'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Το street food εστιατόριο του Γρηγόρη Κίκη Hanky Panky στα Άνω Πετράλωνα

Το είχε εδώ και καιρό στα σκαριά το street food project του ο Γρηγόρης Κίκης. Ο Χρυσοσκουφάτος σεφ και συνιδιοκτήτης του "Hervé" (ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, σε ηλικία 27 ετών) το έκανε τελικά πραγματικότητα -μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Δημήτρη Δήμητσα, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη- με το "Hanky Panky" να μετρά λίγα 24ωρα ζωής στην πλατεία Μερκούρη των 'Ανω Πετραλώνων.

'Street food meets outer space'

Με την ακριβώς παραπάνω λεζάντα συστήνεται το ολοκαίνουριο σημείο για φαγητό του δρόμου και ο τελευταίος όρος ίσως να το αδικεί. Εξηγούμαι: Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εστιατορικού επιπέδου, τα πάντα είναι χειροποίητα και, κυρίως, ερμηνεύονται εύκολα από τον καθένα. 

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 17

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 15

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 16

Οι επιλογές είναι εύγλωττες, μετρημένες ποσοτικά και αναγνωρίσιμες ακόμη και από κάποιον που δεν είναι ακριβώς μυημένος στα εστιατορικά της πόλης δρώμενα. Οικείες. Κάτι που σημαίνει πως στο μενού συναντάς μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες. Όλα τους φροντισμένα στο έπακρο - σκέψου για παράδειγμα πως εδώ δε χρησιμοποιείται αλάτι αλλά γάρος από μοσχάρι.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 7

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 11

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 8

Τι τρως λοιπόν εδώ; Cheeseburger με χειροποίητο μπριός και έξοχη πίκλα, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι με μίσο, μετσοβόνε σος και καπνιστή μαγιονέζα, σένιο chicken burger (το ίδιο παναρισμένο κοτόπουλο διατίθεται και σε κουβά), χοτ ντογκ με σάλτσα μπάρμπεκιου και το root bomb με μπιφτέκι σελινόριζας και τσιμιτσούρι - μεταξύ άλλων.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 5

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 3

Σβήνεις με παγωτό μηχανής σοκολάτα-βανίλια, με τον αεικίνητο σεφ Κίκη να υπόσχεται πως θα το αλλάζει συχνά, ενώ προσεχώς θα παίξουν και εμφιαλωμένα κοκτέιλ, μαζί με δική τους μπύρα.

Για το τέλος, δύο fun facts. Ο πρώτος πελάτης του "Hanky Panky" ήταν ο τριάστερος κοσμοπολίτης σεφ Jacob Jan Boerma, που βρέθηκε στην Αθήνα για να επιμεληθεί το μενού στο dîner de gala της φετινής τελετής των Χρυσών Σκούφων. Ο έτερος γευσιπλάστης της σπουδαιότερης βραδιάς των ελληνικών εστιατορίων, Παύλος Κυριάκης, είναι εκείνος που έχει φτιάξει όλα τα γκράφιτι στα πέριξ του ολόφρεσκου σποτ, αξιοποιώντας ένα ακόμη ταλέντο του, μακριά από την κουζίνα αυτή τη φορά.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 2

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 1

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 19


Info

Δεινοχάρους 1, 'Ανω Πετράλωνα

Καθημερινά 18.00-02.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.