Aleria

Κομψότητα παλιάς αρχοντικής Αθήνας στη σάλα και φινέτσα μοντέρνας διεθνούς κουζίνας στο πιάτο, πλέκουν τον μεθυστικό μίτο ενός από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης, με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη να δανείζεται στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, για να αρθρώσει μια γοητευτική δημιουργική κουζίνα όπου απαλές γεύσεις και πρωτότυποι συνδυασμοί κρατούν σε πρώτο φόντο τη νοστιμιά της εποχικότητας. Menu degustation € 70 & 85. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας - Χρυσός Σκούφος.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€70 - €85

Πληροφορίες:

Κλειστά Κυρ.

Σχετικά άρθρα

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Τα αστέρια Michelin στα εστιατόρια της Αθήνας για το 2023

Τρία νέα αστέρια, καινούριες προσθήκες και γευστικές σταθερές του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας, κατά τη χρονιά που διανύουμε.

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που υμνούν την ελληνική κουζίνα

Τα γευστικά σημεία της πρωτεύουσας που υπηρετούν κομψά την παραδοσιακή και σύγχρονη έκφανση της εθνικής μας γαστρονομίας, όπως αυτά αναδείχθηκαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023.

Aleria

Στο βραβευμένο αλλά και καταξιωμένο στη συνείδηση των Αθηναίων ως ένα από τα πιο γαστρονομικά εστιατόρια της πόλης, απολαμβάνεις μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα, γεμάτη μικρά κομψοτεχνήματα και ωραίες ιδέες.

Aleria

Στην καλύτερη στιγμή της 13χρονης πορείας του, το κομψό ιδιοσυγκρασιακής μαξιμαλιστικής αισθητικής εστιατόριο του Μεταξουργείου ραφινάρει συνεχώς τη γαστρονομική του πρόταση.

Ο Γκίκας Ξενάκης σερβίρει τις γαστρονομικές του αναμνήσεις στο πιάτο

Σε ένα από τα ομορφότερα και καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, ο σεφ του «Aleria» ψυχαναλύει τη συλλογική μας γευστική μνήμη δημιουργώντας σύγχρονα κομψοτεχνήματα.

Γιατί τα εστιατόρια ποντάρουν σε ξεχωριστά και ιδιοσυγκρασιακά tailor made σκεύη σερβιρίσματος;

Όταν τα αθηναϊκά –και όχι μόνο– ρεστοράν γυρίζουν την πλάτη στη λευκή πορσελάνη και υιοθετούν τον ανθρωπισμό του κεραμικού, μια νέα τάση γεννιέται.