Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο

Ύστερα από ένα χρόνο αναγκαστικής αποχής, το Local Gourmet Festival επιστρέφει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου «Elysium Resort & Spa».

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο

Ύστερα από ένα χρόνο αναγκαστικής αποχής, το Local Gourmet Festival επιστρέφει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου «Elysium Resort & Spa». Ο Γιώργος Τρουμούχης και ο Σπύρος Κουγιός υποδέχονται κατά σειρά εμφάνισης τους βραβευμένος σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, Γκίκα Ξενάκη, Μανώλη Παπουτσάκη και Παύλο Κυριάκη.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 1
Μανώλης Παπουτσάκης

Το Local Gourmet Festival, ή αλλιώς το όμορφο γαστρονομικό κάλεσμα που απευθύνει σε διακεκριμένους Έλληνες σεφ το βραβευμένο εστιατόριο «Noble» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου, επιστρέφει φέτος για τρίτη χρονιά από τις 27 έως τις 30/7. Πυρήνας του φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη ενός γαστρονομικού διαλόγου ανάμεσα στη ροδίτικη κουζίνα, με τον γοητευτικό τρόπο που αποδίδεται στο εστιατόριο από τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη και τον νεαρό σεφ Σπύρο Κουγιό (που παρέλαβε πρόσφατα τα ηνία της κουζίνας από τον Σταμάτη Μισομικέ), και τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα μέσα από τα μάτια των προσκεκλημένων σεφ.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 2
Μιχάλης Νουρλόγλου

Κάθε βράδυ, λοιπόν, παρουσιάζεται ένα ειδικό menu dégustation 6 πιάτων, με τρεις δημιουργίες από τον επίτιμο προσκεκλημένο και τρεις από την ομάδα του «Noble», στη λογική ενός four hands dinner. Την αυλαία σηκώνει ο χρυσοσκουφάτος Μιχάλης Νουρλόγλου από το –δυστυχώς κλειστό λόγω των συνθηκών– «Première» του ξενοδοχείου «InterContinental», ο οποίος θα παρουσιάσει, ανάμεσα σε άλλα, το ραβιόλι «καμένη θάλασσα» που γεμίζεται με αχινό, καπνιστά μύδια και καψαλισμένο πράσο, καθώς κι ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρμπούνι με πουρέ ρεβιθιού και ροδάκινου, παστουρμά και σος γκαστρίκ με πιπερόριζα.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 3
Γκίκας Ξενάκης

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει την επόμενη μέρα ο φρεσκοβραβευμένος στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Γκίκας Ξενάκης από το «Aleria» του Μεταξουργείου, για να προτείνει, μεταξύ άλλων, μια πολύ ενδιαφέρουσα αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα με κρέμα κολοκυθιού, αχνιστά όστρακα, βλίτα και σάλτσα κακαβιάς, ενώ το βράδυ της Πέμπτης είναι η σειρά του Μανώλη Παπουτσάκη από το επίσης φρεσκοβραβευμένο «Χαρούπι» και τα «Δέκα Τραπέζια» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος βάζει βεβαίως κρητικές πινελιές στην κουβέντα με ένα αλλιώτικο γαμοπίλαφο με κατσικάκι τσιγαριαστό και χαβιάρι, αλλά και μια κρέμα στάκας με αβγό ορτυκιού, «καμένα» βλίτα και καλοκαιρινή τρούφα.

Βραβευμένοι σεφ πάνε Ρόδο - εικόνα 4
Γιώργος Τρουμούχης και Σπύρος Κουγιός

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 30/7, είναι η σειρά του επίσης βραβευμένου Παύλου Κυριάκη από το «The Zillers» να παρουσιάσει τη δική του οπτική της μοντέρνας ελληνικής γεύσης, με πιάτα στο γνώριμο δημιουργικό του ύφος, όπως η σέλα αρνιού με μελιτζάνα, καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά, και η σαρδέλα με ντομάτα, ούζο και μπισκότο σουπιάς, που περιλαμβάνεται στα καλωσορίσματα της αρχής. Έχοντας δοκιμάσει τη νοστιμιά και τις συμπράξεις ουσίας του Local Gourmet Festival στις προηγούμενες διοργανώσεις του, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να προνοήσετε για κράτηση αν βρίσκεστε εκείνες τις ημέρες στη Ρόδο, αλλά και εκτός αυτού, όσοι σχεδιάζετε διακοπές στο Νησί των Ιπποτών αξίζει να χαρείτε μια βραδιά στο «Noble», βουτώντας στα συναρπαστικά όσο και άγνωστα εν πολλοίς νερά της πραγματικής ροδίτικης κουζίνας.
Πληροφορίες και κρατήσεις: www.localgourmetfestival.com, 2241045700

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.