Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Τι νέο παίζει φέτος στις πλαζ της διπλανής πόρτας και ποια είναι τα δροσερά highlights;

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Τι νέο παίζει φέτος στις πλαζ της διπλανής πόρτας και ποια είναι τα δροσερά highlights;

Ακτή του Ήλιου

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 1

Η πιο κοντινή παραλία στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης με φοίνικες, βότσαλο και άμμο, σκιά από αρμυρίκια σε κάποια σημεία και μεγάλη γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών: από beach bars, εστιατόριο και beach volley μέχρι κατάστημα με είδη θαλάσσης, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστες.

Highlight τα αφράτα πουφ στο «Nalu» για ηλιοθεραπεία στην ακροθαλασσιά, τα καθιστικά για κουβεντούλα και τσιμπολόγημα κάτω από τα αρμυρίκια στο «Akanθus», τα ανεβασμένα beats με μετακλήσεις γνωστών DJs στο «Bolivar Beach Bar», τα παιχνίδια με τσουλήθρες και ποδήλατα θαλάσσης. Last but not least, το εξαιρετικό «Macao beach bar» και το γνωστό κατάστημα Best-Buy στο οποίο μπορείτε να βρείτε ό,τι βάλει ο νους σας.

Είσοδος: € 5 τις καθημερινές και € 6 σαββατοκύριακα, για παιδιά από 5-12 ετών αλλά και για άτομα άνω των 65 ετών € 3 όλες τις ημέρες. Τις καθημερινές η ξαπλώστρα είναι δωρεάν, ενώ τα σαββατοκύριακα κοστίζει € 2. Οι δημότες –με την επίδειξη της κάρτας δημότη– έχουν δωρεάν είσοδο.
Λεωφ. Ποσειδώνος, έναντι 62, Άλιμος, 2109855169

Αστέρας Γλυφάδας

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 2

Το πασίγνωστο παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται μία ανάσα από το κέντρο της κοσμοπολίτικης Γλυφάδας έχει ως ατού την υπέροχη τοποθεσία, τις πολύ καλές εγκαταστάσεις και την ποικιλία των επιλογών για όλα τα γούστα.


Το γνωστό και μη εξαιρετέο «Balux Cafe - The house project», το οποίο ανακαινίστηκε ριζικά φέτος, μοιάζει με το… δικό σας σπίτι στην παραλία! Απολαύστε το μπάνιο σας, δοκιμάστε τις ψαγμένες γεύσεις που προτείνει η κουζίνα, κάντε ένα casual επαγγελματικό meeting στο χώρο της βιβλιοθήκης ή αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν ξέγνοιαστα στον παιδότοπο. Από την άλλη, το «Balux Seaside Escape» είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε στην πισίνα ή στη θάλασσα, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσετε την πολυνησιακή κουζίνα του και τα εξωτικά κοκτέιλ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ένα άλλο βασικό κομμάτι του συγκροτήματος είναι οι χώροι εκδηλώσεων, καθένας από τους οποίους («Balux Prive», «Dreams», «Septem Prive») μπορεί να τροποποιηθεί για μια όσο το δυνατόν πιο custom-made περίσταση.
Στο «Ark», δυο ξεχωριστοί χώροι κάτω από ένα ενιαίο brand, συνθέτουν έναν all-day χώρο που τα έχει όλα: μαγευτική θέα, μοντέρνο σχεδιασμό, υψηλoύ επιπέδου γεύσεις με έμφαση στα θαλασσινά, μοναδικά κοκτέιλ και σπάνια χαρμάνια καφέ.

Για όσους αναρωτιούνται πού παίζεται το «παιχνίδι», η απάντηση είναι στην πισίνα, κάτω από τις καλαμωτές του παραθαλάσσιου bar. Γι’ αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, ο Αστέρας Γλυφάδας –που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5.000 άτομα– είναι διαχρονικά μια από τις δημοφιλέστερες οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Τέλος, αν είστε φίλοι των αθλητικών δραστηριοτήτων, μια απέραντη αμμουδιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες, γήπεδα beach volley και beach soccer σάς περιμένουν για εναλλακτική άθληση και διασκέδαση.

Ωράριο λειτουργίας: 8.30 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: € 4 τα σαββατοκύριακα ή € 2 αν είστε δημότες Γλυφάδας. Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108941620, www.asterascomplex.com.

South Coast

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 3

Από τα πιο δημοφιλή στέκια για καθαρόαιμο beach fun, η αμμουδερή Α΄ Πλαζ Βούλας, πλέον South Coast, τα έχει όλα και συμφέρει. Οι οικογένειες προτιμούν την αριστερή πλευρά όπου δεσπόζει το aqua park και τα φουσκωτά παιχνίδια μέσα στη θάλασσα, ενώ η νεολαία και οι πιο fit λουόμενοι ψηφίζουν χαλαρά τη δεξιά πλευρά που έχει ανεβασμένους ρυθμούς. Διάφοροι χώροι εστίασης και αναψυχής (γήπεδο beach volley κ.λπ.) συν οι κλασικές παροχές τύπου πλαζ (αποδυτήρια, ντους, parking) σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε, ενώ τα σαββατοκύριακα τα vibes ανεβαίνουν παράλληλα με δυναμικά τουρνουά beach volley!

Ωράριο λειτουργίας: 8 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: € 6,50 τα σαββατοκύριακα, € 5,50 τις καθημερινές. Η ξαπλώστρα είναι στα € 4. Αλκυονίδων 4, Ακτή Α’ Βούλας, 210-8959632, www.thalassea.gr

YaBaNaKi

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 4

Δικαιωματικά από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες πλαζ, τo ΥaBaNaKi διαθέτει μεγάλη αμμουδιά, ρηχά νερά, εκτεταμένες υποδομές για θαλάσσια σπορ και παιχνίδια, άφθονες επιλογές για φαγητό και πάνω από όλα μια ακαταμάχητη προσέγγιση beach fun.

Η οργανωμένη πλαζ της Βάρκιζας (για να χρησιμοποιήσουμε και την παλιά της ονομασία) μοιάζει με ένα άτυπο beach mall. Δοκιμάστε καλή pizza και pasta στο ιστορικό γλυφαδιώτικο «Vincenzo», ανακαλύψτε τον πληρέστατο κατάλογο των «Goody’s Burger House», τσιμπολογήστε ψαρικά και θαλασσινά στον «Ίσαλο», κρεατικά στον «Μπάρμπα» ή δροσιστείτε με αναψυκτικά, παγωτά και καλό καφέ στο «Da Vinci». Επίσης, μη χάσετε τα ωραιότατα cocktails τόσο στο «Holy Spirit», που φέτος διοργανώνει και πολλά live, όσο και στο «Moana beach house» με το ατελείωτο fun και την άκρως καλοκαιρινή μουσική.


Νέα άφιξη το όμορφο και χαλαρό «Beach House» με την υπογραφή του Λευτέρη Αμπατζή που έχει βάλει το χέρι του και στην «Bratsera» των Σπετσών. Στα προσεχώς, η λειτουργία μιας καντίνας διά χειρός γνωστού Ιταλού σεφ, η ανακοίνωση τριών μεγάλων συναυλιακών γεγονότων και ένα διήμερο φεστιβάλ γιόγκα. Τέλος, για δεξιώσεις και πριβέ παραλιακές εμπειρίες υπάρχει το «Varkiza Resort».

Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ.-7 μ.μ. Είσοδος: € 5 τις καθημερινές και € 6 τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Μειωμένη είσοδος για φοιτητές, υπερήλικες και παιδιά από 7-12 € 3,50 και ελεύθερη για τα παιδιά έως 6 ετών. Τις καθημερινές οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται, τα σαββατοκύριακα κοστίζουν € 5 η μία. Ακτή Βάρκιζας, 2108972414, www.yabanaki.gr

Astir Beach

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 5

Η πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι μακράν η πιο κοσμοπολίτικη της Αττικής, σε μια από τις πιο προνομιούχες τοποθεσίες της. Αν ονειρεύεστε μια πλαζ όπου θα μπορούσατε να κάνετε online κράτηση της ξαπλώστρας σας και να τη βρείτε να σας περιμένει στρωμένη μαζί με πετσέτα θαλάσσης και παγωμένο εμφιαλωμένο νερό ακριβώς την ώρα που θα φτάσετε, τότε ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι φτιαγμένος για εσάς. Αν πάλι η περιοχή για μη καπνίζοντες ή το πολύ δυνατό και ελεύθερο wi-fi έχουν βγει από τα πιο τρελά σας όνειρα, τότε το Astir Beach είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε.

Κατά τα άλλα, αφεθείτε στις all-american γεύσεις των «TGI Fridays» και στις δροσιστικές επιλογές του «40» για καφέ ή φαγητό. Αφού απολαύσετε τη θάλασσα, χαλαρώστε στο ιδιωτικό «Orloff Spa», εξερευνήστε τα διαφορετικά μαγαζιά/boutiques και βυθιστείτε σε έναν καλοκαιρινό παράδεισο που μοιάζει τόσο μακριά από την καθημερινότητα αλλά τόσο κοντά στο… σπίτι σας.

Ωράριο λειτουργίας: 8 π.μ.-9 μ.μ. Είσοδος: € 18 τις καθημερινές, ενώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες € 28. Μειωμένη είσοδος για παιδιά 5-12 ετών € 10 τις καθημερινές και € 15 τα σαββατοκύριακα. Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνονται οι ξαπλώστρες και η ομπρέλα. Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης, 2108901619, http://astir-beach.com/

Ακτή Βουλιαγμένης

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 6

Ωραιότατη αμμουδιά με πεύκα, δροσερά νερά και χώρο με γκαζόν. Στα συν η παιδική χαρά και τα γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ. Αυτή είναι η –όμορφη και λιτή– πλαζ της Ακτής Βουλιαγμένης που ανάμεσα στα άλλα διαθέτει και ένα πλήρως εξοπλισμένο κεντρικό κυλικείο με διάφορα καλούδια, ενώ το μενού της «Ωκεανίδας» δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Και μην ξεχνάτε, διαθέτει γαλάζια σημαία από το 2015!

Είσοδος: € 4 τις καθημερινές μαζί με ομπρέλα και € 5 τα σαββατοκύριακα. Μειωμένη είσοδος για άνω των 65, ανέργους, φοιτητές, ανήλικους, πολύτεκνους και στρατιώτες € 3 τις καθημερινές και € 4 τα σαββατοκύριακα. Τα παιδιά 0-6 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο ενώ οι δημότες –με επίδειξη της σχετικής κάρτας– πληρώνουν € 1,50 τις καθημερινές και € 2 τα σαββατοκύριακα. Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση Α΄ Πλαζ Βουλιαγμένης, 2108960769.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 7

Στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός της φύσης και αυτός δεν είναι άλλος από τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε. Τα υφάλμυρα βαθιά νερά της λίμνης που ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές, υπόσχονται μια μοναδική φυσική εμπειρία thermal spa. Επίσης τα ψαράκια-γιατροί (poecilias και garra rufas) με τα ανεπαίσθητα τσιμπιματάκια τους καθώς μπαίνετε στο νερό θα σας χαρίσουν άφθονα sessions απολέπισης, ενώ βοηθούν και στην επούλωση πληγών. Στις «όχθες» της λίμνης θα βρείτε καφετέρια, εστιατόριο, cocktail bar, άνετες σεζλόνγκ, ομπρέλες και ντους.
Λίμνη Βουλιαγμένης, 2108962237, www.limnivouliagmenis.gr

Grand Beach Λαγονήσι

Το «Grand Beach» του «Grand Resort Lagonissi» θεωρείται –και είναι– ένα από τα καλύτερα οργανωμένα παραλιακά συγκροτήματα της Αττικής, ειδικά μετά την περσινή του εντυπωσιακή ανακαίνιση, η οποία συνεχίστηκε και φέτος με κάποιες νέες πινελιές. Δεν είναι τυχαία η αγαπημένη πλαζ των αθλητικών τύπων και της απαιτητικής νεολαίας.

Επί του φαγητού, υπάρχουν το ιταλικό «Captain’s House» με γνήσιες γεύσεις από τη γείτονα, τα «Κοχύλια» με την πλουραλιστική πολυνησιακή κουζίνα, τα φινετσάτα sushi και τα εντυπωσιακά cocktails και το «Aegeon» με τους θαλασσινούς ελληνικούς μεζέδες.

Στις παροχές της παραλίας περιλαμβάνονται κινηματογράφος, γήπεδα βόλεϊ, τένις, ομπρέλες και ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, ιατρείο, καφετέρια και πολύ καλό εστιατόριο με ένα υπερπλήρες μενού για όλα τα γούστα και όλη την οικογένεια. Όσοι διαθέτουν κάρτα μέλους Grand Beach Membership Club μπορούν να απολαύσουν και την πισίνα του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με αρκετά ακόμα προνόμια.

Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ.-8 π.μ. Είσοδος: € 19 τις καθημερινές (περιλαμβάνεται σνακ ή δροσερή σαλάτα και αναψυκτικό ή μπίρα) και € 30 τα σαββατοκύριακα (περιλαμβάνεται πλούσιο γεύμα και σαλάτα), ενώ η είσοδος για παιδιά έως 12 ετών είναι € 12 και 15 αντίστοιχα. Η στάθμευση για αυτοκίνητα τις καθημερινές θα σας κοστίσει € 6, τα σαββατοκύριακα € 12, ενώ αν είστε κάτοχος μοτοσικλέτας το κόστος είναι € 3 και 6 αντίστοιχα. Grand Beach, 40ό χλμ. λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, 2291076000

Cape Sounio

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής - εικόνα 8

Ο αρχαιολογικός χώρος και ο υπέροχος θαλασσινός ορίζοντας αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της θέας που προσφέρει η παραλία του ξενοδοχείου «Cape Sounio Grecotel» που βρίσκεται στον αφρό της αθηναϊκής ριβιέρας.

H παραλία του διάσημου ξενοδοχείου είναι ανοιχτή σε όλους, καθώς πρόσβαση σε αυτή δεν έχουν μόνο οι ένοικοι ενώ η χαλαρή ιδιωτικότητα και τα πεντακάθαρα νερά είναι σταθερές αξίες. Η είσοδος για τους λουόμενους γίνεται από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και υπάρχουν διάφορες χρεώσεις ανάλογα με τη χρήση που θα κάνει ο κάθε λουόμενος.

Κατά τα άλλα και φέτος, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παροχές για τα παιδιά με ειδικά προγράμματα διασκέδασης υπό την ομπρέλα της Grecoland που απευθύνεται στους ενοίκους αλλά βάσει διαθεσιμότητας και στους επισκέπτες.

Στο γαστρονομικό πεδίο ο head chef Σάκης Τζανέτος δίνει ρέστα στα έξι εστιατόρια του συγκροτήματος («Aegean», «So Oriental», «Cape Sounio Restaurant», «The Restaurant», «Panorama Lounge Bar», «Γυαλί») που καλύπτουν μια γκάμα από την ελληνική και τη μεσογειακή gourmet κουζίνα μέχρι τη διεθνή και την ασιατική, αξιοποιώντας στο έπακρο τα εξαιρετικά υλικά που προσφέρει η ιδιόκτητη φάρμα Agreco.

Αφεθείτε στις γεύσεις τους.
67o χλμ. λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, 2292069700, www.capesounio.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.