Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι διακοπές παραμένουν μακρινό όνειρο. Είσαι τύπος της αδρεναλίνης, της χαλάρωσης, του «Τώρα, μωρέ, μπαίνω!­»; Οι οργανωμένες πλαζ της Αττικής τα έχουν όλα.

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής

Ο Ιούλιος έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες - παρ' ότι άργησαν λίγο να μπουν σε κλίμα καλοκαιριού- έχουν ήδη κάνει την καθημερινότητα αφόρητη. Μπορεί οι διακοπές για κάποιους να αργούν, όμως οι οργανωμένες πλαζ της Αττικής περιμένουν ήδη τους λουώμενους, προσφέροντας πληθώρα ανέσεων και καλοκαιρινών εμπειριών. Μπορεί να προτιμάς τη χαλάρωση σε μία λουξ ξαπλώστρα ή καλύτερα μία έκρηξη αδρεναλίνης πάνω στο νερό. Μπορεί να θέλεις να μοιραστείς όμορφες στιγμές με την οικογένεια ή ίσως να φτιάξεις νέες εμπειρίες με την παρέα. Μπορεί να προτιμάς τα γκουρμέ εστιατόρια ή τα πειραγμένα, εξωτικά κοκτέιλ. Για κάθε περίπτωση, υπάρχει μία κατάλληλη παραλία που θα σου προσφέρει ό,τι προτιμάς, και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να τη βρεις!

Ακτή του Ήλιου

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 1

Δυο βήματα από την αθηναϊκή καθημερινότητα, η Ακτή του Ήλιου είναι η πιο προσβάσιμη απόδραση της αττικής ριβιέρας. Φοίνικες και άμμος, βότσαλο και αρμυρίκια συνθέτουν το τοπίο στο οποίο απλώνεται η βεντάλια των υπηρεσιών: από beach bars, εστιατόρια και beach volley, μέχρι μπουτίκ με είδη παραλίας και κατάστημα Best Buy για τους αμετανόητους του shopping.

Ξαπλώστρες και ναυαγοσώστες είναι στα αυτονόητα, ενώ σήμα κατατεθέν της παραλίας αποτελούν τόσο τα ηλιόλουστα αφράτα πουφ του «Nalu» όσο και τα σκιερά καθιστικά του «Akanθus» για κουβεντούλα και τσιμπολόγημα κάτω απ’ τα αρμυρίκια. Το beach fun τονώνουν τσουλήθρες και ποδήλατα θαλάσσης, ενώ το «Bolivar Beach Bar» ανεβάζει ρυθμούς με ένα ατελείωτο line up από Έλληνες και ξένους DJs και το εξαιρετικό «Macaw beach bar» υπογραμμίζει το tropical mood της παραλίας.

Είσοδος: € 5 καθημερινές, € 6 σαββατοκύριακα / € 3 όλες τις ημέρες για παιδιά 5-12 ετών αλλά και για άτομα άνω των 65 ετών. Τις καθημερινές η ξαπλώστρα είναι δωρεάν, ενώ τα σαββατοκύριακα κοστίζει € 2. Είσοδος δωρεάν για δημότες.

Λεωφ. Ποσειδώνος έναντι 62, Άλιμος, 2109855169, www.aktitouiliou.gr

Αστέρας Γλυφάδας

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 2

Ένα μακροβούτι απόσταση από το κέντρο της Γλυφάδας, ο Αστέρας ξεχωρίζει όχι μόνο για το εξαιρετικό του location, αλλά και για τη φινέτσα των εγκαταστάσεων και το εύρος των δραστηριοτήτων που προσφέρει. Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Αττικής διαχρονικά, με χωρητικότητα που φτάνει τα 5.000 άτομα, καθένα από τα οποία βρίσκει εδώ αυτό που του ταιριάζει. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται γήπεδα beach volley και beach soccer, ενώ το φυσικό ατού της απέραντης αμμουδιάς συμπληρώνει ένα ζωηρό pool side area. Το «Balux Café - The House Project» είναι σημείο αναφοράς στην ακτογραμμή της Γλυφάδας, με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του να συναγωνίζεται σε ευρηματικότητα την ανήσυχη κουζίνα, ενώ ο παιδότοπος λειτουργεί ως απαραίτητο αγχολυτικό για οικογενειακές επισκέψεις.

Επιπλέον νότες χαλάρωσης προσφέρει το «Balux Seaside Escape», με την εξωτική cocktail list και την ευρεία γκάμα από premium ετικέτες να ανοίγουν την όρεξη για τις πολυνησιακές γεύσεις της κουζίνας, ενώ τα «Balux Privé», «Dreams» και «Septem Privé» ξεχωρίζουν για custom made εκδηλώσεις. Το «Ark», τέλος, συνδυάζει υπέροχη θέα, σύγχρονη αισθητική, εκλεκτές ποικιλίες καφέ, μοναδικά κοκτέιλ, αλλά και υψηλού επιπέδου ελληνικές γεύσεις, σε ένα χώρο σύγχρονης αισθητικής με μοναδική θέα.

Ωράριο λειτουργίας: 8.30 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: € 4 σαββατοκύριακα / € 2 για δημότες Γλυφάδας.

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108941620, www.asterascomplex.com

South Coast

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 3

Προορισμός-σιγουράκι για beach fun, η πρώην Α΄ Πλαζ Βούλας είναι η πιο mise-en-place επιλογή της παραλιακής: aqua park με φουσκωτά παιχνίδια στην αριστερή, οικογενειακή πλευρά της αμμουδερής παραλίας, ειδικός χώρος για ρακέτες, άνετες ξαπλώστρες κατά μήκος της ακτογραμμής, αλλά και ποδήλατα θαλάσσης, σανίδες Sup, καταδύσεις και άλλες δραστηριότητες στη δεξιά πλευρά, που ανεβάζει ρυθμούς τα σαββατοκύριακα.

Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: € 6 σαββατοκύριακα, € 3 καθημερινές / € 2 όλες τις ημέρες για φοιτητές και ηλικίες 6-12 και 65+ / δωρεάν για παιδιά έως 6 ετών. Πάρκινγκ, ξαπλώστρα και ομπρέλα δωρεάν.

Αλκυονίδων 4, Ακτή Α΄ Βούλας, 2108959632, www.thalassea.gr

Yabanaki

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 4

Διαθέτει άκρως περιποιημένες εγκαταστάσεις για περισσότερες από 20 δραστηριότητες, από windsurf, waterski και wakeboards μέχρι beach volley, τένις παραλίας, aqua aerobic και εξειδικευμένα fitness events, αλλά και sessions μασάζ από το The Hands. Kι όλα αυτά, σαν έξτρα μπόνους στη μεγάλη αμμουδιά με τα ρηχά και ήρεμα νερά, τα οποία μπορείτε να χαζέψετε χαλαρώνοντας είτε στις ξαπλώστρες, στα ξύλινα κρεβάτια και στα πουφ του «Moana Beach House» είτε στο άκρως εξωτικό VIP σκηνικό του «Seaesta», όπου οι DJs ανεβάζουν τα beats μέχρι να ξαναφανούν οι αχτίδες του ήλιου.

Κι επειδή όλες αυτές οι δραστηριότητες φυσικό είναι να σας ανοίξουν την όρεξη, στο beach park του Varkiza Resort θα βρείτε, μεταξύ άλλων, το «Ciao Bella» με αυθεντική ιταλική pizza και pasta, το «Λαός και Καλαμάκι» που τυλίγει τις χορταστικές πίτες του μέχρι αργά το βράδυ, αλλά και τα «Isalos», «Sea Yard» και «V Café Restaurant» για λαχταριστούς μεζέδες, σνακ και καφέ όλη την ημέρα. Εννοείται, δε, ότι για άλλη μια χρονιά το «Holy Spirit» στήνει εδώ την παραθαλάσσια βάση του, για να σερβίρει μερικά από τα γευστικότερα κοκτέιλ των νοτίων προαστίων.

Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ.-7 μ.μ. Είσοδος: € 5 καθημερινές, € 6 σαββατοκύριακα και αργίες / € 3,50 για φοιτητές, ηλικίες 6-12 και 65+ / ελεύθερη για παιδιά έως 6 ετών. Ξαπλώστρες δωρεάν τις καθημερινές, € 5 σαββατοκύριακα και αργίες.

Ακτή Βάρκιζας, 2108972414, www.yabanaki.gr

Astir Beach

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 5

Η πιο εστέτ επιλογή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, όχι μόνο λόγω της προνομιούχου τοποθεσίας, αλλά και χάρη στις εξαιρετικές παροχές: δεν είναι μόνο το online booking της αφράτης ξαπλώστρας σου που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ετοιμάζεσαι να πατήσεις το πόδι σου σε εξωτικό προορισμό, αλλά και τα non-smoking areas της παραλίας, το δυνατό ελεύθερο wifi σε όλη την έκταση και φυσικά οι φινετσάτοι χώροι των γηπέδων θαλάσσιων σπορ (beach volley, ρακέτες, μαθήματα water ski) και η νιρβανική απόλαυση στο Orloff Spa. Την εμπειρία ολοκληρώνουν η healthy gourmet κουζίνα και οι cocktail specialists του νέου «Nice ’n’ Easy Seaside», που θα κατεβάσει στην Astir Beach την εμπειρία του από Κηφισιά, Κολωνάκι και Μύκονο.

Ωράριο λειτουργίας: 8 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: από € 20 καθημερινές (€ 10 για παιδιά 4-12 ετών), από € 30 σαββατοκύριακα και αργίες (€ 15 για παιδιά 4-12). Ξαπλώστρα και ομπρέλα συμπεριλαμβάνονται.

Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης, 2108901619, www.astir.gr/beach

Ακτή Βουλιαγμένης

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 6

Ποντάροντας στην κομψότητα της λιτότητας, η Ακτή Βουλιαγμένης αφήνει τη φυσική της ομορφιά (ξανθιά αμμουδιά και δροσερά νερά με Γαλάζια Σημαία) να λειτουργήσει ως βασικό θέλγητρο, το οποίο ενισχύει με παιδική χαρά, γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ. Το πλήρως εξοπλισμένο κεντρικό κυλικείο καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας ξαφνικής λιγούρας, ενώ το μενού της «Ωκεανίδας» είναι αξιόπιστη επιλογή για φαγητό.

Είσοδος: € 4 καθημερινές, € 5 σαββατοκύριακα και αργίες / € 3 καθημερινές και € 4 σαββατοκύριακα για φοιτητές, άνεργους και ηλικίες 6-18 και 65+ / € 1,50 καθημερινές, € 2 σαββατοκύριακα για δημότες. Ξαπλώστρα και ομπρέλα συμπεριλαμβάνονται.

Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση Α΄ Πλαζ Βουλιαγμένης, 2108960769, www.vouliagmeni-akti.gr

Grand Beach Λαγονήσι

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 7

Ένα απ’ τα καλύτερα οργανωμένα παραλιακά συγκροτήματα της Αττικής, η πρόσφατα ανακαινισμένη Grand Beach του «Grand Resort Lagonissi» είναι ένα από τα πιο σταθερά νεανικά hits του καλοκαιριού και όχι άδικα. Κινηματογράφος, γήπεδα βόλεϊ και τένις και ξαπλώστρες για... χάζι στα watersports συνθέτουν την παραθαλάσσια σαγήνη, μαζί με το café και το εστιατόριο με family-friendly μενού. Επιπλέον, ιταλικές γεύσεις στο «Captain’s House», πολυνησιακή κουζίνα και εντυπωσιακά cocktails στο «Kohylia», θαλασσινοί μεζέδες στο «Ουζερί Aegeon», κρητικές γεύσεις στη «Γαλάζια Ακτή», μεσογειακή κουζίνα στο «Mediterraneo» αλλά και ελληνική στον «Ποσειδώνα» συμπληρώνουν το πλούσιο μενού της Grand Beach. Και σαν αυτά να μην ήταν ήδη αρκετά, ένα νέο waterpark έχει προστεθεί, υποσχόμενο ατέλειωτες ώρες χαρούμενου πλατσουρίσματος για τους μικρότερους επισκέπτες, ενώ ακόμη περισσότερα προνόμια καθώς και πρόσβαση στην πισίνα του ξενοδοχείου παρέχονται στα μέλη του Grand Beach Membership Club.

Ωράριο λειτουργίας: 8 π.μ.-8 π.μ. Είσοδος: € 19 καθημερινές με ελαφρύ γεύμα ή € 12 χωρίς, € 40 σαββατοκύριακα με πλούσιο γεύμα και σαλάτα ή € 25 χωρίς / παιδιά 2-12 ετών € 12 καθημερινές με παιδικό μενού ή € 6 χωρίς, € 18 σαββατοκύριακα με παιδικό μενού ή € 12 χωρίς. Πάρκινγκ: € 6 τις καθημερινές, € 12 τα σαββατοκύριακα, μηχανές € 3 και € 6 αντίστοιχα.

40ό χλμ. λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, 2291076000, www.lagonisiresort.gr/athens-grand-beach

Cape Sounio

Τα καλύτερα οργανωμένα μακροβούτια στις παραλίες της Αττικής - εικόνα 8

Ήλιος, θάλασσα κι αρχαία μνημεία: η χρυσή τριάδα της ελληνικότητας συγκεντρώνεται σε ιδανική αναλογία στο «Cape Sounio Grecotel», το διάσημο ξενοδοχείο με την κοσμοπολίτικη παραλία, την οποία διατηρεί ανοιχτή σε όλους, εξασφαλίζοντας χαλαρή ιδιωτικότητα και πεντακάθαρα νερά. Υπάρχουν διάφορες χρεώσεις ανάλογα με τη χρήση που θα κάνει κάθε επισκέπτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις παροχές για παιδιά, με ειδικά προγράμματα ψυχαγωγίας στην Grecoland, ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες βάσει διαθεσιμότητας.

Όσο για την κουζίνα του «Cape Sounio», ο head chef Σάκης Τζανέτος κρατά ψηλά τη σημαία της φινέτσας στα έξι εστιατόρια του συγκροτήματος («Aegean», «So Oriental», «Cape Sounio Restaurant», «The Restaurant», «Panorama Lounge Bar», «Γυαλί»), όπου σε συνεργασία με την ιδιόκτητη φάρμα Agreco προσφέρει μια βεντάλια επιλογών η οποία καλύπτει όλο το φάσμα, από την ελληνική και τη μεσογειακή γκουρμέ κουζίνα μέχρι τη διεθνή και την ασιατική.

67o χλμ. λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, 2292069700, www.capesounio.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.