Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο

Μία νέα ταξιδιωτική ιδέα μας δείχνει τις ομορφιές της Αθήνας πάνω σε δύο τροχούς.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο

Μία νέα ταξιδιωτική ιδέα, τις ξεναγήσεις με ποδήλατα, προτείνει η Δανή Monique van Hulst που με τα bike tours και cycling holydays του «Lets Meet in Athens» μας δείχνει τις ομορφιές της Αθήνας πάνω σε δύο τροχούς. Οι ξεναγήσεις αυτές αποτελούν ένα πολύ καλό σημείο έναρξης για τους επισκέπτες της πόλης και λειτουργούν ως σχεδιάγραμμα για τις επόμενες περιηγήσεις τους.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 1

Η Monique van Hulst έχοντας τότε μία οκταετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού και μαγεμένη από την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ξεκίνησε το εγχείρημα «Lets Meet in Athens» βασισμένο στην αγάπη της για την ποδηλασία. Όπως δηλώνει η ίδια το καλύτερο κομμάτι της δουλείας είναι η διεπαφή της με τους ανθρώπους και η ανάδειξη της Αθήνας. Λόγω των καταβολών της εστιάζει σε Δανούς και Βέλγους πελάτες, συνεργάζεται με τουριστικούς πράκτορες και μικρά τουριστικά γραφεία αλλά έχει και άμεση πελατεία μέσω διαδικτυακών κρατήσεων. Η επιχείρηση αυτή μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει επεκταθεί, πλέον πλαισιώνεται από μία ομάδα Δανών, Ελλήνων και Γερμανών, ατόμων που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους πελάτες.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 2

Οι καθημερινές διαδρομές δίνουν στους επισκέπτες μία γεύση των σημαντικότερων σημείων της πόλης αλλά παράλληλα τους συστήνουν και λιγότερο γνωστές αλλά ενδιαφέρουσες τοποθεσίες. Οι ποδηλάτες-επισκέπτες περνούν από την Πλάκα, τον δαιδαλώδη Εθνικό Κήπο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, την πολύχρωμη συνοικία του Ψυρρή και φυσικά το Μοναστηράκι. Οι περιηγήσεις συνεχίζονται στον πολύβουο δρόμο της Ευριπίδου, τα Αναφιώτικα, την Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τη Βαρβάκειο Αγορά. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν στάσεις για φαγητό, καθ’όλα ελληνικό, επίσης υπάρχουν προτάσεις για ψώνια σε Βαρβάκειο, Κολονάκι και Μοναστηράκι που καλύπτουν όλα τα γούστα. Οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά, Δανικά και Γερμανικά.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 3

INFO
Διεύθυνση: Τουρναβίτου 8, Ψυρρή
Τηλ: +306987049732
E-mail: info@meetinathens.eu
Site: http://www.meetinathens.eu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Κάπως έτσι μοιάζει το fine living σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Κύπρου

Ένα ολοκληρωμένο lifestyle concept που συνδυάζει φιλοξενία, ευεξία, γαστρονομία, φύση και πολιτισμό περιμένει τον επισκέπτη στο Minthis Resort.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/05/2026

Η Τήνος στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα "Από την πέτρα στο τραπέζι: με την παράδοση, για το μέλλον" θα πραγματοποιηθεί στο νησί στις 8 με 10 Μαΐου.

Το Radisson Hotel Group πρωτοπορεί με Verified Net Zero ξενοδοχεία

O Όμιλος μετατρέπει τη στρατηγική του για Net Zero σε ουσιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, στις ξενοδοχειακές του μονάδες και στη συνολική λειτουργία του.

Mar-Bella Collection: Το Greek Chefs Abroad VI φέρνει την ελληνική γαστρονομία στο προσκήνιο

Από την Κέρκυρα έως την Πάργα, το Greek Chefs Abroad VI φέρνει κορυφαίους Έλληνες σεφ της διασποράς σε ένα καλοκαιρινό γαστρονομικό ταξίδι με επίκεντρο την παράδοση.

Τριήμερο συμπόσιο στην Τήνο για τη σύνδεση της παράδοσης με το μέλλον

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν τεχνίτες, επαγγελματίες της γαστρονομίας και εκπρόσωποι θεσμών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

"Σφύριξε" ξανά, μετά από τρία χρόνια, το τρένο στη Φλώρινα

Ο άξονας Πλατύ – Έδεσσα – Φλώρινα που τίθεται εκ νέου σε πλήρη λειτουργία, ενισχύει έναν κρίσιμο σιδηροδρομικό διάδρομο για τη Δυτική Μακεδονία.

Τι μαρτυρούν οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι στην Πάρο

Οι μέχρι στιγμής κρατήσεις για φέτος βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, όπως συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια, παρά τις διεθνείς αντιξοότητες.