα, με φρεσκότατα ψάρια, ψαράκια και θαλασσινά (έχουν δικό τους ψαράδικο), φίνες γεύσεις που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη, προσεγμένη wine list, πολύ καλές τιμές και βεράντα πάνω στο κύμα. Ευγενέστατο σέρβις.
Ντουνιάς slow food (Δρακώνα Κεραμειάς, 2821065083) Στην ορεινή ενδοχώρα των Χανίων, με θέα στη Μαδάρα και στα Λευκά Όρη και περιβάλλον που θυμίζει δεκαετία του ’50. Ο Στέλιος Τριλυράκης φτιάχνει όλα τα φαγητά σε ξυλόφουρνους, παρασιές, ξυλόσομπες και γάστρες, με δικά του πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Τέλειο το τυρί «ζηλοκούμπι» από πρόβειο και αγελαδινό γάλα και το παξιμάδι από στάρι και κριθάρι.
Ο Μύλος του Κερατά Η πιο ατμοσφαιρική αυλή –καταπράσινη, δίπλα σε ένα παλιό ενετικό νερόμυλο και με μοναδική διακόσμηση που θυμίζει… φωλιά ξωτικών. Κρητικά εδέσματα, εξαιρετικά ψητά, εντυπωσιακή παρουσίαση των πιάτων, υπέροχη μουσική και άκρως ενημερωμένη wine list. Πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση ακόμα και σε στιγμές αιχμής.
Οινοποιείο Πραγματική κρητική κουζίνα με εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες, σε ενετικό κτίριο του 17ου αιώνα, με τα σημάδια της προπολεμικής ποτοποιίας Αποστολάκη (βαρέλια, άμβυκες, τεφτέρια) παρόντα.
Μεσογειακόν Μεσογειακή παλέτα γεύσεων με έμφαση στην Ιταλία, καλοφτιαγμένα ριζότι και πιάτα με κρεατικά και ευρηματικές σαλάτες.
Λεβέντης Αυθεντική κρητική κουζίνα και μια τεράστια ποικιλία παραδοσιακών πιάτων (τσιγαριαστό αρνάκι, ψητό κουνέλι, καλιτσούνια κ.ά.) με πολύ καλές πρώτες ύλες και πολλά χειροποίητα αλλαντικά και ζύμες.
Το θαλασσινό αγέρι Στην άκρως ατμοσφαιρική γειτονιά των Ταμπάκικων, με πολύ καλής ποιότητας ψάρι και μαεστρία στο τηγάνι και τη σχάρα και μαγειρευτά θαλασσινά.

Χανιά με την ANEK LINES από € 29!

Ειδικά πακέτα ισχύουν και το φετινό καλοκαίρι στα δρομολόγια της ANEK Lines από και προς τα Χανιά. Επιλέξτε εκείνο το πακέτο προσφοράς που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες με τις τιμές να ξεκινούν από € 29 με τα πολυτελή πλοία «Έλυρος» και «Olympic Champion». Με τακτικά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 40% στις καμπίνες και ως 30% στα Ι.Χ. αλλά και νέα πακέτα προσφορών για όσους προγραμματίζουν έγκαιρα το ταξίδι τους, η ANEK προσαρμόζει τις τιμές της στο πνεύμα της εποχής, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών της. Περισσότερα στα 2104197400, www.anek.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.