Ρoδος update

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μόλις επέστρεψε από το Νησί των Ιπποτών και μας δίνει τις διευθύνσεις, γαστρονομικές και ξενοδοχειακές, που τον εντυπωσίασαν κατά τη φετινή του επίσκεψη – πέρα, φυσικά, από τα κλασικά και αγαπημένα.

Ρoδος update

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μόλις επέστρεψε από το Νησί των Ιπποτών και μας δίνει τις διευθύνσεις, γαστρονομικές και ξενοδοχειακές, που τον εντυπωσίασαν κατά τη φετινή του επίσκεψη – πέρα, φυσικά, από τα κλασικά και αγαπημένα.

Ρoδος update - εικόνα 1
«Elysium Crystal Bar»

Ξενοδοχεία-πρόκληση Lindos Blue: Σκαρφαλωμένο πάνω από την παραλία των Βλυχών, ήρθε για ν’ ανεβάσει τον πήχη στον ξενοδοχειακό στίβο, όχι μόνο στη γειτονιά της Λίνδου, αλλά σ’ ολόκληρη τη Ρόδο. Η «συνταγή» ξύλο-πέτρα-μέταλλο-γυαλί κυριαρχεί δημιουργώντας μια ισορροπία που μπορεί να πει κανείς ότι επηρεάζει και τη διάθεση των ενοίκων. Τα άνετα δωμάτια με τα υπέρδιπλα κρεβάτια, τα λειτουργικά μπάνια (η τουαλέτα, η ντουσιέρα και η μπανιέρα-υδρομασάζ βρίσκονται σ’ επιμέρους χώρους) και τους ντιζάιν φωτισμούς αποπνέουν γαλήνη, ενώ το gourmet εστιατόριο «Five Senses» είναι ένα από τα καλύτερα στο είδος του στο νησί. Στα συν κρατήστε επίσης την εξυπηρέτηση καθώς και το μασάζ από τις Ταϊλανδέζες ειδικούς στο μικρό spa (2244032110, www.lindosblue.gr). Elysium: Η νέα άφιξη στην παραλία της Καλλιθέας έχει γίνει talk of the town, όχι μόνο για το αναζωογονητικό spa (χρησιμοποιούν προϊόντα ESPA), αλλά κυρίως για το εστιατόριο «Noble». Τα πιάτα, gourmet και μοριακής κουζίνας, μαζί με τη θέα στο Αιγαίο και τη μουσική συνοδεία από το πιάνο, αποτελούν πόλο έλξης για ενοίκους και μη. Αδελφό του γειτονικού «Rodos Palladium», το «Elysium» εντυπωσιάζει εκ πρώτης όψεως με τη μεγαλόπρεπη αρχιτεκτονική και την τεχνητή του λίμνη, ενώ εσωτερικά «παντρεύει» την άνεση με το αφαιρετικά μοντέρνο design και τη διακριτική πολυτέλεια (2241045700, www.elysium.gr).

Ρoδος update - εικόνα 2
«Lindos Blue»

4 γαστρονομικά spots Το Λημέρι του Ληστή: Το όνομα Προφύλια ίσως δεν σας λέει και πολλά. Αν όμως σκοπεύετε ν’ ακολουθήσετε την πολύ ευχάριστη διαδρομή για τον Νότο του νησιού, σ’ αυτό το ημιορεινό χωριουδάκι σάς περιμένουν ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις. Δίπλα σ’ ένα παλιό ξωκλήσι του 16ου αιώνα, στην άκρη του οικισμού, ο Σάββας και η Κωνσταντίνα θα σας φιλέψουν σαν στο σπίτι τους αυθεντικές νοστιμιές φτιαγμένες από αγνά προϊόντα. Πιάστε θέση κάτω από το γιγάντιο φίκο και απολαύστε τη θέα προς το όρος του Γέρακα τρώγοντας ανθούς γεμιστούς με ανθότυρο, πιταρούδια και τη σπεσιαλιτέ τους, τον κοκκινιστό κόκορα (6948839272). Φιλοσοφία: Ωραίες οι βουτιές στην αμμουδερή παραλία του τουριστικά ανερχόμενου Πεύκου, λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λίνδο. Όταν πεινάσετε ωστόσο, να το… φιλοσοφήσετε το πράγμα. Να καθίσετε στην αυλή της «Φιλοσοφίας» και, ατενίζοντας ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτογραμμής της Ρόδου (μέχρι το Πρασσονήσι), αφήστε τον ουρανίσκο να εκπλαγεί από συνδυασμούς γεύσεων που δεν φανταζόσασταν ότι θα βρείτε σ’ ένα τόσο off Broadway σημείο. Μας άρεσαν ιδιαίτερα το πατέ κοτόπουλου αρωματισμένο με δεντρολίβανο, τα ψητά λαχανικά σε καλάθι παρμεζάνας, οι παπαρδέλες με γαρίδες, ντομάτα κι εστραγκόν. Μάλιστα, φαίνεται ότι βρήκε ο... τέντζερης το καπάκι του στην περίπτωση του ιδιοκτήτη Φίλιππου Μαστροσαβάκη και του νεαρού σεφ Νίκου Αντωνίου (2244048044). Broccolino: Σεργιανίζοντας στη Λίνδο, μας ήρθε διάθεση για pasta – και όχι τυχαία. Η Christina και o Elia μας την έκαναν τη ζημιά... Ταλαντούχοι σεφ σε ιταλικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης και οι δύο, αγάπησαν τη Λίνδο και να τους πια στο δικό τους, όπου χρωματίζουν το γευστικό τοπίο του κάστρου μ’ εδέσματα τρατορίας. Στην όμορφη βοτσαλωτή αυλή του παλιού κτιρίου θα δοκιμάσετε φρέσκα ζυμαρικά μ’ έντονα γευστικές σάλτσες, κλασικά antipasti, T-bone Fiorentina και περίπου τρία-τέσσερα πιάτα ημέρας (2244031688). Astroscopus: Με πέντε εστιατόρια, το πανέμορφο ντιζαϊνάτο resort «Lindian Village», στην ειδυλλιακή παραλία της Λάρδου, έδινε πάντα έμφαση στην κουζίνα. Στη φετινή μας επίσκεψη βρήκαμε πολύ στα πάνω του το «Astroscopus», ένα από τα κορυφαία εστιατόρια για ψάρι στο νησί. Σερβίρει πιάτα-διαμάντια, όπως φιλετάκια τσιπούρας μαριναρισμένα με μάνγκο, κόλιαντρο και lime, καπουτσίνο οστρακοειδών με αφρό σαφράν, ταρτάρ αστακού με λάδι μαύρης τρούφας, ριζότο με λεμόνι, μυρωδικά και ουρές καραβίδας με σάλτσα μενιέρ, σύκα ποσέ σε γλυκό κρασί με πιπέρι και δεντρολίβανο και μια εξαιρετική λίστα κρασιών (2244035900).

Ρoδος update - εικόνα 3
Eστιατόριο «Φιλοσοφία»

Και ακόμη...

Για διαμονή κοντά στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, με παροχές resort, αράξτε στην Ιξιά. Το ανανεωμένο Imperial Rhodes (2241075000, www.imperialrhodes.gr) –το πάλαι ποτέ «Hilton» δηλαδή– φρεσκάρισε με μοντέρνες πινελιές τόσο το λόμπι και το μπαρ όσο και το ευάερο εστιατόριο «Mediterraneo», όπου θ’ απολαύσετε γεύσεις σύγχρονου μεσογειακού προσανατολισμού. Πολυτελές κι επιβλητικό το Rodos Palace (2241025222, www.rodos-palace.gr), θα σας φιλοξενήσει σε μεγάλα, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με θέα στη θάλασσα και στους κήπους. Στο εστιατόριό του «Δώδεκα Νησιά», μάλιστα, το οποίο αγαπούν και οι ντόπιοι, θ’ απολαύσετε την καλή διεθνή κουζίνα του στις νησίδες του lagoon.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.