8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας

Σκανάρουμε το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και τσεκάρουμε τα νέα hot spot και υπηρεσίες για κάθε στιλ.

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας

Το παραλιακό μέτωπο της Αττικής προσφέρει πολλές επιλογές, σχεδόν ανεξάντλητες, που θα μας βοηθήσουν να καταλαγιάσουμε –έστω και προσωρινά– τη διάθεση φυγής. Ετοιμαστείτε λοιπόν! Οι καλύτερες μέρες του φετινού καλοκαιριού είναι μπροστά μας...

Ακτή του Ήλιου

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 1

Κοντινή και εύκολα προσβάσιμη παραλία από τον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης με φοίνικες, βότσαλο και άμμο, σκιά από αρμυρίκια στην αριστερή πλευρά και μεγάλη γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών (beach bars, εστιατόριο, beach volley, κατάστημα με είδη θαλάσσης, ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, τουαλέτες, πρόσβαση για ΑμεΑ, ναυαγοσώστες). Must τα αφράτα πουφ στο «Nalu» για ηλιοθεραπεία στην ακροθαλασσιά, καθιστικά για κουβέντα και τσιμπολόγημα κάτω από τα αρμυρίκια στο «Akanθus», ανεβασμένα beats με γνωστούς DJs στο «Bolivar Beach Bar», παιχνίδια με τσουλήθρες και ποδήλατα θαλάσσης. Επίσης, υπάρχει το εξαιρετικό «Macao beach bar» και το γνωστό κατάστημα «best-buy».

Λεωφ. Ποσειδώνος, έναντι 62, Άλιμος, 2109855169. Είσοδος: € 5 τις καθημερινές και € 6 τα σαββατοκύριακα, παιδιά 5-12 ετών και άτομα άνω των 65 ετών € 3 όλες τις ημέρες. Τις καθημερινές η ξαπλώστρα είναι δωρεάν και τα σαββατοκύριακα κοστίζει € 2 η μία.

Αστέρας Γλυφάδας

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 2

Το πασίγνωστο παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται μιαν ανάσα από το κέντρο της κοσμοπολίτικης Γλυφάδας έχει ως ατού την τοποθεσία, τις πολύ καλές εγκαταστάσεις και την ποικιλία των επιλογών. Το γνωστό και μη εξαιρετέο «Balux Cafe-The house project» μοιάζει με ένα ευρύχωρο σπίτι στην παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, να φάτε ένα καταπληκτικό γεύμα στο χώρο της κουζίνας, να αράξετε με τους φίλους σας στο χώρο της βιβλιοθήκης ή να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν ξέγνοιαστα στον παιδότοπο.

Από την άλλη, το «Balux Seaside Escape» σας δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσετε στην πισίνα ή στη θάλασσα, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσετε την πολυνησιακή κουζίνα του και τα εξωτικά κοκτέιλ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το «Ark», τέλος, είναι ένας all-day χώρος που τα έχει όλα: μαγευτική θέα, μοντέρνο σχεδιασμό, υψηλoύ επιπέδου γεύσεις με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη, μοναδικά κοκτέιλ και εξαιρετικά σπάνια χαρμάνια καφέ. Το «παιχνίδι» παίζεται κυρίως στην πισίνα και κάτω από τις καλαμωτές του παραθαλάσσιου μπαρ, ενώ στην απέραντη αμμουδιά με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, σας περιμένουν γήπεδα beach volley και beach soccer για εναλλακτική άθληση και διασκέδαση.

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108940566, www.asterascomplex.com Ώρες λειτουργίας: 8.30 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: € 4 τα σαββατοκύριακα ή € 2 για τους δημότες Γλυφάδας.

South Coast

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 3

Η αμμουδερή Α΄ Πλαζ Βούλας είναι δημοφιλές στέκι για καθαρόαιμο beach fun. Οι οικογένειες προτιμούν την αριστερή πλευρά της παραλίας με aqua park με φουσκωτά παιχνίδια μέσα στη θάλασσα, ενώ τη δεξιά πλευρά τιμά η νεολαία και οι πιο fit λουόμενοι. Διαθέτει διάφορους χώρους εστίασης και αναψυχής (γήπεδο beach volley κ.λπ.) συν τις κλασικές παροχές (αποδυτήρια, ντους, parking). Τα σαββατοκύριακα τα vibes ανεβαίνουν, ενώ τα τουρνουά beach volley σας περιμένουν να δηλώσετε συμμετοχή και... να διακριθείτε!

Αλκυονίδων 4, Ακτή Α΄ Βούλας, 2108958800, www.thalassea.gr. Ώρες λειτουργίας: 8 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: € 6,50 τα σαββατοκύριακα, € 5,50 τις καθημερινές. Η ξαπλώστρα κοστίζει € 4.

YaBaNaKi

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 4

Από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες πλαζ, τo ΥaBaNaKi διαθέτει μεγάλη αμμουδιά, ρηχά νερά, υποδομές για θαλάσσια σπορ και παιχνίδια, άφθονες επιλογές για φαγητό και πάνω από όλα μια ακαταμάχητη προσέγγιση beach fun. Η οργανωμένη πλαζ της Βάρκιζας (όπως λεγόταν παλιότερα) θυμίζει άτυπο «beach mall». Δοκιμάστε γεύσεις από την Άπω Ανατολή στο «Kazoku», pizza και pasta στο κλασικό γλυφαδιώτικο «Vincenzo», τιμήστε το νέο υπερπλήρη κατάλογο των «Goody’s Burger House», τσιμπολογήστε ψαρικά και θαλασσινά στον «Ίσαλο» ή κρεατικά στο «Σουβλάκι», ενώ το «Da Vinci» σας περιμένει για καλό καφέ και εθιστικά παγωτά. Επίσης, στο «Nova Gea» μη χάσετε τους φρεσκότατους χυμούς, στο «Holy Spirit» τα θεσπέσια κοκτέιλ και στο «Moana beach bar» καλοκαιρινή μουσική και πολλά σπορ. Τέλος, για δεξιώσεις και πριβέ παραλιακές εμπειρίες υπάρχει το «Varkiza Resort».

Ακτή Βάρκιζας, 2108972414, www.yabanaki.gr. Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-7 μ.μ. Είσοδος: € 5 τις καθημερινές και € 6 τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Φοιτητές, υπερήλικες και παιδιά 7-12 ετών πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο € 3,50, ενώ τα παιδιά έως 6 ετών μπαίνουν δωρεάν. Τις καθημερινές οι ξαπλώστρες είναι χωρίς χρέωση, τα σαββατοκύριακα κοστίζουν € 5 η μία, ενώ τις αργίες το κόστος για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα είναι στα € 10.

Astir Beach

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 5

Σε μια από τις πιο προνομιούχες τοποθεσίες, η πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι ομολογουμένως η πιο κοσμοπολίτικη της Αττικής. Αν ονειρεύεστε μια πλαζ όπου μπορείτε να κάνετε online κράτηση της ξαπλώστρας σας και να τη βρείτε να σας περιμένει μαζί με πετσέτα θαλάσσης και παγωμένο εμφιαλωμένο νερό, αν σας φαίνεται εξαιρετικό ατού ο χώρος για μη καπνίζοντες ή αν χρειάζεστε wi-fi που πιάνει παντού και «φυσάει», τότε το «Astir Beach» είναι φτιαγμένο για σας. Αφού απολαύσετε τη θάλασσα, χαλαρώστε στο ιδιωτικό «Orloff Spa», ανακαλύψτε τα δύο εστιατόρια της παραλίας, εξερευνήστε τα διαφορετικά μαγαζιά-boutiques και βυθιστείτε σε έναν καλοκαιρινό παράδεισο που μοιάζει τόσο μακριά από την καθημερινότητα αλλά βρίσκεται τόσο κοντά στο σπίτι... Η κάρτα μέλους, τέλος, σας εξασφαλίζει exclusive πακέτα και προσφορές.

Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης, 2108901619, astir-beach.com. Ώρες λειτουργίας: 8 π.μ.-9 μ.μ. Eίσοδος: € 15 τις καθημερινές, € 25 τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τα παιδιά 5-12 ετών πληρώνουν € 8 και € 13 αντίστοιχα. Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνονται οι ξαπλώστρες και η ομπρέλα.

Ακτή Βουλιαγμένης

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 6

Ωραιότατη αμμουδιά με πεύκα, δροσερά νερά και χώρο με γκαζόν. Υπάρχει παιδική χαρά, γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ. Επίσης η Ακτή διαθέτει ράμπα για πρόσβαση των AμεA στη θάλασσα και ειδικές τουαλέτες, πάρκινγκ, ιατρείο, ναυαγοσώστες, αποδυτήρια και ντους. Το κεντρικό κυλικείο είναι πλήρως εξοπλισμένο, ενώ το μενού στην «Ωκεανίδα» δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Και με γαλάζια σημαία από το 2015!

Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση Α΄ Πλαζ Βουλιαγμένης, 2108960769. Είσοδος: € 4 τις καθημερινές μαζί με ομπρέλα και € 5 τα σαββατοκύριακα. Μειωμένο (άνω των 65, άνεργοι, φοιτητές, ανήλικοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες) € 3 και € 4 αντίστοιχα. Τα παιδιά έως 6 ετών δωρεάν, δημότες € 1,50 τις καθημερινές και € 2 τα σαββατοκύριακα.

Grand Beach Λαγονήσι

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 7

Στο «Grand Resort Lagonissi», το «Grand Beach» θεωρείται ένα από τα καλύτερα οργανωμένα παραλιακά συμπλέγματα της Αττικής (ειδικά μετά τη φετινή ανακαίνιση που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα σας αφήσει άφωνους). Με γαλανά νερά, αποτελεί αγαπημένο στέκι των αθλητικών τύπων και της απαιτητικής νεολαίας. Ο χώρος περιλαμβάνει γήπεδα βόλεϊ, τένις, ομπρέλες και ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, ιατρείο, καφετέρια, κινηματογράφο κι ένα πολύ καλό εστιατόριο με υπερπλήρες μενού για όλα τα γούστα.

40ό χλμ. λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, 2291076000. Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ.- 8 μ.μ. Είσοδος: € 15 τις καθημερινές και € 25 τα σαββατοκύριακα. Παιδιά έως 12 ετών € 10 και € 15, αντίστοιχα. Η στάθμευση Ι.Χ. τις καθημερινές θα σας κοστίσει € 6, τα σαββατοκύριακα € 12 και € 3 και 6, αντίστοιχα, για μηχανή. Όσοι διαθέτουν κάρτα Grand Beach Membership Club μπορούν να απολαύσουν και την πισίνα του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με αρκετά ακόμα προνόμια.

Cape Sounio

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας - εικόνα 8
O σεφ Σάκης Τζανέτος του «Cape Sounio»

Ο ναός του Ποσειδώνα από τη μια και τα ιστιοπλοϊκά από την άλλη κυριαρχούν στη θέα που προσφέρει η παραλία του ξενοδοχείου «Cape Sounio Grecotel», το οποίο συγκαταλέγεται δικαιωματικά στον «αφρό» της αθηναϊκής ριβιέρας. Τα πεντακάθαρα νερά της παραλίας του διάσημου ξενοδοχείου και η χαλαρή ιδιωτικότητα που προσφέρει είναι σταθερές αξίες. Πρόσβαση σε αυτήν εκτός από τους πελάτες του ξενοδοχείου έχουν και όσοι λουόμενοι το επιθυμούν. Στο χώρο υπάρχει εστιατόριο υψηλού επιπέδου και καφέ, ενώ η πισίνα του ξενοδοχείου είναι διαθέσιμη μόνο στους πελάτες του.

Φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παροχές για τα παιδιά με ειδικά προγράμματα διασκέδασης. Στο γαστρονομικό πεδίο, ο head chef Σάκης Τζανέτος δίνει ρέστα (και στα 7 εστιατόρια του συγκροτήματος) αξιοποιώντας τα εξαιρετικά υλικά που του προσφέρει η ιδιόκτητη φάρμα Agreco. Αφεθείτε στις γεύσεις τους!

67o χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, 2292069700, www.capesounio.com Είσοδος από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου. Η ξαπλώστρα κοστίζει € 25 το άτομο (πληρώνονται κατά την είσοδο στην παραλία).

Από τις κοντινές παραλίες ως την Ταϊτή

Τα αντηλιακά προϊόντα Hei Poa, με το μεθυστικό, τροπικό τους άρωμα, την αισθησιακή τους υφή θα μας «ταξιδέψουν» νοερά φέτος στην Ταϊτή, πατρίδα του μοναδικού δημοφιλούς ελαίου Μonoi. Το απόλυτο ελιξίριο περιποίησης και ομορφιάς, που συνδυάζει λάδι καρύδας για θρέψη και αναδόμηση της επιδερμίδας, άνθος tiare που καταπραΰνει την επιδερμίδα και βιταμίνη Ε με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.