Πότε να πάτε : Η Ρόδος είναι ένα νησί ζωντανό όλο το χρόνο, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, προσφέρονται οι αρχές και το τέλος του καλοκαιριού, όπως και η άνοιξη ή το φθινόπωρο.
Ύστερα από ένα χρόνο αναγκαστικής αποχής, το Local Gourmet Festival επιστρέφει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου «Elysium Resort & Spa».
Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.
Ανανεωμένο από κάθε άποψη βρήκαμε το Νησί των Ιπποτών, καθώς μια… βελούδινη γαστρονομική επανάσταση επαναφέρει την ξεχασμένη ροδίτικη κουζίνα στο προσκήνιο, και η Νότια Ρόδος προβάλλει ως το next big thing.
Νέοι σεφ παρουσιάζουν εξαιρετικές δημιουργίες με έμπνευση από τη ροδίτικη κουζίνα, ενώ εστιατόρια και ψαροταβέρνες, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, προσφέρουν μικρά γευστικά κοσμήματα.
Υψηλού επιπέδου service και εκφραστικές μεσογειακές γεύσεις στον κατάφυτο κήπο του ξενοδοχείου «Grande Albergo delle Rose».
Από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.
Ζωντανή, μεσαιωνική και ταυτόχρονα σύγχρονη, η πόλη της Ρόδου προσφέρει όλο το τουριστικό lifestyle που χρειάζεται ως βάση ο απαιτητικός ταξιδιώτης για να εξερευνήσει μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού. Αυτά είναι τα καινούργια highlights για να την (ξανα)ανακαλύψετε.
Νομίζετε ότι οι σεφ πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι; Ε, λοιπόν, όχι. Στήνουν κουζίνες, παίζουν με τα ντόπια υλικά, κεντάνε επιπλέον χρώματα και αρώματα στη γευστική εικόνα των νησιών. Επιστρέφοντας, όλο και κάτι καλό θα μας φέρουν. μέχρι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να τους συναντήσετε στο θερινό τους πόστο.
Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μόλις επέστρεψε από το Νησί των Ιπποτών και μας δίνει τις διευθύνσεις, γαστρονομικές και ξενοδοχειακές, που τον εντυπωσίασαν κατά τη φετινή του επίσκεψη – πέρα, φυσικά, από τα κλασικά και αγαπημένα.
Η Άντζελα Σταματιάδου σταχυολογεί τα καλύτερα εστιατόρια στους top καλοκαιρινούς προορισμούς, τα οποία –χάρη στις επιδόσεις της κουζίνας τους– αποτελούν φέτος από μόνα τους προορισμό. Ετοιμαστείτε για βουτιές – και στο πιάτο!
Ο παγκόσμιος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου οινοχόου της χρονιάς μας δίνει την αφορμή για ένα weekend με... υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο ανανεωμένο Rodos Palace και σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα από οινικής άποψης νησιά της Ελλάδας.
Beach life με φόντο τους αμμόλοφους, καινούρια πολυτελή resorts και boutique hotels, μποέμ περίπατοι… κάτω από την Ακρόπολη, εκδρομές σε χωριά-ζωγραφιές και ιταλικά μνημεία. Με πόλο έλξης τις ατέλειωτες αμμουδιές από τον Κάλαθο ως το Πρασονήσι και «πρωτεύουσα» την ένα-νησί-μες-στο-νησί Λίνδο, η νότια πλευρά της Ρόδου είναι ένας αυτόνομος, ανερχόμενος καλοκαιρινός προορισμός για τους λάτρες της back to basics πολυτέλειας.