To «Local Gourmet Festival» φέρνει σπουδαίους Έλληνες σεφ της Ευρώπης στη Ρόδο

Δείτε ποιους προσκαλεί φέτος το φεστιβάλ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου «Noble Gourmet»

To «Local Gourmet Festival» φέρνει σπουδαίους Έλληνες σεφ της Ευρώπης στη Ρόδο

Στη δεύτερη χρονιά του το «Local Gourmet Festival» που οργανώνει το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Εlysium» στη Ρόδο, φιλοξενεί εξαιρετικούς Έλληνες σεφ με λαμπρή καριέρα στη Ευρώπη.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργική συνάντηση της Ροδίτικης κουζίνας με την μοντέρνα Ελληνική κουζίνα, η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων και η ενθάρρυνση των νέων chef να ασχοληθούν με γαστρονομία της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Φέτος, τέσσερις Έλληνες chef που διαπρέπουν στο εξωτερικό, καλούνται να συνυπάρξουν γαστρονομικά με την ομάδα του Noble, τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη και τον chef Σταμάτη Μικρομικέ, και να δημιουργήσουν υψηλού επιπέδου πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

To «Local Gourmet Festival» φέρνει σπουδαίους Έλληνες σεφ της Ευρώπης στη Ρόδο - εικόνα 1
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος από το Meraki στο Λονδίνο και ο Θάνος Φέσκος, Assistant Head Chef, στο Geranium της Κοπεγχάγης είναι ανάμεσα στους προσκεκλημένους.

Προσκεκλημένοι είναι ο Θάνος Φέσκος, Assistant Head Chef, στο εστιατόριο Geranium (3 αστέρια Michelin) στην Κοπεγχάγη, ο Έρικ Ιβανίδης, Assistant Chef στο εστιατόριο Oak (1 αστέρι Michelin) στην πόλη Gent στο Βέλγιο, ο Μιχάλης Παπαφίλης, στο πλευρό του Éric Fréchon, στο εστιατόριο Épicure (3 αστέρια Michelin) στο Παρίσι και ο Αθηναγόρας Κωστάκος, Chef Patron του εστιατορίου Meraki στο Λονδίνο.

Το μενού γευσιγνωσίας κάθε βραδιάς θα αποτελείται από 7 πιάτα: 3 πιάτα του προσκεκλημένου chef εμπνευσμένα από την μοντέρνα Ελληνική κουζίνα, 3 πιάτα Ροδίτικης κουζίνας από την ομάδα του Noble και ένα πιάτο γαστρονομικής σύμπραξης.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 19 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.