East Pearl

Στο μικρό κινέζικο εστιατόριο στην multi-ethnic γευστική γειτονιά της Απόλλωνος ο κατάλογος είναι αρκετά εκτενής. Ο απλός χώρος μπορεί να έχει πέντε-έξι τραπέζια, όπου εναλλάσσονται ζευγάρια, παρέες και τουρίστες, πλην όμως χωράει αρκετό για τα κυβικά του κινέζικο πνεύμα, το οποίο αποδίδεται με κόκκινα μαξιλαράκια, ιδεογράμματα, δράκους κι έναν χαρούμενο χρυσό βούδα.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€25 - €30

Πληροφορίες:

Και μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Χρυσοί Σκούφοι 2015: Oι τάσεις της χρονιάς και οι επικρατέστεροι για βραβείο

Λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, τη Δευτέρα 20 Απριλίου στη «Μεγάλη Βρεταννία», καταγράφουμε και σχολιάζουμε τάσεις, φάσεις και νεωτερισμούς που σφράγισαν τη σεζόν από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Και μαζί παρουσιάζουμε τη λίστα των επικρατέστερων προς βράβευση εστιατορίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
16/04/2015

7 έθνικ γευστικές στάσεις στο Σύνταγμα

Είναι μια γειτονιά που έχει εξελιχθεί σε ένα πολυφυλετικό μοντέλο «τσέπης»: από τη Νίκης στην Απόλλωνος κι από κει στην Ξενοφώντος βρίσκεις πιάτα κινέζικα, ινδικά, γιαπωνέζικα και κορεάτικα, αλλά και εξίσου πολυφυλετικό κοινό.

Τα εστιατόρια που φέρνουν την Ασία πιο κοντά

Τους πιονέρους του είδους τους γνωρίσαμε πριν από χρόνια. Τελευταία όμως τα ινδικά, ταϊλανδέζικα, κινέζικα και ιαπωνικά εστιατόρια της πόλης πληθαίνουν, εξελίσσονται, χρωματίζουν περισσότερα κομμάτια της με κιτρινόριζα, κόκκινο κάρι και wasabi, φέρνοντας έτσι την Ασία λίγο πιο κοντά.