Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσεις οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μαμαλούκα Θεσσαλονίκη 2024

Η Ναταλία Δραγούμη επισκέφθηκε το εμβληματικό εστιατόριο "ΜΑΜΑΛΟUKA" στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και έμαθε από πρώτο χέρι τι γεύση έχει το Θεσσαλονικιώτικο fun. Στην άνετη, φωτεινή ψηλοτάβανη σάλα του, το "Μαμαλούκα” γράφει τον ορισμό του fun dining, μπλέκοντας soul food βασισμένο σε εκλεκτές πρώτες ύλες, με party mood που ξεσηκώνει – δε θεωρείται τυχαία, άλλωστε, ένα από τα πιο ζωηρά σημεία συνάντησης της πόλης.

Αντλώντας έμπνευση από τις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, ιδωμένες όμως από ένα πρίσμα παιχνιδιάρικο και ανατρεπτικό, το αγαπημένο spot της πόλης συνδέει την παραλία της Θεσσαλονίκης με τα θρυλικά λαδάδικα, όχι μόνο χάρη στην τοποθεσία του, αλλά και μέσα από τη γευστική του πρόταση. Κι αυτό γιατί ακροβατεί με χάρη στη γραμμή που συνδέει την καλοφαγική παράδοση της πόλης, με τη γεμάτη ενέργεια, νεανική της αύρα.

Μαμαλούκα Θεσσαλονίκη 2024

Έχοντας ως φιλοσοφία του το να παρέχει το ιδανικό περιβάλλον ψυχαγωγίας μέσα από τη γαστρονομική εμπειρία, που απογειώνεται από το κεφάτο mood, όπως απλώνεται στον έξω-καρδιά χώρο από τις ανεβασμένες μουσικές επιλογές των DJs, το στέκι αυτό έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς της πόλης, για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη γευστική απόλαυση, με τη χαρά του socializing.

Ο χώρος, που εμπνέεται από την αγιορείτικη αρχιτεκτονική, με τα μοναστηριακά τραπέζια να ξεχωρίζουν και boho λεπτομέρειες όπως τα ψάθινα φωτιστικά να προσθέτουν ταυτότητα, αντικατοπτρίζει τη ζεστασιά που προσφέρουν στον ουρανίσκο οι απλές, οικείες και κατανοητές γεύσεις, μέσα από τις οποίες η κουζίνα υλοποιεί τη γαστρονομική υπόσχεση του "ΜΑΜΑΛΟUKA": να προσφέρει φαγητό για την ψυχή.

Μαμαλούκα Θεσσαλονίκη 2024

Πρωτότυπες δημιουργίες όπως τα χωριάτικα αυγά με τηγανητές πατάτες και χανιώτικη στάκα, η χειροποίητη σφακιανή πίτα με ξινομυζήθρα και θυμαρίσιο μέλι, ή ο γλυκόξινος "Λευκός Πύργος" με κρέμα φέτας, χώμα ελιάς, μαρμελάδα ντομάτας και ρόκα, έχουν γίνει φαβορί της πόλης, ενώ πιάτα σαν τους ζουμερούς ψητούς κεφτέδες από 100% μοσχάρι ωρίμανσης, τραγανά πανσετάκια προβατίνας και γιουβετσάδες με αργοψημένα μοσχαρίσια πλευρά, ντύνουν γνώριμες γεύσεις με μια αναπάντεχη τροπή.

Φυσικά, δεν είναι μόνο το φαγητό που κάνει την εμπειρία "ΜΑΜΑΛΟUKA" τόσο ξεχωριστή: η uplifting ατμόσφαιρα που διατηρεί το στέκι της πλατείας Ελευθερίας ως έναν από τους πιο unique χώρους της πόλης, ξεκινά απ’ την καλοκουρδισμένη ομάδα του, που με τη ζωηρή της διάθεση αγκαλιάζει τους επισκέπτες με ζεστή και αυθεντική  αίσθηση φιλοξενίας.

Μαμαλούκα Θεσσαλονίκη 2024

Έτσι, οι σκοτούρες μένουν στο πεζοδρόμιο και η ψυχή απελευθερώνεται, για να παρασυρθεί από την αναζωογονητική ατμόσφαιρα ενός χώρου που μοιάζει να κινείται στους ρυθμούς μιας μόνιμης γιορτής, ενώ οι ελληνικές μουσικές χτίζουν την αύρα ενός πάρτι έτοιμου να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Ίωνος Δραγούμη 3, Θεσσαλονίκη, 231 055 5223
FB: Μαμαλούκα
IG: mamalouka.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.