13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες

Ο Αύγουστος στην πόλη δεν βγαίνει χωρίς βουτιές. Χαρτογραφήσαμε τις νότιες παραλίες της Αττικής και εντοπίσαμε τα δυνατότερα σημεία τους για ολοήμερη απόλαυση: από τα σημεία που θα χαλαρώσετε σαν σε νησί και τα θαλάσσια σπορ ως τα brunch και τα party που θα σας κρατήσουν εδώ ως το πρωί.

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες

Ο Αύγουστος στην πόλη δεν βγαίνει χωρίς βουτιές. Χαρτογραφήσαμε τις νότιες παραλίες της Αττικής και εντοπίσαμε τα δυνατότερα σημεία τους για ολοήμερη απόλαυση: από τα σημεία που θα χαλαρώσετε σαν σε νησί και τα θαλάσσια σπορ ως τα brunch και τα party που θα σας κρατήσουν εδώ ως το πρωί.

#1 Πολυνησιακές γεύσεις στην πισίνα του «Balux Seaside»

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 1

Αποικιακή αύρα και εξωτική ατμόσφαιρα, μεγάλη πισίνα και δροσερά cocktails, φοίνικες, ξαπλώστρες, τέντες και μπουκαμβίλιες... Μια μικρή όαση σε απόσταση μιας γκαζιάς από το κέντρο της Αθήνας, το «Balux Seaside + Pool» είναι ένα από τα σπουδαιότερα στολίδια της Γλυφάδας. Όμως δεν είναι μόνο η λαμπερή εικόνα του που θα σας κάνει θαμώνες του. Η χαλαρή κομψότητα της διακόσμησης και η προσεγμένη πολυτέλεια των παροχών του προδίδουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της έννοιας «καλοκαιρινή ραστώνη», που συμπληρώνεται από τις πολυνησιακές γεύσεις του εκλεκτικού μενού, για να προσφέρει μια χορταστική, all day εμπειρία.

#2 Δαμάζουμε τον άνεμο στο «Athens Windsurf»

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 2

Αν ανήκετε στο κλαμπ εκείνων που νιώθουμε ένα κενό μέσα μας κάθε φορά που βλέπουμε τα windsurfs να σκίζουν τα κύματα ενώ μετράμε άλλη μία χρονιά που πέρασε χωρίς να μάθουμε το άθλημα που χαζεύουμε απ’ την παραλία, το «Athens Windsurf» στον Άγιο Κοσμά είναι το ιδανικό μέρος να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μέχρι τις διακοπές μαθαίνοντας, και μάλιστα με έκπτωση για τα μέλη του αθηνόραμα Club. Παρέχονται μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ υπάρχουν επίσης τμήματα για ιστιοπλοΐα και SUP (stand up paddle).

#3 Η σαλάτα του καλοκαιριού στο «Αγορά Riviera»

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 3

Αν το καλοκαίρι σας έχει γεύση από καρπούζι με φέτα, ετοιμαστείτε να ανεβάσετε level στη γεύση της νοσταλγίας σας, απολαμβάνοντας την ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής συνταγής με δροσερή κινόα και τραγανές καρδιές μαρουλιού να προσθέτουν σώμα στον κλασικό συνδυασμό, στο ολοκαίνουριο «Αγορά Riviera». Αδερφάκι του «Αγορά Select» από τη γειτονιά του «Hilton», το νέο entry της παραλίας της Βουλιαγμένης επικεντρώνεται στη μεσογειακή κουζίνα, την οποία σερβίρει σε καλαίσθητο μίνιμαλ χώρο, σε απόσταση πλατσουρίσματος από τη θάλασσα.

#4 Clubbing στο «Bolivar Beach Bar»

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 4

Με τη σιγουριά του τροπαιούχου της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής του καλοκαιριού, το «Bolivar Beach Bar» ξεδιπλώνει για άλλη μια χρονιά ένα ευρύτατο roster από παγκοσμίου φήμης DJs, με ονόματα όπως o Nick Warren, ο David Morales και οι Royksopp να πρωταγωνιστούν, ενώ αυτό το Σάββατο 28 Ιουλίου το Beach House Festival επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, με τους K. Βήτα και Mikael Delta να πλαισιώνονται από στιβαρό lineup δυναμικών ονομάτων της electronica, για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της ηγέτιδας δύναμης στο καλοκαιρινό clubbing.

#5 Λουκούλειο brunch στο «The Margi»

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 5

Πέρασες όλον τον χειμώνα να χτίζεις το καλοκαιρινό κορμί σου, τώρα μπορείς να το κακομάθεις και λίγο. Μετά την πρωϊνή Κυριακάτικη βουτιά στα ήρεμα ζεστά νερά της Βουλιαγμένης, ανηφόρισε προς το «The Margi Hotel» και χάρισε στον εαυτό σου μια γεύση από το πιο ακλόνητο winner της χρονιάς: ατόφια πρωτεϊνη από τα λαχταριστά αυγουλάκια της πολυθρύλητης The Margi Farm (η οποία προμηθεύει και τα περισσότερα απ’ τα υλικά του εκτενούς brunch menu του ξενοδοχείου) και ξεδιάντροποι υδατάνθρακες στις γλυκές προτάσεις του καταλόγου, κι όλα αυτά σε μια ζωηρή ατμόσφαιρα με αέρα έξτρα κοσμοπολίτικο.

#6 Ολοήμερη απόδραση στο Πόρτο Ράφτη

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 6

Μια ανάσα δρόμο από την Αθήνα, το Πόρτο Ράφτη έχει να προτείνει τρία κλασικά στέκια που θα σας αναλάβουν full time, από το πρωί μέχρι το βράδυ: με γευστικά πιάτα για το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας από νωρίς στο ξύλινο deck του «Navy Style», ηλιόλουστη ραστώνη by the pool στο «Porto Marina - Πισίνα» μετά τις πρώτες θαλασσινές βουτιές, και το τρίπτυχο ψαράκι-τσιπουράκι-μπουζουκάκι στο μουσικό θαλασσομεζεδοπωλείο «Άμμος», για το ιδανικό κλείσιμο μιας μέρας που δεν θα θέλετε να τελειώσει.

#7 Sunset cocktails στο «Poseidon»

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 7

Είτε με φόντο το υπερθεαματικό πανόραμα του «The Skybar 360°», μπροστά στην πισίνα στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, είτε με άμμο στα δάχτυλα και lounging στις ξαπλώστρες του «Poseidon Beach Bar», το αγαπημένο «Poseidon Hotel» στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου είναι ένας must προορισμός για mood καλοκαιρινών διακοπών εντός των ορίων της Αθήνας, που μετατρέπεται σε εξωτική εμπειρία με ένα Poseidon Skyfall στο χέρι, με τζιν, ροδάκινο, λίτσι και φρέσκο χυμό λάιμ και κράνμπερι.

#8 Healthy gourmet bites στο «Nice ‘n’ Easy»

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 8

Ένα από τα πιο καυτά openings του φετινού καλοκαιριού, το «Nice 'n' Easy» μετά το Κολωνάκι, την Κηφισιά και τη Χώρα της Μυκόνου, κατεβάζει τη healthy gourmet φιλοσοφία του στο «Nice ‘n’ Easy Seaside», στην κοσμοπολίτικη πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκεί, η πολυσυλλεκτική κουζίνα κρεατικών και θαλασσινών συναντιέται με πολλές vegan, gluten-free και bio υγιεινές επιλογές, σε ένα boho-chick περιβάλλον όπου το ξύλο, η πέτρα και τα σχοινιά δημιουργούν την αίσθηση ενός ντεκ έτοιμου να σε ταξιδέψει πολύ, πολύ μακριά.

#9 Beach fun στο YaBaNaKi

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 9

Έχει καθιερωθεί ως «η fun πλευρά της παραλίας» κι όχι άδικα: μια από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες πλαζ της Αττικής, διαθέτει άκρως περιποιημένες εγκαταστάσεις για δραστηριότητες από windsurf και wakeboard μέχρι beach volley, aqua aerobic, αλλά και sessions χαλάρωσης από τις υπηρεσίες μασάζ του «The Hands». Kι όλα αυτά plus τη μεγάλη αμμουδιά, τα ρηχά και ήρεμα νερά της οποίας θα χαζέψετε χαλαρώνοντας είτε σε μια από τις ξαπλώστρες, τα sunbeds και τα πουφ του «Moana Beach House» είτε στο άκρως εξωτικό VIP σκηνικό του «Seaesta».

#10 Glambathing στην Astir Beach

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 10

Η πιο εστέτ επιλογή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, η Astir Beach, βάζει το glam στο sunbathing με μια σειρά από λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τη διαφορά αυτού του προσεγμένου στην εντέλεια χώρου: δεν είναι μόνο το online booking της αφράτης ξαπλώστρας που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πατάς εξωτικό προορισμό προτού καν μπεις στο αυτοκίνητο, αλλά και οι non-smoking areas της παραλίας, το δυνατό wifi παντού και, φυσικά, οι φινετσάτοι χώροι των θαλάσσιων σπορ (beach volley, ρακέτες, μαθήματα water ski), ασορτί με τους εκλεκτικούς επισκέπτες τους.

#11 Grand Beach, ένας seaside πολυχώρος

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 11

Ένα απ’ τα καλύτερα οργανωμένα παραλιακά συγκροτήματα της Αττικής, η πρόσφατα ανακαινισμένη Grand Beach του «Grand Resort Lagonissi» είναι ένα από τα πιο σταθερά νεανικά καλοκαιρινά hits και όχι άδικα. Κινηματογράφος, γήπεδα βόλεϊ και τένις και ξαπλώστρες για χάζι στα watersports συνθέτουν την παραθαλάσσια σαγήνη, που συμπληρώνεται από καφέ και εστιατόριο με family-friendly μενού για όλα τα γούστα. Και σαν αυτά να μην είναι ήδη αρκετά, έχει προστεθεί ένα νέο waterpark, υποσχόμενο ατέλειωτες ώρες χαρούμενου πλατσουρίσματος για τους μικρότερους επισκέπτες.

#12 Εξερεύνηση αλά Indiana Jones στην Ανάβυσσο

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 12

H ντουμπλ-φας παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο είναι ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία όπου μπορείτε να απλώσετε ελεύθερα πετσέτα: παρεΐστικη ατμόσφαιρα με νότες ρομαντζάδας στα αριστερά, αλλά και ξαπλώστρες, μουσική και ζωηράδα στα δεξιά της. Η περιοχή κρύβει ωστόσο κι ένα μυστικό πίσω απ’ το πέτρινο εκκλησάκι, του οποίου τα γαλαζοπράσινα νερά φυλάσσονται από τους θαμώνες σαν θησαυρός. Στη μικροσκοπική παραλία που θα ανακαλύψετε θα σας οδηγήσουν βραχάκια που περπατιούνται εύκολα για να την προσεγγίσετε, όχι όμως και για να την εγκαλείψετε, αφού δεν θα σας κάνει καρδιά να την αφήσετε πίσω…

#13 Οικογενειακή αλεγρία στον Χάρακα

13 must εμπειρίες στις νότιες παραλίες - εικόνα 13

Μια απ’ τις μεγαλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αττικής, ευλογημένη με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, η παραλία του Χάρακα είναι ρηχή και φαρδιά αρκετά για να ικανοποιεί τις αγωνιστικές ανάγκες των ρακετάδων, αλλά και κοσμική τόσο, ώστε να έχει όλες τις ανέσεις που φέρνουν δύο beach bar, κομπλέ με ξαπλώστρες και ομπρέλες από φοινικόφυλλα. Κατευθυνθείτε προς τα όρια του Δήμου Κερατεάς, προσπεράστε την Παλαιά Φωκαία, ακολουθήστε το χωματόδρομο ανάμεσα στα πάρκινγκ σκαφών και θα την εντοπίσετε απέναντι από τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.