Πού και τι θα φας στο food village του Συντάγματος

Το πεντανόστιμο 'κάτω αριστερά' τμήμα της δημοφιλούς πλατείας και η μόνη πυξίδα που θα χρειαστείς για after shopping γεύματα και γευστικές γιορτινές βόλτες.

Εστιατόρια στο Σύνταγμα 2023

"Πού να πεταχτούμε για ένα φαγητό στο Σύνταγμα;". Δεν υπάρχει πιο συχνή ερώτηση αυτή την εποχή. Βλέπεις, η δημοφιλής περιοχή της Αθήνας είναι εκείνη που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις ημέρες που διανύουμε, για λόγους προφανείς. Εμείς, επιχειρούμε μία χαρτογράφηση του "κάτω αριστερά" τμήματός της, που σφύζει από χρώμα, ζωντάνια και γεύση. Ειδικά ο ιστός των οδών Νίκης, Απόλλωνος, Σκούφου και Βουλής έχει εξελιχθεί σε Asian town της Αθήνας. Αλλά δεν περιοριζόμαστε μόνον εκεί, καθώς οι επιλογές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, δίχως να εγκλωβίζονται σε γεωγραφικά γευστικά τερέν. 

"Sushimou"

Το μέρος που έχει δημιουργήσει ο Αντώνης Δρακουλαράκος αποτελεί έναν ιδιαίτερο εκπρόσωπο της ιαπωνικής γαστρονομικής κουλτούρας. Σερβίρονται, κυρίως, δαντελένια σασίμι και νιγκίρι που έχουν δημιουργήσει φανατικό κοινό.

Σκούφου 6, τηλ. 211 4078457

"Nolan"

Το κοσμοπολίτικο comfort σποτ με τον λιτό, φωτεινό χώρο έγινε σουξέ από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του, χάρη στο μιξάρισμα ασιατικών και ελληνικών γεύσεων.

Βουλής 31, τηλ. 210 3243545

"Ovio"

Το εστιατορικό δημιούργημα του Πάνου Πολίτη και του Πάνου Ιωαννίδη έριξε ιταλική άγκυρα στην Απόλλωνος, υπηρετώντας στο έπακρο την κουζίνα της μπότας.

Απόλλωνος 4, τηλ. 211 4115755

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Birdman
Birdman
Εστιατόρια στο Σύνταγμα Ovio
Ovio
"Birdman"

Η ιαπωνική pub του Άρη Βεζενέ αγαπά την κουλτούρα των yakitori και των izakayas του Τόκιο, σερβίρει σε μία εντυπωσιακή μπάρα και συνδυάζει κοσμοπολιτισμό με coolness.

Βουλής 35, τηλ. 210 3212800

> Διάβασε ακόμη: "Κύριος" έφυγε, "Κύριος" ξαναήρθε

"Oinoscent"

Ένα από τα μέρη που ξεκίνησαν την οινική έκρηξη στην Αθήνα ωριμάζει όμορφα. Μαζί με τις μπόλικες και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον Άρη Σκλαβενίτη, θα απολαύσεις τα φροντισμένα πιάτα του Γιάννη Τσικουδάκη.

Βουλής 45-47, τηλ. 210 3229374

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Gaku
Gaku
"Spit Jack"

Στη new age rotisserie και ακριβώς πίσω από την κομψή μαρμάρινη μπάρα, οι σούβλες δε σταματούν στιγμή να γυρνούν. Hits όπως τα ζουμερά κοτόπουλα, οι μοσχαρίσιες πικάνιες, οι -must taste-τραγανιστές πάπιες καθώς και οι κρατσανιστές πορκέτες "μιλούν" από μόνα τους.

Σκούφου 10, τηλ. 210 3316003

"Winners"

Ένα από τα πιο νόστιμα vegan εστιατόρια της Αθήνας, που μαγειρεύει σχεδόν αποκλειστικά με βιολογικές πρώτες ύλες και έχει ανεβάσει αισθητά τον πήχη στο κομμάτι της γαστρονομικής προσέγγισης του συγκεκριμένου είδους διατροφής.

Νίκης 27, τηλ. 210 3220916

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Sushimou
Sushimou
"Metropolis Roof Garden"

Στον 10ο όροφο του "Electra Metropolis", o executive chef Χάρης Ζευγούλης παρουσιάζει μία μοναδική μεσογειακή dining εμπειρία, με φόντο τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης.

Μητροπόλεως 15, τηλ. 214 1006200

"Dosirak"

Από το 2004, σερβίρει πιάτα της κορεάτικης και ιαπωνικής κουζίνας σε ένα family friendly και ζεστό χώρο.

Βουλής 33, τηλ. 210 3233330

> Διάβασε ακόμη: Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

"Thea Terrace Bar and Restaurant"

Ένα από τα πιο ξεχωριστά "κρυφά" roof restos του κέντρου, στην ταράτσα του "Central Hotel", ξεχωρίζει για καλοφτιαγμένα πιάτα μεσογειακή κουζίνας και προσεγμένα signature cocktails.

Απόλλωνος 21, τηλ. 210 3234350

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Oinoscent
Oinoscent
"Ami gastrotheque"

Ένα feelgood γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist και ένα concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμοσμένο στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας. Γευστική επιμέλεια από τον Παναγιώτη Ζώκο και must taste τα entrecôte Café de Paris και η πληθωρική κρέπα στα πορτοκαλί χρώματα του mimolette.

Βουλής & Απόλλωνος, τηλ. 213 0302290

"Gaku"

Στο χώρο όπου επί πολλά χρόνια γαλούχησε τους γιαπωνεζόφιλους της πόλης (βλέπε "Furin Kazan"), το "Gaku" συνεχίζει την επιτυχία που ξεκίνησε από το Χαλάνδρι και στο κέντρο της πόλης. Η κουζίνα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι ασφαλώς στο επίκεντρο. Mεγάλη ποικιλία σε καλό σούσι, πιάτα σε izakaya style αλλά και μοντέρνο jap fusion καθώς και ψησταριά robata.

Απόλλωνος 2, τηλ. 210 3230970

"Κώστας"

Το ιστορικό σουβλατζίδικο ξεκίνησε το 1950 από τον μπαρμπα-Κώστα στην Αδριανού στην Πλάκα με το σύνθημα "Όχι άγχος". Από το 2003 το έχει αναλάβει ο εγγονός του Κώστας, που το λειτουργεί στο ίδιο στιλ και από το 2009 το μετέφερε στο Σύνταγμα. Τυλιχτό  με καλαμάκι άκρως ζουμερό, ελαφρύ και μεστό μαζί, με ωραία αλάδωτη πίτα, αρκούντως καυτερό, αλλά με πρόβειο γιαούρτι να το δροσίζει. Γεύση κλασική, με ισορροπία χωρίς περιττές φιοριτούρες.

Πεντέλης 5, τηλ. 210 3228502

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Ami Gastrotheque
Ami gastrotheque
"Λοbby"

Η νεότερη προσθήκη στα εστιατόρια του "Electra Metropolis Athens" συστήθηκε στο κοινό στα μέσα του περασμένου Απριλίου και είναι αρκετά πρωτότυπη, καθώς μιλάμε για ένα burgerάδικο προσαρμοσμένο στο λόμπι ενός ξενοδοχείου. Εδώ θα βρεις λαχταριστά slider burgers με την υπογραφή του σεφ Χάρη Ζευγούλη.

Βουλής 30, τηλ. 214 1006225

Λίγο πιο μακριά

"The Zillers"

 Η βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin πρόταση με την υπογραφή του σεφ Παύλου Κυριάκη έχει καθιερώσει το "The Zillers" στην αφρόκρεμα των γαστρονομικών προτιμήσεων στην Αθήνα. 

Μητροπόλεως 54, τηλ. 210 3222277

Εστιατόρια Σύνταγμα Χριστούγεννα 2022 Σερσέ Λα Φαμ
Σερσέ Λα Φαμ
"By The Glass"

Tο ατμοσφαιρικό wine bar-restaurant κρύβεται σε μια πολύ όμορφη στοά κι έχει μεγάλο οινικό ρεπερτόριο, με 500+ ετικέτες κυρίως από τον ελληνικό αλλά και τον ξένο αμπελώνα. Η κουζίνα του συνδυάζει μεσογειακά κι ελληνικά πιάτα. 

Στοά Ράλλη, τηλ. 210 3232560

"Ανεφάνη"

Η ελληνική κουζίνα είναι η βάση εδώ, σε πιάτα που εύκολα μοιράζονται, σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο. Όλα "γαρνίρονται" με ζωντανή μουσική καθημερινά.

Μνησικλέους 24, τηλ. 210 3222809

Εστιατόρια στο Σύνταγμα Ella
Ella Urban Greek Cuisine
Εστιατόρια στο Σύνταγμα Art Lounge
Art Lounge
"Ella Urban Greek Cuisine"

Ειλικρινείς ντόπιες γεύσεις ποτισμένες με σύγχρονες ιδέες. Τop τα ντολμαδάκια με καβουρδισμένα αμύγδαλα και το γιαούρτι μαστίχα και το μελωμένο ζυγούρι γιουβέτσι που λιώνει στο στόμα. Mια καλοφαγική εμπειρία που συνοδεύεται άριστα από την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.

Μητροπόλεως 26, τηλ. 210 3315547

> Διάβασε ακόμη: Κι αν η Μαυρομιχάλη είναι ο επόμενος hot δρόμος των Εξαρχείων;

"Art Lounge"

Στον 7ο όροφο του "NEW Hotel", το εν λόγω εστιατόριο συνδυάζει μοναδική θέα, αίσθηση ιδιωτικότητας και χαλαρά vibes, τέχνη και μοντέρνα αισθητική, καθώς και μία πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα με την υπογραφή του σεφ Μπάμπη Κουντούρη.

Ναυάρχου Νικοδήμου 1, τηλ. 210 3273170

"Ciel Athens"

Ένα ιδανικό σποτ για all day εξορμήσεις αγναντεύοντας την πόλη από ψηλά. Signature cocktails και brunch που σερβίρεται από το πρωί μέχρι... αργότερα, μπαίνουν εδώ σε πρώτο πλάνο.

Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως, τηλ. 210 3314727

"Grande Dame"

Στο κτίριο του 1817 με την περισσή νεοκλασική αρχοντιά και την εντυπωσιακή αρμονία εφαρμόζεται το concept του athenian tavern, με παλιά και μοντέρνα στοιχεία τόσο στο χώρο όσο και στο φαγητό. 

Νίκης 46, τηλ. 6936 060481 

Εστιατόρια Σύνταγμα Χριστούγεννα 2022 The Zillers
The Zillers
"Σερσέ Λα Φαμ"

Το μοντέρνο καφενείο της Μητροπόλεως έχει μοναδική αύρα συνδυαστικά με αυθεντική καρτποσταλική σαγήνη. Αποτελεί μία γέφυρα από το χθες στο σήμερα, από το κλασσικό στο νέο, από τον καφέ στο φαγητό.

Μητροπόλεως 46, τηλ. 210 3222020

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Dosirak

Βουλής 33, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Nolan

Βουλής 31-33, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Gaku

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Ciel

Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως, Μοναστηράκι
  • Bars

Ovio

Απόλλωνος 4, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Ella Greek Cooking

Μητροπόλεως 26, κέντρο
  • Εστιατόρια

Winners Vegan Restaurant

Ξεν. «Niki Athens», Νίκης 27, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Ami Gastrotheque

Βουλής & Απόλλωνος, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/04/2024

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.