Στη δεύτερη χρονιά του το «Local Gourmet Festival» που οργανώνει το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Εlysium» στη Ρόδο, φιλοξενεί εξαιρετικούς Έλληνες σεφ με λαμπρή καριέρα στη Ευρώπη.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργική συνάντηση της Ροδίτικης κουζίνας με την μοντέρνα Ελληνική κουζίνα, η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων και η ενθάρρυνση των νέων chef να ασχοληθούν με γαστρονομία της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Φέτος, τέσσερις Έλληνες chef που διαπρέπουν στο εξωτερικό, καλούνται να συνυπάρξουν γαστρονομικά με την ομάδα του Noble, τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη και τον chef Σταμάτη Μικρομικέ, και να δημιουργήσουν υψηλού επιπέδου πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.
Προσκεκλημένοι είναι ο Θάνος Φέσκος, Assistant Head Chef, στο εστιατόριο Geranium (3 αστέρια Michelin) στην Κοπεγχάγη, ο Έρικ Ιβανίδης, Assistant Chef στο εστιατόριο Oak (1 αστέρι Michelin) στην πόλη Gent στο Βέλγιο, ο Μιχάλης Παπαφίλης, στο πλευρό του Éric Fréchon, στο εστιατόριο Épicure (3 αστέρια Michelin) στο Παρίσι και ο Αθηναγόρας Κωστάκος, Chef Patron του εστιατορίου Meraki στο Λονδίνο.
Το μενού γευσιγνωσίας κάθε βραδιάς θα αποτελείται από 7 πιάτα: 3 πιάτα του προσκεκλημένου chef εμπνευσμένα από την μοντέρνα Ελληνική κουζίνα, 3 πιάτα Ροδίτικης κουζίνας από την ομάδα του Noble και ένα πιάτο γαστρονομικής σύμπραξης.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 19 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων εδώ.