Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο

Μία νέα ταξιδιωτική ιδέα μας δείχνει τις ομορφιές της Αθήνας πάνω σε δύο τροχούς.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο

Μία νέα ταξιδιωτική ιδέα, τις ξεναγήσεις με ποδήλατα, προτείνει η Δανή Monique van Hulst που με τα bike tours και cycling holydays του «Lets Meet in Athens» μας δείχνει τις ομορφιές της Αθήνας πάνω σε δύο τροχούς. Οι ξεναγήσεις αυτές αποτελούν ένα πολύ καλό σημείο έναρξης για τους επισκέπτες της πόλης και λειτουργούν ως σχεδιάγραμμα για τις επόμενες περιηγήσεις τους.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 1

Η Monique van Hulst έχοντας τότε μία οκταετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού και μαγεμένη από την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ξεκίνησε το εγχείρημα «Lets Meet in Athens» βασισμένο στην αγάπη της για την ποδηλασία. Όπως δηλώνει η ίδια το καλύτερο κομμάτι της δουλείας είναι η διεπαφή της με τους ανθρώπους και η ανάδειξη της Αθήνας. Λόγω των καταβολών της εστιάζει σε Δανούς και Βέλγους πελάτες, συνεργάζεται με τουριστικούς πράκτορες και μικρά τουριστικά γραφεία αλλά έχει και άμεση πελατεία μέσω διαδικτυακών κρατήσεων. Η επιχείρηση αυτή μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει επεκταθεί, πλέον πλαισιώνεται από μία ομάδα Δανών, Ελλήνων και Γερμανών, ατόμων που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους πελάτες.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 2

Οι καθημερινές διαδρομές δίνουν στους επισκέπτες μία γεύση των σημαντικότερων σημείων της πόλης αλλά παράλληλα τους συστήνουν και λιγότερο γνωστές αλλά ενδιαφέρουσες τοποθεσίες. Οι ποδηλάτες-επισκέπτες περνούν από την Πλάκα, τον δαιδαλώδη Εθνικό Κήπο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, την πολύχρωμη συνοικία του Ψυρρή και φυσικά το Μοναστηράκι. Οι περιηγήσεις συνεχίζονται στον πολύβουο δρόμο της Ευριπίδου, τα Αναφιώτικα, την Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τη Βαρβάκειο Αγορά. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν στάσεις για φαγητό, καθ’όλα ελληνικό, επίσης υπάρχουν προτάσεις για ψώνια σε Βαρβάκειο, Κολονάκι και Μοναστηράκι που καλύπτουν όλα τα γούστα. Οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά, Δανικά και Γερμανικά.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 3

INFO
Διεύθυνση: Τουρναβίτου 8, Ψυρρή
Τηλ: +306987049732
E-mail: info@meetinathens.eu
Site: http://www.meetinathens.eu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.