Ιδού τα νέα της Ρόδου

Ζωντανή, μεσαιωνική και ταυτόχρονα σύγχρονη, η πόλη της Ρόδου προσφέρει όλο το τουριστικό lifestyle που χρειάζεται ως βάση ο απαιτητικός ταξιδιώτης για να εξερευνήσει μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού. Αυτά είναι τα καινούργια highlights για να την (ξανα)ανακαλύψετε.

Ιδού τα νέα της Ρόδου

Ζωντανή, μεσαιωνική και ταυτόχρονα σύγχρονη, η πόλη της Ρόδου προσφέρει όλο το τουριστικό lifestyle που χρειάζεται ως βάση ο απαιτητικός ταξιδιώτης για να εξερευνήσει μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού. Αυτά είναι τα καινούργια highlights για να την (ξανα)ανακαλύψετε.

Διαμονή με άποψη

Ιδού τα νέα της Ρόδου - εικόνα 1

Κομψή πολυτέλεια, σωστό και φιλικότατο σέρβις και η σφραγίδα των Small Luxury Hotels of the World κάνουν το βραβευμένο «Rodos Park Suites and Spa» ιδανική επιλογή (Ρήγα Φεραίου 12, 2241089700). Το «Galaxy Roof Lounge Bar» έχει τη μαγευτικότερη θέα στη Μεσαιωνική Πόλη, αλλά στιγμές χαλάρωσης θα περάσετε στην πισίνα και στο Wellness Spa – πατήστε «mist» στα emotional showers και θα μας θυμηθείτε! Στο κέντρο της πόλης μάς εντυπωσίασε επίσης το design ξενοδοχείο «Oktober» (28ης Οκτωβρίου 15, 2241031001).

Έκτορας Μποτρίνι σε ροδίτικο καμβά

Ιδού τα νέα της Ρόδου - εικόνα 2

«Μάγειρα, τι γύρευες στη Ρόδο εσύ, ένας Ιταλοκερκυραίος;» αναρωτιέται παιχνιδιάρικα το «βιογραφικό» του καινούργιου «Botrini’s» (Ακτή Μιαούλη & Τήλου, 2241075880) στο επίσης καινούργιο «Bellevue Suites». Ο δραστήριος και βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Έκτορας Μποτρίνι έψαξε και, φυσικά, «πείραξε» ροδίτικες και δωδεκανησιακές συνταγές (όπως τα ζυμαρικά μάτσι και το λινδιακό σουπιόρυζο), τις οποίες παρουσιάζει μαζί με τα signature πιάτα του γύρω από τον ανακαινισμένο μεσαιωνικό μύλο.

East meets Rhodes

Ιδού τα νέα της Ρόδου - εικόνα 3

Ένας all day χώρος φέρνει απωανατολίτικο άρωμα στην πόλη: το «Wasabi» (Αλ. Διάκου 16, 2241021271) ξεκινάει από νωρίς για καφέ και στη συνέχεια σερβίρει γιαπωνέζικη κουζίνα με δροσιστικά cocktails, κλείνοντας την ημέρα με DJ events. Στο all year round «Sand Bar» (Απ. Ροδίου 61, 6932351547, φωτό) και στο «αδερφάκι» του στη Μεσαιωνική Πόλη (Πάροδος Σωκράτους, 6932351547) το sushi κάνει παιχνίδι με τα cocktails – στο δεύτερο ο σεφ Λευτέρης Μοσχίδης προχωρά βαθύτερα στην ιαπωνική κουζίνα.

Επί το Έργον

Ιδού τα νέα της Ρόδου - εικόνα 4

Γευστικής επέλασης συνέχεια για την Έργον με ένα ολοκαίνουργιο υποκατάστημα στη Νέα Πόλη. Στην ωραία υπερυψωμένη βεράντα θα απολαύσετε πιάτα με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου, που αξιοποιούν δημιουργικά τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να προμηθευτείτε στο μεταμοντέρνο παντοπωλείο τους. Στα συν το χαμογελαστό κι ευγενέστατο σέρβις, όπως και τα ευφάνταστα ελληνοπρεπή κοκτέιλ (Ηρώων Πολυτεχνείου 18, 2241034426).

«Μεσαιωνικό» nightlife

Ιδού τα νέα της Ρόδου - εικόνα 5

Πώς να διαχειριστείς τη Μεσαιωνική Πόλη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον Παντελή Παντελίδη να ξεχύνεται στη διαπασών στα σοκάκια; Γι’ αυτό κατευθυνθείτε καλύτερα στην Πλατεία Αρίωνος, όπου έχει δημιουργηθεί μια διακριτική πιάτσα από τα μπαράκια «B-Side», «Σπιρτόκουτο», «Ρωγμή του Χρόνου», «Moooi» και «Rock ’n’ Roll», για να ξεχάσετε ότι «ένα από τα πιο όμορφα αστικά σύνολα της γοτθικής περιόδου» μπορεί να θυμίζει παζάρι το πρωί και κορεσμένη αθηναϊκή πιάτσα το βράδυ.

Φεστιβαλικός πολιτισμός

Ιδού τα νέα της Ρόδου - εικόνα 6

Στο Summer Rhodes Festival ο Αύγουστος φέρνει γνωστά ονόματα. Στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου οι θεατρόφιλοι θα δείτε τα «Βαφτίσια» (1-2/8), τον «Επιθεωρητή» (10/8), το «Fame» (17-18/8, φωτό) και τη «Μήδεια» (19-20/8) ή θα τραγουδήσετε με Μάριο Φραγκούλη (21/8), Γιάννη Αγγελάκα (24/8) και Ελευθερία Αρβανιτάκη (28/8). Μη χάσετε την «Υπό μετακόμιση» Ελεωνόρα Ζουγανέλη (4/9) και τη δυναμική λυράρισσα Γεωργία Νταγάκη (22/8 στη Νέα Αγορά και 23/8 στον πεζόδρομο Μανδηλαρά).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.