Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής

Παράλληλα με το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ, ας μην ξεχνάμε ότι η Αττική έχει όμορφες ελεύθερες παραλίες για όλους. Να μερικές από τις καλύτερες για τα πρώτα μπάνια.

Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και, μέχρι να πραγματοποιηθούν οι διακοπές που ονειρευόμαστε, μπορούμε να ξεφύγουμε από τον κλοιό της πόλης με διάφορους τρόπους. Οι κολυμβητικές και οι εκδρομικές ανάγκες μπορούν να εκτονωθούν και με αποδράσεις σε παραλίες εντός Αττικής, αν έχετε ανάγκη από μια σύντομη καλοκαιρινή απόδραση. Γυρίσαμε όλη την Αττική και μεταδίδουμε.

Οι καλύτερες

Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 1
Λεγρενά

Λεγρενά ΚΑΠΕ
Στα Λεγρενά θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί­. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε υπερβολή. Αμέσως μετά τον Χάρακα προς Σούνιο, στο τέλος της μεγάλης ευθείας στα όρια του Δήμου Κερατέας με τον Δήμο Λαυρίου, στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο. Στο τέρμα­ του, αφήνετε το αυτοκίνητο στο μικρό υπαίθριο πάρκινγκ και συνεχίζετε για λίγο με τα πόδια μέχρι την καντίνα, όπου θα συναντήσετε τα σκαλάκια που σας οδηγούν στην παραλία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Εξαιρετική και ήσυχη παραλία, ιδανική για επίσκεψη τις καθημερινές. Στα δεξιά του πάρκινγκ, ύστερα από αρκετό περπάτημα και κατάβαση, θα βρείτε την παραλία των γυμνιστών.

Ερωτοσπηλιά
Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ανατολικής Αττικής, λίγο μετά το Πόρτο Ράφτη. Ψιλό βότσαλο, δροσερά νερά, καντίνα για τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς και φυσική σκιά στην αριστερή πλευρά της παραλίας προς το απογευματάκι λόγω των πολλών δέντρων.

Για να αποφύγετε τα πλήθη

Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 2

Δικαστικά
Μικρή βραχώδης παραλία μπροστά στον ομώνυμο οικισμό, στον κόλπο του Σχινιά στον Μαραθώνα. Σε μια απομονωμένα ειδυλλιακή τοποθεσία λίγο μετά τον Τύμβο του Μαραθώνα θα συναντήσετε μια παραλία με βράχια ή για την ακρίβεια... μερικά βράχια δίπλα στα πεντακάθαρα νερά. H περιοχή ονομάστηκε «Δικαστικά», διότι εκεί βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός της ένωσης δικαστικών υπαλλήλων. Η πρόσβαση στην παραλία είναι καλή, με ολίγη δόση περιπέτειας. Από την άλλη, ακριβώς αυτά που κάνουν τα Δικαστικά «δύσκολα» για οικογένειες με μικρά παιδιά και fans των οργανωμένων παραλιών είναι αυτά που αρέσουν σε όλους τους υπόλοιπους. Επίσης η περιοχή είναι ιδανική για καταδύσεις, μια και ο βυθός είναι ωραίος και με καλή ορατότητα. Προσοχή στους αχινούς!

Για διακριτικό beach fun

Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 3

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου είναι κάθε χρόνο από τις πιο στάνταρντ επιλογές και οι λόγοι είναι πολλοί και καλοί. Μην αποθαρρυνθείτε αν σας φανεί γεμάτο το υπαίθριο πάρκινγκ, διότι η παραλία είναι τόσο μεγάλη, που θα βρείτε χώρο. Προς τα δεξιά βρίσκεται ένα beach bar με ξαπλώστρες κι ένα ευχάριστα διακριτικό mid-tempo vibe. Στ’ αριστερά τα πράγματα είναι πιο ρομαντικά, παρεΐστικά και... pet friendly σχεδόν σε ίσες δόσεις.

Για να στείλετε το μυαλό σας στην Αμοργό

Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 4

Μικρός Άγιος Νικόλαος
Δίπλα στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, καθώς κινείστε προς το λόφο στα δυτικά, υπάρχει ένας «κρυμμένος» θησαυρός. Ανηφορίστε στο πέτρινο εκκλησάκι στη νησίδα και ακολουθήστε το μονοπάτι από την πίσω πλευρά, που θα σας βγάλει σε έναν προστατευμένο κολπίσκο, με βράχια και γαλαζοπράσινα νερά. Η κατάβαση είναι σχετικά εύκολη και με λίγη προσοχή θα βρεθείτε σε μια μαγευτική παραλία, που χωράει το πολύ τρεις παρέες. So, please behave!

Για οικογενειακή ευτυχία

Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 5

Χάρακας
Η παραλία του Χάρακα βρίσκεται απέναντι από τον οικισμό που θα συναντήσετε μετά την Παλαιά Φωκαία και το Θυμάρι οδηγώντας προς Σούνιο. Λίγα μέτρα μετά την ταμπέλα «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα», που θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι, εκεί όπου τελειώνει ο Δήμος Κερατέας, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε το χωματόδρομο ανάμεσα στα πάρκινγκ σκαφών. Ψιλή άμμος, καθαρά νερά και δύο beach bars συνθέτουν το σκηνικό αυτής της όμορφης παραλίας, την οποία προτιμούν κυρίως οι οικογένειες.

Κάναμε beach-safari στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 6

Χαμολιά
Κατευθυνόμενοι από το Μαρκόπουλο προς το Πόρτο Ράφτη, στρίψτε αριστερά στη διασταύρωση προς Βραυρώνα, ακολουθώντας τις ταμπέλες για Χαμολιά. Αυτήν την ήσυχη παραλία προτιμούν κυρίως οι οικογένειες αλλά και όσοι διαθέτουν εξοχικό στη γύρω περιοχή λόγω του ότι κρατά αποστάσεις από την πολυκοσμία. Μετά τα βράχια της αριστερής πλευράς, όπου αρκετοί βάζουν επίσης την πετσέτα τους, υπάρχει ένα απόμερο σημείο το οποίο προτιμούν οι γυμνιστές.

Σέσι
Εκεί όπου τα αλμυρίκια ακουμπάνε στο κύμα, τα καθαρά νερά, το ψιλό βοτσαλάκι και η άμμος έχουν κάνει το Σέσι μία από τις πιο αγαπημένες ελεύθερες οικογενειακές παραλίες της Αττικής. Θα τη βρείτε περίπου στα 30 χιλιόμετρα μετά τον Τύμβο του Μαραθώνα, μετά το Γραμματικό, αφού διασχίσετε ένα βατό χωματόδρομο. Το μικρό και το μεγάλο Σέσι αποτελούν διαχρονικό καταφύγιο, αρκετά εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον.

Αυτήν την περίοδο, τα beach bars λειτουργούν μόνο για τake away, ενώ οι ξαπλώστρες και οι παρόχες αναδιαμορφώνονται με γνώμονα την αποφυγή στενών αποστάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.