Great Bear: Σε μια ταράτσα "με πιάτο την Ακρόπολη" για θεϊκό brunch & remote working

Great Bear

Οι Αθηναίοι αγαπάμε τις ταράτσες. Είναι που από κει βλέπουμε όλη την αλήθεια της πόλης, που για κάποιο λόγο δε χορταίνουμε να χαζεύουμε. Αλλά και γιατί από ψηλά βλέπουμε πιο εύκολα τον ουρανό, που όταν είμαστε στον δρόμο "κρύβεται" από τις ψηλές πολυκατοικίες. Μαζί με τις αυλές, οι ταράτσες είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε μια "ανάσα" στην πόλη, να αποδράσουμε. Και έτσι τις αναζητάμε σαν τρελοί. 

Μια από τις πιο αγαπημένες μας ταράτσες είναι το Great Bear Rooftop στην Πλατεία Θεάτρου, λίγα μέτρα μακριά από τη Βαρβάκειο Αγορά και τους μικρούς θησαυρούς της Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας. Ονόμασαν την ταράτσα έτσι από τη Μεγάλη Άρκτο, καθώς το ξενοδοχείο Selina που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, εμπνέεται από τη "σελήνη" και έτσι ήθελαν να δημιουργήσουν μια αρμονική αφήγηση, ένα έξυπνο παιχνίδι λέξεων ανάμεσα στο ξενοδοχείο και το μαγαζί που μοιράζονται αυτό το κτίριο. 

Great Bear
Βρες το Great Bear Rooftop στον χάρτη εδώ

Μπήκαμε λοιπόν στην είσοδο του Selina, πήραμε το ασανσέρ και πατήσαμε το κουμπί για να ανέβουμε στον 9ο όροφο που βρίσκεται το Great Bear Rooftop. Πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο που έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο που να σε "ταξιδεύει", γι’ αυτό και όλα μοιάζουν σαν να βρίσκεται σε κάποιο χαλαρό beach bar. Είναι το μέρος που το καλοκαίρι "σκας" έξτρα καλοκαιρινός με λουλουδένιο πουκάμισο, σαγιονάρα και γυαλί. Το ξύλινο πάτωμα, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια, τα βαρέλια που έχουν μετατραπεί σε stand, τα ψάθινα φωτιστικά, τα φυτά και οι λεπτομέρειες σε γαλάζιο και burnt orange που θυμίζουν τα χρώματα του ουρανού όταν πέφτει ο ήλιος, σε συνδυασμό με την ανεμπόδιστη θέα της Ακρόπολης δημιουργούν ένα τέλειο ταξιδιάρικο σκηνικό με χαλαρά vibes, ιδανικό για τις ημέρες που δουλεύουμε εξ αποστάσεως, αλλά και για εκείνες τις μέρες που πάμε για brunch χαλαρά με φίλους. 

Great Bear
Κάθε φορά θα είναι σαν να είσαι διακοπές. Βρες το στον χάρτη εδώ

Το brunch του Great Bear Rooftop σε αντίθεση με πολλά άλλα μαγαζιά, σερβίρεται μέχρι τις 18:00, ώστε να μην "φάμε άκυρο" αν αργήσουμε να παραγγείλουμε και να τα απολαύσουμε με το πάσο μας ενώ δουλεύουμε, χαζεύουμε, κουβεντιάζουμε με την παρέα μας. Στο μενού τους βρήκαμε λιχούδικες super comfort συνταγές που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. Το best-seller του μαγαζιού είναι η βάφλα με τραγανό παναρισμένο κοτόπουλο, μπέικον, sweet chili mayo και ένα αμερικάνικο τυρί, συνδυάζοντας καταπληκτικά τις δύο μεγάλες αγάπες μας: τη ζύμη της βάφλας με το τηγανητό κοτόπουλο. 

Great Bear
Το best-seller του μαγαζιού: κολασμένη βάφλα με crispy κοτόπουλο. Θα την δοκιμάσεις στο Great Bear Rooftop. Βρες το στον χάρτη εδώ

Εξαιρετική ήταν και η παραλλαγή των αυγών Benedict. Στο Great Bear Rooftop τα αυγά σερβίρονται ιδανικά ποσαρισμένα μέσα σε ένα αφράτο κουλούρι Θεσσαλονίκης μαζί με μια μορταδέλα με φυστίκι, πέστο βασιλικού και μια χειροποίητη hollandaise που την είχαν πετύχει εξαιρετικά. Η συμβουλή μας για έξτρα απόλαυση είναι αφού τρυπήσετε με το πιρούνι το αυγό και "απελευθερωθεί" ο υγρός κρόκος, φτιάξε μια μπουκιά που έχει λίγο απ’όλα. Θα ξετρελαθείς. 

Great Bear
Τα αυγά Benedict αλά ελληνικά με κουλούρι Θεσσαλονίκης και μορταδέλα με φυστίκι. Βρες το Great Bear Rooftop στον χάρτη εδώ

Για εκείνους που προτιμούν μια πιο ελαφριά επιλογή προτείνουμε το Egg Avocado. Πάνω σε μια φέτα από φρέσκο προζυμένιο ψωμί τοποθετούν μπόλικο αβοκάντο, φέτα, chimichurri mayo και ένα μελάτο αυγό που έχει ψηθεί 5 λεπτά με το ρολόι, ενώ το πιάτο ολοκληρώνεται με λίγο κόλιανδρο και lime. Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, ώστε να νιώθεις χορτάτος χωρίς να σε βαρύνει. 

Great Bear
Το healthy avocado toast με αυγό του Great Bear Rooftop. Βρες το στον χάρτη εδώ

Για τους γλυκατζήδες ή για όσους θέλουν να μοιραστούν και ένα γλυκό πιάτο μετά τα αλμυρά τους, προτείνουμε να δοκιμάσετε το εξότικ βουτυρένιο French toast ή αλλιώς οι δικές μας αυγόφετες, οι οποίες σερβίρονται με μια γενναιόδωρη ποσότητα από κόκκινα φρούτα, μια ελαφριά φυτική σαντιγί και σιρόπι σφενδάμου, που προσθέτει λίγη γλυκάδα, χωρίς να κάνει το πιάτο λιγωτικό. 

Great Bear
Όλα τα tasks της δουλειάς θα σου φαίνονται πολύ πιο εύκολα σε αυτό το σκηνικό. 

Αφού δοκιμάσαμε το brunch τους, αποφασίσαμε να κάτσουμε να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, για το οποίο φημίζεται το Great Bear Rooftop. Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα από το να βλέπεις τον ήλιο να χάνεται μέσα στις πολυκατοικίες της Αθήνας και ο ουρανός να γεμίζει με χρυσαφένιες και ροζ αποχρώσεις. Το απολαύσαμε με μερικά signature cocktails, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπνευστεί από καλλιτέχνες, διάσημα τραγούδια και αγαπημένες ταινίες. 

Great Bear
Όσες φορές και αν τη δούμε, δεν την χορταίνουμε. Βρες το Great Bear στον χάρτη εδώ

Λατρέψαμε το Tea with lemon in the balcony, που ονομάστηκε έτσι από το τραγούδι του Δάκη, το Pop corn chilly stories, το οποίο ονόμασαν έτσι από το video clip του Michael Jackson για το Thriller και την πολύ χαρακτηριστική σκηνή που τρώει ποπ κορν, αλλά και το Ομερτά από την γκανγκστερική ταινία-θρύλο του 1972, ο Νονός. 

Great Bear
Το Pop Corn Chilly Stories έχει και καραμελωμένο ποπ κορν από πάνω. Βρες το Great Bear στον χάρτη εδώ

Γενικά, όλο το μαγαζί είναι στημένο, ώστε να είναι κατάλληλο για κάθε φάση. Έτσι θα βρεις μεγάλα τραπέζια, ιδανικά για παρέες, για remote working ή για εταιρικά event, θα βρεις stand για ποτό πιο αργά, αλλά και χαμηλά καθίσματα με μικρά τραπεζάκια για χαλαρά κοκτέιλ με θέα. Σε ένα σημείο έχουν στήσει ένα μαντέμι, στο οποίο πότε-πότε ανάβουν φωτιά και ψήνουν κάστανα και marshmallows. Για πιο "πριβέ" καταστάσεις μπορείτε να ανέβετε στο "κρυφό" μικρό ταρατσάκι που βρίσκεται πάνω από την κεντρική ταράτσα του Great Bear, από το οποίο θα έχετε ακόμα καλύτερη πανοραμική θέα της Αθήνας και του ηλιοβασιλέματος.

Great Bear
Τρία πράγματα πρέπει να κάνεις. Πρώτον μπες στο Selina. Δεύτερον ανέβα στον 9ο όροφο. Τρίτον ζήσε τη φασάρα του Great Bear Rooftop

Αξίζει να πούμε πως κάθε τόσο το Great Bear φέρνει γνωστούς και αγαπημένους DJs, κάνοντας βραδινές παρτάρες κάτω από τον ουρανό. Κάθε δεύτερη Παρασκευή διοργανώνουν και pop-up events σε συνεργασία με διάφορα brands, τα οποία στήνουν τα προϊόντα τους στον χώρο, ώστε να συνδυάσουμε το φαγητό, τον καφέ, το κοκτέιλ μας με λίγο shopping, ενώ παράλληλα καλούν και κάποιον DJ στήνοντας μια μικρή γιορτή στον 9ο όροφο του Selina.

Great Bear
Όταν αρχίσει να πέφτει ο ήλιος, το Great Bear Rooftop γίνεται μαγικό. Βρες το στον χάρτη εδώ

Το Great Bear Rooftop συνδυάζει την άνεση και το χαλαρό vibe ενός beach bar με τη μαγεία ενός urban retreat. Είναι το μαγαζί που γίνεται εύκολα στέκι, από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί. Και αυτό γιατί σε κάνει να νιώθεις όμορφα σαν να βρίσκεσαι διακοπές.

More Info: 
Great Bear Rooftop 
Πλατεία Θεάτρου 18, Αθήνα
Για να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.