Κομψό και τριανταφυλλένιο, αλλά και ultra ατμοσφαιρικό, αυτό εδώ το μικροσκοπικό μπιστρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην πόλη, αν η κουζίνα εμπιστευόταν τις γαλλικές της βάσεις και δεν παραδιδόταν στο άγχος μιας αχρείαστης… συμπεριληπτικότητας στο μενού της.
Εντυπωσιακά καλύτερο, το dark και glam rock steakhouse του Κολωνακίου σερβίρει comfort food με γαλλική καλλιέπεια και ωραίες επιλογές σπέσιαλ κρεάτων.
Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.
Θερμή μητροπολιτική κλασική αύρα, class και ευφορική ενέργεια σ’ ένα καινούργιο hot ρεστοράν της Αθήνας. Η fine comfort κουζίνα έχει υπογραφή made in Italy από τον αστεράτο σεφ Lucca Piscazzi.
Το δημοφιλές στέκι των βορείων προαστίων επέστρεψε ριζικά αλλαγμένο, με νέο ανοιχτόκαρδο ντεκόρ και τον ταλαντούχο Αλέξη Αποστολόπουλο επικεφαλής της japanese fusion κουζίνας του.
Το εστιατόριο που δημιούργησε ο όμιλος Nice ‘n’ Easy πάνω στις ιδέες του διάστερου Σταμάτη Μισομικέ στο ΕΜΣΤ ανατρέπει τα δεδομένα των εστιατορίων των μουσείων στην Ελλάδα. Δημιουργική και πολύ νόστιμη κουζίνα-χάπενινγκ που κάνει τη γαστρονομία να στέκεται επάξια δίπλα στην τέχνη.
Μια φέτα από Τόκιο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης φέρνει η νέα έδρα ενός project που, από σουξέ της Αγοράς Μοδιάνο, μετακόμισε και εξελίχθηκε σε place to be της πόλης. Το ζωηρό vibe και τα αστεράτα cocktails είναι τα δυνατά χαρτιά, με την κουζίνα να θέλει δουλειά ώστε να βρει την ισορροπία και την αιχμή της.
Μετά το ελπιδοφόρο του ξεκίνημα, το εστιατόριο του Χάρη Νικολούζου έχει απαλλαγεί από τις νηπιακές αδυναμίες της πρώτης περιόδου και είναι από τις γεύσεις της Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις.
Το πολύ δημοφιλές εστιατόριο των Ιλισίων συμπληρώνει την πρώτη του δεκαετία ανανεωμένο. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Περικλής Κοσκινάς παραμένει πιστός στο κλασικό πνεύμα της ελληνικής κουζίνας, φροντίζοντας να αναδεικνύει την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη με μινιμαλιστικές παρεμβάσεις.
Το καινούργιο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη έχει παραδοσιακή κρητική προφορά και νοστιμιά. Κορυφαίο αστέρι, το αντικριστό αρνί.
Πετυχημένος εκφραστής της σύγχρονης ελληνικής μπιστρονομίας, το εστιατόριο του Νέου Κόσμου ανεβάζει επιδόσεις με τη Θρακιώτισσα Κωνσταντίνα Κασπαρίδου στην κουζίνα του.
Σ΄ αυτή την ταβέρνα του Κολωνού θα μπορούσα να έρχομαι από την Εκάλη για να ευχαριστηθώ βαθιά ελληνική νοστιμάδα. Ας προσέξουν και τα άλλα τους όμως.
Ραντεβού με την επιτυχία είχε από την πρώτη στιγμή το καινούργιο αυτό στέκι των Ιλισίων, όπου ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου επικαιροποιεί τα εδέσματα της κρεατοταβέρνας σε ένα σενάριο καθημερινό, φιλικό και προσεγμένο.
Ινσταγκραμικός χαμός και ανεβασμένη δημοφιλία σε ένα πολύ χαρούμενο εστιατόριο. Ο sui generis Άνταμ Κοντοβάς ταράζει τα νερά της Αθήνας με εξπρεσιονιστική φινέτσα, εφαρμόζοντας zero food waste νοοτροπία.
Η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" που δημιουργήθηκε από τα Domes Resort, καταφέρνει μέσα σε τρεις μήνες με επικεφαλής τον βραβευμένο Πέτρο Δήμα να σταθεί ψηλά στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
Στον μικρό χώρο πάνω στο πηγαινέλα της Μιχαλακοπούλου η πολυπληθής φιλιππινέζικη παροικία των Αθηνών τρώει σαν στο σπίτι της. Προσπεράστε το υποτυπώδες ντεκόρ και χαρείτε το ταξίδι στα ρηχά αλλά και τα πιο βαθιά νερά της φιλιππινέζικης κουζίνας.
Το μοντέρνο μπιστρό του Κουκακίου αγαπά την τέχνη, το κρασί και τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Τα κυρίως πιάτα δείχνουν τον ωραίο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και τα ορεκτικά, για να υπάρξει συνάφεια στο αφήγημα.
Καλύτερο από ποτέ το εστιατόριο του Alain Parodi προτείνει μια υποδειγματική γαλλική μπιστρονομία.