Attic Moon

Σε αυτό το φιλόξενο, ευγενικό και σχετικά ήσυχο κινέζικο εστιατόριο μόλις δυο βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, το ντεκόρ χτίζει γέφυρες μεταξύ παραδοσιακού και μοντέρνου, με κόκκινα φαναράκια, ρόπτρα-λιοντάρια και ζωγραφιστές φλοράλ μπορντούρες. Βατό φαγητό αν και υπάρχουν και κάποιες κινέζικες ιδιαιτερότητες, με λίγη εμβόλιμη Ταϊλάνδη, τσάι, μπίρα, κρασί, καλές τιμές.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€20 - €30

Πληροφορίες:

Και μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Χρυσοί Σκούφοι 2015: Oι τάσεις της χρονιάς και οι επικρατέστεροι για βραβείο

Λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, τη Δευτέρα 20 Απριλίου στη «Μεγάλη Βρεταννία», καταγράφουμε και σχολιάζουμε τάσεις, φάσεις και νεωτερισμούς που σφράγισαν τη σεζόν από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Και μαζί παρουσιάζουμε τη λίστα των επικρατέστερων προς βράβευση εστιατορίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
16/04/2015

7 έθνικ γευστικές στάσεις στο Σύνταγμα

Είναι μια γειτονιά που έχει εξελιχθεί σε ένα πολυφυλετικό μοντέλο «τσέπης»: από τη Νίκης στην Απόλλωνος κι από κει στην Ξενοφώντος βρίσκεις πιάτα κινέζικα, ινδικά, γιαπωνέζικα και κορεάτικα, αλλά και εξίσου πολυφυλετικό κοινό.

Τα τυλιχτά της πόλης: Από το σουβλάκι στο φαλάφελ

Από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία, αφηνόμαστε να μας τυλίξει η χάρη τους.

Τα εστιατόρια που φέρνουν την Ασία πιο κοντά

Τους πιονέρους του είδους τους γνωρίσαμε πριν από χρόνια. Τελευταία όμως τα ινδικά, ταϊλανδέζικα, κινέζικα και ιαπωνικά εστιατόρια της πόλης πληθαίνουν, εξελίσσονται, χρωματίζουν περισσότερα κομμάτια της με κιτρινόριζα, κόκκινο κάρι και wasabi, φέρνοντας έτσι την Ασία λίγο πιο κοντά.

6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς

Βασικό στοιχείο της παγκόσμιας διατροφής, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο, πολυπολιτισμικό, το ρύζι πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει σε τόσο πολλά φαγητά, που είναι δύσκολο να διαλέξεις τα αγαπημένα σου. Εμείς πάντως θα σου λέγαμε να το δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια (και σε ένα μπαρ).

Attic Μoon

Ένα σχετικά καινούργιο, καλαίσθητο, ευγενικό και φιλόξενο κινέζικο εστιατόριο μόλις δυο βήματα από την Πλατεία Συντάγματος. Καλό φαγητό σε καθημερινές τιμές και ωραία αύρα.