Τα ραντεβού του φθινοπώρου

Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.

Τα ραντεβού του φθινοπώρου

Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.

Γιορτή του φιστικιού στην Αίγινα

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 1

Κάθε χρόνο και πλουσιότερη από πλευράς εκδηλώσεων η «Γιορτή του Φιστικιού» στην Αίγινα διοργανώνεται και φέτος για 5η συνεχή χρονιά από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου αναδεικνύοντας όχι μόνο τον καρπό-σήμα κατατεθέν του νησιού αλλά και σημαντικά στοιχεία της κουλτούρας του όπως τα κεραμικά και το κοπανέλι. Πυρήνας της γιορτής είναι όπως πάντα η μεγάλη εμπορική έκθεση με περίπου 60 περίπτερα κατά μήκος του λιμανιού, πολλοί είναι ωστόσο οι χώροι σε ολόκληρο το νησί που φιλοξενούν εκδηλώσεις. Το «Γαστρονομικό ταξίδι με πλοηγό το φιστίκι Αιγίνης» από τον αναπληρωτή πρόεδρο της λέσχης αρχιμαγείρων Κρήτης Μιχάλη Παναγιωτάκη και το γαστρονομικό αντάμωμα του συλλόγου βοσκών Αμαρίου Κρήτης με Αιγινήτες σεφ μπροστά από το κέντρο τύπου στην παραλία της Αίγινας θα κορυφώσουν τις εκδηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου προλειαίνοντας το έδαφος για τη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου το ίδιο βράδυ στο λιμάνι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
Περισσότερες πληροροφορίες για την Αίγινα μαζί με αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων στη Σητεία

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 2

Την πολύ ξεχωριστή γαστρονομική της ταυτότητα φωτίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Σητεία με ένα φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η φετινή θεματική του έχει να κάνει με τα τοπικά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα με τις διατροφικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων, επιδείξεις μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης, εργαστήρια, συναντήσεις δικτύωσης παραγωγών – εμπόρων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, περιήγηση στην πόλη, διαγωνισμούς κ.ά. Σημειώστε την επίδειξη κρητικής κουζίνας από τους σεφ Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρο Παπανδρέου και τα μαγειρέματα για παιδιά με τον Γιάννη Μπαξεβάνη.

Περισσότερες πληροροφορίες για την Σητεία μαζί με αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ

Μαζεύουμε σταφύλια και φτιάχνουμε κρασί στις Γούβες Λακωνίας

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 3

Περιτριγυρισμένο από τις οροσειρές του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου, το επισκέψιμο βιολογικό αγρόκτημα και ξενώνας «Ευμέλεια» στις Γούβες Λακωνίας μας συνηθίζει σε ενδιαφέροντα αγροτουριστικά και όχι μόνο εργαστήρια. Το Σαββατοκύριακο 20-22 Σεπτεμβρίου μας προσκαλούν να μαζέψουμε σταφύλια, να τα πατήσουμε παραδοσιακά υπό τους ήχους της μουσικής αλλά και να μάθουμε να φτιάχνουμε κρασί. Το Σαββατοκύριακο 4-6 Οκτωβρίου σειρά έχει ένα well-being seminar με την Kristina Alicia, ενώ κλασικό είναι και το ραντεβού προς τα τέλη Νοεμβρίου για το μάζεμα της ελιάς στους απέραντους ελαιώνες του κτήματος.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2130369814

Aniμasyroς στη Σύρο

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 4

Για 6η χρονιά επιστρέφει από τις 26 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου το διεθνές φεστιβάλ και φόρουμ κινουμένων σχεδίων Aniμasyroς, σίγουρα ένα από τα πιο δραστήρια στο είδος του. Τα ραντεβού για γενναίες δόσεις animation κλείνονται όπως πάντα στο πανέμορφο θέατρο Απόλλων, ενώ εκτός από το διαγωνιστικό μέρος πολλές θα είναι και οι ενότητες προβολών εκτός συναγωνισμού, όπως το ελληνικό και διεθνές Πανόραμα. Σημειώστε την ειδική προβολή του «Paranorman» (φωτό ) το βράδυ του Σαββάτου. Πλήθος παιδικών εργαστηρίων, ένα beach party στα Αστέρια αλλά και δύο τζαζ συναυλίες συμπληρώνουν την εικόνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
Περισσότερες πληροροφορίες για την Σύρο μαζί με αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Μαζεύουμε χόρτα στους πρόποδες του Πάικου

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 5

Σταράκια, πρασουλήθρες, πετειναράκια, νεροπικραλήθρες και αγριοκαυκαλήθρες είναι μερικά μόνο από τα χόρτα που φυτρώνουν το φθινόπωρο στους πρόποδες του Πάικου και ο συμπαθέστατος ξενώνας «Δημοσθένης» στη Γουμένισσα του Κιλκίς τους αφιερώνει το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο 28/9 μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε και μαζεύουμε τα γευστικότατα χορτάρια σε έναν όμορφο περίπατο, ενώ την Κυριακή 29/9 ξεκινάμε τη μέρα μας απολαμβάνοντας το πρωινό, περνάμε από το οινοποιείο για να γευτούμε το κρασί και περπατάμε το παραποτάμιο μονοπάτι μέχρι την τοποθεσία Δύο Ποτάμια (φωτό), όπου ακολουθεί ένα κεφάτο πικ νικ με γευστικό έπαθλο μια αρωματική χορτόπιτα με όλα τα χόρτα της εποχής.

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο €35 και ανά οικογενειακό δωμάτιο (έως 5 άτομα) €125, περιλαμβάνει διαμονή, πρωινό και περιηγήσεις με οδηγό.
«Ξενώνας Δημοσθένης», 2343041302
Περισσότερες πληροροφορίες για την Γουμένισσα μαζί με αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Family Run στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 6

Πρεμιέρα κάνουν φέτος οι οικογενειακοί αγώνες Family Run, που θα λάβουν χώρα από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια με την υποστήριξη του «Thalatta Sea Side Hotel» και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Κεντρική ιδέα της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή των γονιών μαζί με τα παιδιά τους και ως εκ τούτου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ομαδική ή οικογενειακή συμμετοχή. Για αυτό το λόγο τα αγωνίσματα και οι διαδρομές σχεδιάζονται από έμπειρους προπονητές σε συνεργασία με εξειδικευμένους παιδαγωγούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το καθιερωμένο σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις pasta night και βέβαια αγώνες δρόμου, αλλά και αγώνες ποδηλασίας, καγιάκ και πολλές παράλληλες δραστηριότητες. Όπως μάλιστα διαβάσαμε στο site τους, μέχρι στιγμής ο μικρότερος συμμετέχων είναι 4 μηνών και θα «τρέξει» στον αγώνα 1200 μέτρων με παιδικά καροτσάκια.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Διπλό αθλητικό ραντεβού στη Μεσσηνία

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 7

Δύο αφορμές για ταξιδάκι μέχρι τη Μεσσηνία μας δίνει το πάντα δραστήριο «Costa Navarino». Το Navarino Bike Festival, ο πρώτος διεθνής αγώνας mountain bike στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, διοργανώνεται από τις 11 έως και τις 13 Οκτωβρίου δίνοντας την ευκαιρία στους μεν ερασιτέχνες ποδηλάτες όλων των ηλικιών να αγωνιστούν ως επαγγελματίες, στους δε επαγγελματίες αθλητές να συμμετέχουν σε έναν αγώνα που έχει ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων ποδηλάτου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI). To Navarino Bike Festival που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα τιμήσουν με την παρουσία τους πολλοί κορυφαίοι και καταξιωμένοι αθλητές. Ο μαραθώνιος Navarino Challenge θα διεξαχθεί το αμέσως επόμενο σαββατοκύριακο (18-20/10) με σκοπό την ενημέρωση για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους αγώνες, τους οποίους θα τιμήσουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους κορυφαίοι και καταξιωμένοι αθλητές, όπως ο guest star της διοργάνωσης Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes (φωτό), ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και η Τίνα Κεφαλά, ο Μιχάλης Παρμάκης, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης καθώς και ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις σελίδες Navarino Bike Festival και Navarino Challenge στο facebook.
Περισσότερες πληροροφορίες για την Πύλο μαζί με αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Spetses Mini Marathon στις Σπέτσες

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 8

Οι επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις φαίνεται πως εξελίσσονται σε δυνατό όχημα για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στις Σπέτσες. Αν κρίνουμε από τις παλαιότερες διοργανώσεις, το τριήμερο 11-13/10 χιλιάδες αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες και παιδιά, θα βρεθούν στο νησί, θα τρέξουν και θα κολυμπήσουν, όπως πάντα με επίκεντρο την πλατεία Ποσειδωνίου και το εμβληματικό «Poseidonion Grand Hotel». Όσοι το σκέφτεστε σοβαρά, θα πρέπει να βιαστείτε γιατί οι θέσεις συμμετοχής εξαντλούνται γρήγορα, αλλά ούτως ή άλλως η ατμόσφαιρα στο νησί θα είναι άκρως γιορταστική και εύθυμη.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ
Περισσότερες πληροροφορίες για τις Σπέτσες μαζί με αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide
εδώ

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου καταμεσής ενός ελαιώνα

Τα ραντεβού του φθινοπώρου - εικόνα 9

Δευτέρα πέφτει φέτος η 28η Οκτωβρίου και γιατί να μην περάσετε το τριήμερο μαθαίνοντας τα πάντα για την ελιά και το λάδι στον αγροτουριστικό ξενώνα – ησυχαστήριο «Ελαιώνας» στις Ροβιές Ευβοίας; To Σάββατο 26 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτα στον ελαιώνα και ξενάγηση στις ποικιλίες των δέντρων, στον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και στην αντιμετώπιση των εχθρών του καρπού, ενώ την Κυριακή στα πλαίσια της γευσιγνωσίας λαδιού θα μάθετε λεπτομέρεις σχετικά με την εκχύμωση και την παραγωγή του λαδιού αλλά και τρόπους ώστε να ξεχωρίζετε το ποιοτικό λάδι.

Τιμή δίκλινου με σπιτικό πρωινό για τρία βράδια €210.
«Ελαιώνας», 2227071619

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.